bebe de 2 luni plange mult

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hai sa va spuna baba cate ceva unii bebelusi plang mai mult decat altii. nu trebuie sa aiba neaparat motive, asa se manifesta ei. nu-s nici teroristi, no fac intentionat sa ne chinuie pe noi. pur si simplu ei asa sunt. si trebuie tratati cu multa rabdare, tinuti in brate cat de mult se poate.
ma cam zgariat la ureche "cand e in toane bune". e doar un bebelus de doua luni, nu are toane si nici no face intentionat.

"bebelusul" meu a plans aproape non stop pana la un an si chiar dupa. dar nu mi-a dat prin cap ca ar face-o sa ne chinuie pe noi.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Mylady, eu vorbeam de copii alaptati, chiar tu ai spus pe topicul acesta ca fetita ta a fost hranita artificial, de aceea nu inteleg de ce o tii una si buna ca asta a fost experienta ta si a functionat ce spui etc; o fi fost experienta ta, dar nu e o experienta legata de alaptare, asa ca nu da sfaturi unde nu te pricepi, ca nu-i musai sa lanseze toata lumea sfaturi. Vezi, eu la lapte praf chiar nu ma pricep, asa ca nu m-am bagat niciodata sa-mi dau cu parerea despre el (care marca-i mai buna, cat de concentrat se da, cum se incalzeste blabla), ai putea sa iei exemplu!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Mylady, eu vorbeam de copii alaptati, chiar tu ai spus pe topicul acesta ca fetita ta a fost hranita artificial, de aceea nu inteleg de ce o tii una si buna ca asta a fost experienta ta si a functionat ce spui etc; o fi fost experienta ta, dar nu e o experienta legata de alaptare, asa ca nu da sfaturi unde nu te pricepi, ca nu-i musai sa lanseze toata lumea sfaturi. Vezi, eu la lapte praf chiar nu ma pricep, asa ca nu m-am bagat niciodata sa-mi dau cu parerea despre el (care marca-i mai buna, cat de concentrat se da, cum se incalzeste blabla), ai putea sa iei exemplu!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Am alaptat-o doua saptamani,Ilinca!

Hai sa ma opresc aici..Cel putin un lucru am invatat si citit:biografia DC.Si cand nu are rost nu are!

*Blackmoon Lady 10+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

inca una si ma duc, ca trebuie sa las "bebelusa" la laptop.
urmati-va instinctul de mama, cartile si sfaturile de la 'enspe zeci de persoane mai mult incurca si tulbura. nu zic ca nu sunt bune sfaturile altora.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali_deiu spune:

kariquld sunt intru totul de acord cu tine. Instinctul de mama m-a a at roade e cele mai multe ori. Ieri de exemplu fetita mea a papat la 13, apoi e la 14 pana la 17 a facut nani, dupa aceea nici gand sa manance. Perioade e plans, joaca,atipeli dar nu a vrut deloc sa manance. M-am gandit ca o fi de la caldura k nici eu nu am avut chef sa mananc. Spre searA CAND S-A racorit am mancat amandoua. A trebuit sa ma mulg ca ea nu a poftit la masa. A dormit de la 23 la 6 dimineata. de la 13 pana la 22 nu a papat ecat unpik de ceai pt colici si ala cu lingurita. Uneori cred k mai plange si de la oboseala. Mai multe sfaturi sunt ok. Iau ce cred eu ca e bine. Ieri si azi a avut scaun cam verde...
Mersi fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Dar de ce ii dai ceai? Poate de asta nici nu avrut sa manance, ca avea burtica plina cu ceai. In mod normal nu trebuie sa bea decat lapte, mai ales ca este alaptata. Ceaiul de colici bea-l tu si ajunge si la fetita ce trebuie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

adica tu ii dai mancare cand ea nu vrea?!?
daca face verde e deranjata la burta sau face verde de la ceai!
of cine o fi inventat ceaiul pentru copii? ca natura sigur nu a avut in cap asa ceva!
eu cred ca esti tu prea stresata,ali
iar expresiile tale "mi-a dormit", "mi-a facut" sunt cam ciudate, adica tie iti doarme, sau cum? copilul asta e un OM, nu un obiect, stiai?

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Multe felicitari, sa-ti creasca mare si mereu sanatoasa fetita!

Colicile vin si pleaca singure. Pot ajuta picaturile de colici (sunt multe tipuri) sau nu, depinde de copil. Aici este foarte folosit Infacol-ul, dar stiu ca pentru unii copilasi au functionat si alte tipuri de picaturi. E o perioada mai grea, dar va trece.

Ceaiul de colici este tare bun - sa-l bea mama. Copilasii atat de mici nu au nevoie decat de lapte (de la mama sau formula) si atat. Nu dati ceai la copii, tot ce face e sa le umfle (si umple cu apa) stomacelul care si asa e foarte mic (marimea unei nuci)

Alaptatul la san este la cerere. AM alaptat pana la aproape 2 ani, 0 formula, asa ca stiu ce vorbesc. Cel putin in cazul alaptatului cu lapte de la mami ideea cu "lapte nou peste lapte vechi" este un mit. Copilul se pune la san de cate ori vrea, si se tine cat timp vrea el (poate fi cateva minute, poate fi o ora). Uneori copilul va suge mai mult si mai des (pusee de crestere), uneori mai rar. Depinde de cum simte el, daca ii e foame. Laptele "de inceput" e mai "subtire",e laptele "de sete", asa ca mai ales vara copilasul va dori sa suga mai des, daca ii e sete.

Ce functioneaza destul de bine pentru colici e apropierea de mami, purtatul in wrap sau sling, tinutul in brate piele-pe-piele, tinutul pe burtica mamei etc.

Nu exista bebe de 2 luni "cu toane", ei micutii la varsta asta au nevoi pe care si le exprima plangand, caci altfel nu stiu cum. Le e foame,le e sete, le e somn, vor sa fie schimbati, vor sa simta pe mama. Si aceasta din urma este o nevoie, este naturala si normala, copilasii la varsta asta nu plang sau vor in brate ca-s rasfatati, soi rau sau mai stiu eu ce. Pur si simplu au nevoie de atingerea si imbratisarea mamei.

Colicile pot sa treaca in cateva saptamani, sau pot dura cateva luni,depinde de copil. Dar trec.

Inca o data, felicitari pentru puiut, si multa rabdare, o sa treaca si colicile - si nici o problema, vin altele la rand, dintisorii, diversificarea, au astia mici grija sa ne tina ocupate

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

in primul rand nu-i mai da ceai impotriva colicilor
intrebare : ce fel de ceai este, cu ce fel de apa il prepari ?

alta intrebare : cat timp petreci cu copila ta, in brate ? din cele scrise de tine n-am gasit deloc informatia asta, cum si cat o tii tu in brate, sa-ti simta mirosul si bataile inimii, sa-ti vada fata din imediata apropiere. poate ca ai neglijat-o un pic in perioada exemenelor/licentei ?

ce mananci si bei tu pe parcursul unei zile ? esti sigura ca aceste alimente nu influenteaza lapticul tau ? fructe, lactate mananci ? poate copilasul tau are intoleranta la ceva, acel ceva pe care il mananci sau il bei tu si trece in lapte.

e perfect normal ca un copilas de 2 luni sa aiba colici. sunt copilasi care au avut pana spre varsta de 4-5 luni.
ah, si in legatura cu vomitatul : daca spui de de trei zile vomita foarte mult, e posibil sa aiba deja o mica iritatie pe esofag, de la acidul gastric. poate si asta e sursa unui disconfort, iar durerea din gat este amplificata de plansul continuu/prelungit.

iar programul de somn al fetitei mi se pare cel putin haotic, nu e normal ca un copilas de 2 luni sa se culce la ora 23:00. sau ai scris ca intre orele 13 si 22 nu a mancat decat ceai - dar a dormit in acest interval sau nu ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Dark Bendis a sintetizat foarte bine, nu mai veniti cu sfaturi gen program la copil alaptat, mai ales daca experienta intr-ale alaptatului tinde spre zero.

Alaptat la cerere, scoate ceaiul, bea-l tu, tine copilul cat mai mult in brate, eventual contact pe piele pe piele, incearca sa o faci sa ragaie dupa fiecare masa, ba chiar si in timpul suptului daca observi ca inghite aer.
Cat despre picaturile pentru colici, la noi n-a functionat nimic, acum cica ar fi o minunatie Colief.

Nu o mai certati, fiecare se exprima cum stie "imi plange" sau "imi doarme" poate fi un semn de contopire cu copilul. Stim cu toate ca nu-i usor la inceput, mai ales pentru o mama singura.

pentru tine, incearca sa te relaxezi, chiar te simte tensionata. Copiii mai vomita, acum depinde cat de des o face, aici ar trebui sa vorbesti cu un medic.

Verifica si sa nu sufere de caldura

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput