Rectitudine lombara - coloana
Am asa ceva... ce inseamna exact acest lucru si cum s-ar mai putea ameliora simptomele?
Am de vreo 4 ani, de cand am nascut prima data dureri de mijloc, in zona lombara...cand stau aplecata, in anumite pozitii, cand stau mai mult in picioare.
Am avut pana acum si cateva episoade de "intepeneala", cand de abia ma puteam ridica de pe scaun, de abia ma puteam intoarce de pe o parte pe alta in pat, de abia puteam lua copilul in brate, aplecandu-ma peste patut sau scaunel, sau de pus copilul in scaunel (de masa) sau carut... Chestiile astea treceau incateva zile, dar era crunt primele 2-3 zile... In rest, dureri mai surde, mai mici sau mai mari, dar prezente..
Sincer nu am dat importanta de la inceput, mai precis in primii 2 ani nu prea am avut ce sa fac, deoarece am tot fost in perioade de alaptare si sarcina, si nu puteam sa iau nimic, pana si fastum gelul avand contraindicatii in sarcina si alaptare, cu toate ca este local... mai luam cate un paracetamol, permis, insa nu prea m-a ajutat.. Pe urma, recunosc, am cam lasat-o, am luat niste mydocalm intr-o perioada de "criza", am tot zis ca o tin eu sub control, nici timp nu prea am avut, cu 2 copii mici acasa
Pana acum 1-2 saptamani, cand am zis sa merg totusi la medic, caci durerea tot e la locul ei, nu la faza de "intepenit de spate", dar prezenta si cam continuu...
Am mers la MF, trimitere pt radiografie, pe care am si facut-o si mi-a iesit aceasta rectitudine a coloanei in zona lombara. Mi-a mai iesit nu stiu ce disc deplasat in zona coccis, dar cica nu ar fi ceva semnificativ...
Dupa ce m-am prezentat cu radiografia la MF, mi-a dat trimitere la institutul de balneologie si recuparare.. M-am programat acolo la un medic, care banuiesc ca imi va indica ceva proceduri, masaj, gimnastica... ajung joi la el, sa vedem ce va fi...
Intrebarea mea este, pt persoanele care au cunostinte medicale ceva mai avansate decat ale mele, de unde si cu ce se mananca exact aceasta rectitudine? A mai avut ceva? A folsit tratamentul prescris?
Sunt un pic amarata si ingrijorata de problemele astea, care imi suna a boli "mai de batranete", or eu am totusi 32-33 de ani, si o viata lunga inainte (sper, daca nu ne omoara Boc cu criza), am problemele de la 29 de ani, din 2007...
Zice-se ca de la cele 2 sarcini, efort fizic (sunt o persoana slaba ca si constitutie), mi-e f greu sa fac efort fizic, sa ma aplec de la mijloc in jos, sa ridic diverse, sa strang canapeaua de ex., sa fac treburi casnice, aspirator, spalat pe jos (noroc ca am pe cineva de ma ajuta cu curatenia, nici timp nu prea am)...
In fine, ceva sfaturi, idei, incurajari?
Specific ca am facut si toate analizele uzuale de sange, care au iesit f bune toate, deci n-am lipsa de Ca, Fe sau altele...
Multumesc si scuze de polologhie
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Raspunsuri
XIO spune:
Apare intotdeauna in Spondilita anchilozanta. Adica la asta m-am gandit cand am citit rezultatul radiografiei.
UIte aici cateva informatii:
http://www.spondilita.ro/
Oricum dupa un consult si alte analize medicul de la balneo iti va stabili un diagnostic exact, eu doar dau cu presupusul.
Multa sanatate si nu te stresa, ca o sa fie totul bine.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
viviana spune:
Eu am rectitutdine cervicala. Spondiloza cervicala.
Am mers la medic de recuperare.
Fac fizioterapie, kinetoterapie si masaj de aproape 6 ani de zile.
Se fac cate 10 sedinte.
Fizoterapia o fac din 6 in 6 luni.
Dupa kinetoterapie inveti exercitiile pentru asuplizarea durerii si cel mai bine e sa le continui acasa.
Sfatul meu sincer este sa te tii e treaba asta pentru ca se va agrava cu varsta.
Am mai facut si ceva terapie Bowen.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
iarina spune:
viviana, unde te duci in bucuresti pentru fizioterapie?...am si eu spondiloza...o cam ignor, dar mi-e ca o sa se agraveze.
Merci
viviana spune:
Prima oara amfost la fizioterapia din cadrul spitalului de urgenta Floreasca
Dupa aceea am fost la centrul de fizioterapie din curtea spitalului Filantropia care tine de Municipal.
De 1 an ma duc la o clinica particulara situata langa spitalul Grigore Alexandrescu.
Am preferat clinica particulara datorita atentiei sporite pe care ti-o acorda acolo.
La kinetoterapie de exemplu am terapeutul meu si atentie totala din partea lui.
Plus ca au aparatura moderna si sala este mult mai utilata decat la stat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
lemia50 spune:
Draga Viviana,poti sa-mi spui ce impresie ti-a lasat terapia Bowen?
Ai observat vreo ameliorare?La ce cabinet ai mers si daca mai stii un pret aproximativ.
Am citit despre terapia asta si m-ar interesa foarte mult.Eu am rectitudine si cervicala si lombara.
Multumesc.
monicabo spune:
Va multumesc tuturor pt sfaturi si incurajari!
Asta vreau si eu, sa tin problema asta sub control, caci lasand-o, se agraveaza cu varsta (debutand asa devreme), si nu vreau Doamne fereste intepenita de tot peste 20 sau 30 de ani...
Va tin la curent dupa ziua de joi, cand am programarea la medic. Viviana, la institutul de balneologie si recuperare din curtea spitalului Filantropia am si eu trimiterea, sa vedem cum va fi. Am inteles ca se fac serii de cate 10 sedinte, la intervale de timp fixate.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
squirrel spune:
Am avut si eu dureri lombare fara a fi insa determinata cauza lor aparute dupa a doua sarcina, BB nr. 2 fiind mare si placandu-i si mult in brate. Fiind si in perioada de alaptare am tot amanat mersul la doctor.
Nu sunt fan al terapiilor alternative insa durerile fiind permanente am acceptat o sedinta de terapie Bowen. La mine a functionat, parca mi-a luat durerea cu mana.
Acuma terapia Bowen poate da rezultate imediate, pot fi necesare mai multe sedinte sau chiar sa nu functioneze deloc, depinde de cum raspunde organismul si cat de priceput este terapeutul. De ex. la sotul meu care a fost diagnosticat cu spondilita anchilozanta dupa vreo 3 sedinte nu s-a vazut nici un efect iar pe urma a intrerupt .
Eu ti-as sugera totusi sa incerci caci nu se stie niciodata rezultatul
Multa sanatate.
monicabo spune:
Ce este aceasta terapie Bowen? In ce consta? Este prima data cand aud de ea...
squirrel spune:
Monica uite aici mai multe informatii despre terapie:
www.bowtech.ro sau poti da o cautare dupa 'terapie Bowen' . Exista inclusiv demonstratii video pe youtube.
Sanatate maxima
viviana spune:
La terapia Bowen nu am fost decat de 4 ori pentru ca starea fizica nu mi-a permis mai multe sedinte.
Se face o sedinta/saptamana. Eu am platit 40 lei/saptamana. Nu mai tin minte cum o chema pe terapeuta insa ma voi interesa.
Intr-adevar m-am simtit foarte bine dupa terapie, mi-am rezolvat anumite probleme insa nu pe cea mai importanta.
Din nefericire la mine criza vine la pachet cu ameteli ce nu se rezolva decat cu medicatie puternica si fiziopterapie+kinetoterapie.
vivi