o parere
Buna!
Aseara fetita mea a cazut,a plans un pic si mi-a aratat ca s-a lovit la picior (a aratat spre glezna). Imediat a venit tati ca ne duceam la cumparaturi si s-a urcat in masina, pe tot drumul s-a foit, a sarit pe bancheta, m-a impins cu picioarele si nu mi-am dat seama ca ar fi o problema. Cand ne-am dat jos din masina am observat ca merge rau si dupa 3 pasi s-a aplecat si mi-a aratat din nou spre glezna. Am scos sandaluta si nu avea nimic umflat, am apasat peste tot si nu a schitat nici un gest ca o doare, am zis ca o strange sandaluta si am mai slabit-o dar tot schiopatand mergea.
Acasa i-am pus putin gheata(cat a stat), am masat-o, am apasat-o peste tot, am facut bicicleta dar ea rade. Are putere in picior, sta intr-un picior, se sprijina in el,urca scari, loveste cu el dar nu merge cum trebuie, parca nu apasa cu toata increderea...
Maine merge la doctor sa vedem ce are dar pana atunci speram sa-mi spuneti care credeti ca ar fi cauza!!!
Ea are 1.9 luni si comunicam destul de bine si cand o intreb unde o doare, daca o doare piciorul ea zica ca e nu si ca are buba la un degetel unde s-a zgariat...
Raspunsuri
Sinzianaaa spune:
Buna Mariana
dupa cate povestesti tu fetita ta vrea sa iti atraga atentia.II place sa vada ca ai grija de ea,ca iti faci griji,ca iti rezervi tot timpul pentru ea.Nu este ceva rau,este ceva normal la varsta ei.
Incearca sa observi comportamentul ei ca sa vezi daca intr-adevar este adevarat ceea ce cred eu.
oricum este foarte bine ca ai ales sa o duci la doctor,pentru ca un copil de varsta ei se poate lovi usor.
Multa sanatate!si sa ne povestesti ce ai rezolvat!
Ilinca_M. spune:
Nasol ca a sarit pe bancheta, n-are scaunel?!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
mariana_alex spune:
avem scaunel in masina mea caci mai mult circula cu mine, dar nu-ti inchipuii ca a sarit ca la saltea caci nici nu-i permite spatiul...
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariana_alex avem scaunel in masina mea caci mai mult circula cu mine, dar nu-ti inchipuii ca a sarit ca la saltea caci nici nu-i permite spatiul... |
aveti 2 masini - fie luati 2 scaunele, fie il transferati pe cel care il aveti. Legea se aplica la amandoua masinile.
Sa revin ontopic, eu suspectez o usoara fortare, nu e fractura, entorsa, sau luxatie - ca la prima nu ar fi calcat, la a2a si a3a se umfla si nu putea face miscari de bicicleta/rotatie. Ai facut f. bine ca i-ai pus gheata si exersat miscarile - daca era ceva grav vedeai pe loc si ajungeai repede la medic.
Din ce am remarcat la fetita mea, dar si la alti copii, la varste fragede au articulatii f. mobile. Ca la circari. asa ca deseori calca gresit. La un moment dat, a calcat cu talpa in interior, dar un unghi f. mare! am intrebat ortopedul (noi am tot fost la el, ca am avut problemute) si a zis ca in timp articulatiile se rigidizeaza.
Nu cred ca e cazul de medic, ci de o urmarire din umbra.
mariana_alex spune:
Multumesc cleo pentru raspuns.Intre timp mi-am dat seama ca am o cunostinta care e asistenta la ortopedie(adulti nu pediatrie) dar mi-a spus cam acelasi lucru: de fractura sau entorsa nu este vb caci ar fi plans de durere, s-ar fi umflat si la apasare s-ar fi strambat de durere si ca e posibil sa fie o intindere si sa o urmaresc 2-3 zile si daca nu-si revine sa merg la medic. O sa vedem maine ce zice si medicul ei pediatru dar pentru linistea mea o sa merg si la un ortoped pediatru.
Laina spune:
Buna!
Relatez si eu experienta similara cu fetita mea de 4 ani, deci cu care comunic fara nicio problema. A vrut sa se joace intr-un castel din acela gonflabil, care era cam inalt...si prea putin alunecos, astfel incat copiii mai mult se rostogoleau decat alunecau pe el. Exact asta a facut si ea, a inceput sa "salte" pentru a ajunge jos, insa la un moment dat a saltat gresit, si s-a rostgolit pana jos, prinzandu-si manuta sub ea. Pe moment a plans si spunea ca o doare, si a avut oarecare grija la miscarile cu manuta respectiva cateva zile. De durut nu o mai durea decat cand se sprijinea cu toata greutatea pe ea, si cand facea o anumita miscare de torsiune. Insa toate astea au disparut in vreo 3-4 zile.
Deci da, ei au incheieturile foarte elastice, din fericire, si fac majoritar astfel de intinderi...
Multa sanatate si sper sa fie si la voi numai atat!
mariana_alex spune:
Astazi am fost la un medic ortoped ca sa o vada pe micuta si dupa cateva ture prin cabinet si un consult la solduri a spus ca nu are nimic, ca nu necesita radiografie si ca e doar o usoara contuzie, repaus la pat cateva zile si sa urmarim temperatura sau daca se umfla piciorul sau se innroseste(cu toate ca ar fi trebuit in prima zi sa se intample acest lucru). Acum chin cu cea mica sa o tii linistita ca nu are stare...
nemora spune:
sanzianaaaa, lasa...
mariana, exact asa a patit fimea mica. daca consideri, da-i niste nurofen sau mergi la un homeopat, sunt remedii care ajuta in caz de astfel de contuzii.
fimea a schiopatat vreo saptamana. plangea cand trebuia sa puna piciorul in pamant.
ea a plans tare cand a calcat stramb.
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
lulu77 spune:
Ca remediu homeopat ARNICA Ch 15 cred ca e ok al varsta ei, 3 gr/3 ori/zoi, minim 3 zile, si eventual aplicatii locale cu gel arnica.
Sanatate.