bebe de 2 luni plange mult
Raspunsuri - Pagina 2
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui My_Lady0091 -fooooarte important:incearca sa ii faci un proram la supt/hranit cu biberonul(nu am fost atenta cum o alaptezi).adica distanta intre mesele ei sa fie intre 2 ore jumatate-trei,dar nu mai mica!daca ea incepe sa suga la ora 9 sa zicem si termina la 9 jumatate..tu calculezi 9 jumatate plus 2 jumatate egal 12-deci asta e ora urmatoarei mese,nu mai devreme.DE CE te intrebi..pentru ca atata are nevoie organismul ei pentru a digera lapticul de la o masa iar daca tu o hranesti mai devreme..se amesteca instomacel laptele digerat partial cu cel nedigerat si ii amplifica gazele...Daca nu facea asa urat de la colici,o puteai alimenta linistita,la cerere,adica cand i se facea fomica..asa cam greu.. -daca nu mananca toata cantitatea pe care ar trebui s-o pape la o masa..nu o forta,nici nu ii da din 10 in zece minute..ca la fel..vine lapte peste lapte si iar amplifici colicile...in acest caz...cand mananca foarte putin...jumatate...insuficient pentru a se considera satula...nu o mai fortezi in caz de refuz,daca adoarme,are o noua criza de colici,e mofturoasa,va intrerupe ceva anume...incerci din nou intr-o ora jumatate-doua! R |
daca copilul e LAPTAT (dc e pe biberon nu am ideea) este gresita ideea sa astepti sa treaca n ore pana la la urmatoarea masa
laptele matern nu e ca ala praf; nu se strica la burta copilul dc ii dai si in 5 in 5 minute;
alaptatul se face LA CERERE in primele 6 -8 luni
baiatul meu tot la 2 luni a avut colici puternici; si avea plamani de cred ca ne stia tot cartierul nu tot blocul;
ne ajutat Infacolul si in perioada maxima pusul la san de cate ori vroiam; si la 2 si la 90 de minute;
tot ce am spus mai sus este valabil pt bb mici, de cateva luni, dupa 8-10 luni altfel se pune problema
My_Lady0091 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Porumbita
daca copilul e LAPTAT (dc e pe biberon nu am ideea) este gresita ideea sa astepti sa treaca n ore pana la la urmatoarea masa laptele matern nu e ca ala praf; nu se strica la burta copilul dc ii dai si in 5 in 5 minute; alaptatul se face LA CERERE in primele 6 -8 luni baiatul meu tot la 2 luni a avut colici puternici; si avea plamani de cred ca ne stia tot cartierul nu tot blocul; ne ajutat Infacolul si in perioada maxima pusul la san de cate ori vroiam; si la 2 si la 90 de minute; tot ce am spus mai sus este valabil pt bb mici, de cateva luni, dupa 8-10 luni altfel se pune problema |
Porumbitza,asta e parerea mea,posibil gresita...insa la noi s-a aplicat intocmai,ce-i drept nu era hranita natural,ci artificial.dar si natural,la cerere,cat a vrut sa pape,aka 2 saptamani,tot asa urla de la colici.
si eu cred ca atat laptele matern,cat si cel artificial trebuie procesat de organism,iar procesul este acelasi..laptele transformat in "branzica" si apoi asimilat de organism..iar daca in timpul procesului, in corpul copilului tu introduci lapte neprocesat...organismul lui trebuie sa munceasca in plus.asta e ideea mea,nevalidata!
*Blackmoon Lady 10+si lipistocul meu iubit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Porumbita spune:
repet, nu este adevarat in cazul copilului alaptat;
de aia se numeste alaptat la cerere; altfel s-ar numi alaptat la 2-3 ore
nu ma bag la cei hraniti cu formula,ca nu ma pricep; insa crede-ma am am citit si pare cautat informatii ref la alaptat, atat pe site uri romanesi cat si pe cele din afara, am vorbit cu 3 consilieri in alaptare (una din ro si doua din afara) pt ca m-am chinuit ff mult sa pot alapta (la mine nu a fost deloc simplu si natural dar macar tot efortul primelor luni si chinurile prin care am trecut s-au justificat pt ca l-am alaptat pana la 18 luni)
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui Porumbita repet, nu este adevarat in cazul copilului alaptat; de aia se numeste alaptat la cerere; altfel s-ar numi alaptat la 2-3 ore nu ma bag la cei hraniti cu formula,ca nu ma pricep; insa crede-ma am am citit si pare cautat informatii ref la alaptat, atat pe site uri romanesi cat si pe cele din afara, am vorbit cu 3 consilieri in alaptare (una din ro si doua din afara) pt ca m-am chinuit ff mult sa pot alapta (la mine nu a fost deloc simplu si natural dar macar tot efortul primelor luni si chinurile prin care am trecut s-au justificat pt ca l-am alaptat pana la 18 luni) |
bine
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
pisigri spune:
La noi colicile au tinut pina la 6 luni.
Mai multa rabdare iti urez. Si sa stii ca exista si NEVOIA de a fi tinuta in brate, ESTE nevoie, ESTE REALA...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
adelaideA spune:
Zicea una dintre fetele de mai sus de masaj. Eu stiam ca in sensul acelor de ceasornic.
Oricum, ca sa fii sigura, cauta pe youtube. O sa vezi o gramada de filmulete cu masaj pentru colici, gaze, muschi, etc. Pe noi ne-au ajutat.
costyhunny spune:
buna ALI-DEIU:In primul rand sa-ti traiasca fetita si sa iti aduca numai bucurii si sa fie sanatoasa.
--referitor la iti pot spune din propria experienta(cu un baiat de 3 luni si jumatate)ca si noi am trecut exact prin ce treci si tu.
si anume plans,joaca si iara plans si mai ales ca erau zi si noapte de eram mai rau ca o somnanbula.
noi inca mai avem colici cei drept mai usoare dar te inteleg perfect si tre sa-ti spun ca nu prea ai ce sa-i faci pana nu isi fac ele ''damblaua''.si eu am incercat toate felurile de picaturi siropuri din italia si din tara si fara rezultat.
--daca alaptezi iti zic si eu ca si MY_LADY0091 ca trebuie sa treaca cel putin 2ore jumate-3 pana la urmatoarea masa pt.ca asa are timp sa digere bn.
--mie mi sa spus si am facut intocmai l-am alaptat la 4h diferenta pt.ca el manaca prea repede(hapsan)si vomita si plangea iarasi de foame si cand am fost la doct.mi-a zis sa nu-i mai dau inainte de 3h1/2 -4h ca sa digere bn.si inca si acum se intampla la fel manaca dupa 4h mai devreme daca vrea ii dau ceai de fenicul cat doreste si este bun si pt.sete si pt.colici(am primit si aprobarea doct.si el bea ceai din prima sapt.de cand l-am nascut).
in afara de astea iti zic ca o sa treaca(chiar daca acu ti se pare o vesnicie)si incet incet o sa fie mai bn.
insa ai nevoie de muuuuuuuuullltaaaaaaaaa rabdareeeeee!!
pupikisi sa auzim de bn!
nemora spune:
la doua luni un copil trebuie tinut in brate si la san cat timp este treaz. alaptarea se face la cerere adica non stop daca copilul asa doreste. alaptarea la ore fixe nu este caracteristica puiului de om. intre timp mama poate citi o carte, vedea un film, bea o cafea, etc. copilul mai poate fi tinut in wrap/sling/etc. plansul vine din frustrarea lipsei de apropiere; asadar poti sa o investighezi din punct de vedere fizic pe toate partile caci foarte probabil nu are nimic. daca un bebe de doua luni este lasat jos (in patut etc) cat timp e treaz, foarte probabil va plange. asta este.
uita-te la femeile africane care isi tin copiii legati de ele non stop, niciunul nu are nici colici nici alte necazuri, iar ele cu toatele au lapte.
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
Ilinca_M. spune:
Fa cum spun mylady si costyhunny si vei avea un copil care plange de frustrare/foame/sete/suparare/dor de tzitza, nu de colici; ce sa zic, poate plansul de genul asta gadila in mod mai placut urechile unei mame!
(asta cu "lapte nedigerat peste lapte digerat/ se amesteca/ gaze/ program" e o teorie asa nefondata si expirata -"pseudo-stiintifica":)))- incat nu credeam s-o mai citesc vreodata pe DC)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Fa cum spun mylady si costyhunny si vei avea un copil care plange de frustrare/foame/sete/suparare/dor de tzitza, nu de colici; ce sa zic, poate plansul de genul asta gadila in mod mai placut urechile unei mame! (asta cu "lapte nedigerat peste lapte digerat/ se amesteca/ gaze/ program" e o teorie asa nefondata si expirata -"pseudo-stiintifica":)))- incat nu credeam s-o mai citesc vreodata pe DC) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Eu nu am zis ca e universal valabila si ca am inventat-o eu.Era o parere,argumentata din punctul meu de vedere.Am trecut prin trei luni de iad..si am incercat orice...inclusiv alimentatul la cerere..deci lasa lacrimile pentru "drame" adevarate,nu pentru alimentat la 2-3 ore
edit:revin cu clarificari din experienta personala.pana la o luna jumatate am hranit-o la cerere..si plangea non-stop..adica pana se albea,lesina de plans.dupa ce am stat de vorba cu trei pediatrii care,toti trei m-au indrumat sa ii fac un program...a inceput sa se cunoasca.copilul meu era altul.plangea cand avea crize maxime de colici,m-a ajutat si colieful...insa era alta viatza...pentru ea in primul rand!
la noi a functionat asa si a fost ok!dar nu e o regula universal valabila..dar cand nu iti poti linisti copilul si ajungi la 14 ore de nesomn la un copil de o luna(treaza de la doua noaptea si a adormit la 16 dupa amiaza,sfarsita...lesinata...incerci orice..chiar si o teorie pseudo-stiintifica expirata!