cat e de normal???
Raspunsuri - Pagina 5
XIO spune:
Da, este foarte fun. Si spun asta din perspectiva copilului de atunSi daca discutam despre agresiune si agresivitate, in SUA este...fantastic.
Pe mine m-a uimit cati copii din SUA vin cu arma la scoala si o descarca in toti colegii care i-au agresat si batjocorit de-a lungul timpului.
Termenul de "bullie" a fost inventat acolo. Vazand atatea filme cu acelasi scenariu : atletii si majoretele, tocilarii samd m-am gandit ca un sambure de adevar o fi, dar e exagerat. Asta pana cand am vazut cateva documentare despre crimele din liceu.
Bird, fata aia nu a fost traumatizata, ba chiar s-a ras pe tema asta-nu de ea ci de el.
Si daca vorbim de agresiune, in clasa a 7-a m-am batut cu un coleg de i-am rupt tricoul, era umai unghii pe piept, el ma tragea de par. Si uite ca si acum ne intalnim si ne amintim razand de "meciul" nostru.
Ba mai mult, a doua zi eram la fel de prieteni ca inaintea "atacului".
Bineinteles ca daca erai acolo intram amandoi la scoala de corectie , ca asa ceva era de neconceput. :)))) asta mi se pare trist.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
EllaX spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Termenul de "bullie" a fost inventat acolo. Vazand atatea filme cu acelasi scenariu : atletii si majoretele, tocilarii samd m-am gandit ca un sambure de adevar o fi, dar e exagerat. Asta pana cand am vazut cateva documentare despre crimele din liceu. Bird, fata aia nu a fost traumatizata, ba chiar s-a ras pe tema asta-nu de ea ci de el. |
Americanii doar au dat un nume la ceva ce exista peste tot: bully e persoana care este in mod obisnuit cruda, agresiva, care ii intimideaza pe altii mai slabi sau mai mici de varsta (ca sa obtina ceva, fie si doar un loc de sus in ierarhia sociala locala); bullied e o persoana care este agresat, persecutat. Cred ca toti am vazut asa ceva si prin scolile romanesti, doar ca americanii au avut curaj si au recunoscut ca exista si i-au dar un nume.
Eu am fost agresata cu scopul de a fi pipaita, stiu ca se si urcase pe mine. Eram in clasa a 2-a. M-am simtit foarte agresata, eram constienta ca nu e ok ce face baiatul respectiv. Ca sa ma lase (pentru ca el era mai mare si mai puternic) l-am intepat in fund (el era deasupra mea) cu o furculita cu care ma jucam la papusi - apoi am fugit si mi-am lasat acolo jucariile. Luni de zile mi-a fost teama sa stau in apropierea baietilor mai mari (cu 2 ani mai mari). Nu, n-am zis nimanui atunci ca m-am simtit agresata si ca a fost un moment in care, nu stiam de ce, mi-a fost frica - dar asta nu inseamna ca nu m-am simtit foarte neplacut si ca n-a fost traumatizant.
Eu sunt total de acord cu bird70: educarea manifestarii sentimentelor sau dorintelor este absolut necesara, intr-o societate civilizata. E ok ca baiatului ii place fetita, inteleg si ca este gelos (multi copii sunt), dar de aia exista adultii, si ca sa ii invete pe copii ca iubirea cu forta nu este iubire si ca agresiunea nu face parte din iubire. Si sa ii invete si cum te poti face placut.
Ca mama de fetita, eu as ruga mama baiatului sa isi invete copilul despre ce este si ce nu este permis dpdv social, ca nu mai are chiar 2 ani si poate invata - si daca nu s-ar rezolva problema as rupe contactul cu familia respectiva. Nu-i ok sa tac si fetita mea sa inteleaga ca e ok sa tolereze asa ceva.
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui XIO Da, este foarte fun. Si spun asta din perspectiva copilului de atunSi daca discutam despre agresiune si agresivitate, in SUA este...fantastic. Pe mine m-a uimit cati copii din SUA vin cu arma la scoala si o descarca in toti colegii care i-au agresat si batjocorit de-a lungul timpului. Termenul de "bullie" a fost inventat acolo. Vazand atatea filme cu acelasi scenariu : atletii si majoretele, tocilarii samd m-am gandit ca un sambure de adevar o fi, dar e exagerat. Asta pana cand am vazut cateva documentare despre crimele din liceu. Bird, fata aia nu a fost traumatizata, ba chiar s-a ras pe tema asta-nu de ea ci de el. Si daca vorbim de agresiune, in clasa a 7-a m-am batut cu un coleg de i-am rupt tricoul, era umai unghii pe piept, el ma tragea de par. Si uite ca si acum ne intalnim si ne amintim razand de "meciul" nostru. Ba mai mult, a doua zi eram la fel de prieteni ca inaintea "atacului". Bineinteles ca daca erai acolo intram amandoi la scoala de corectie , ca asa ceva era de neconceput. :)))) asta mi se pare trist. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
da, e adevarat ca se intimpla tragedii si aici...si sunt multe motive.
daca copiii ajung sa se impuste prin scoli, e datorita parintilor care muncesc 2 job-uri si nu-i supravegheaza sau nu le pasa,datorita educatiei primite, faptului ca sunt multi emigranti venind din toate partile lumii unde au trait toata viatza lor cu agresiune....
asta e cu totul alt subiect.
dar noi vorbim aici dpdvd al parintilor care ne pasa de copiii nostri si de societate. mai sunt si de astia pe lume!
Xio, ma uimeste ce spui tu, sincer, mai ales ca esti medic.
iti dau un pic de credit pt faptul ca nu esti parinte si nu ai cum sa simti ce spui. stii ceva teorie dar stai prost cu practica.
ii multumesc lui D. ca la scoala mea nu sunt profesori care se aiba acelasi pdvd ca al tau si ca in comunitatea mea nu sunt parinti ca tine.
michelle
michelle-usa spune:
am deschis acest subiect pentru ca imi pasa de aceasta fetita.
mama ei e bulversata de ce se intimpla si vrea sa inteleaga daca cumva exagereaza in ceea ce simte sau nu.
mama fetitei nu are prea multe alte prietene fiind mutati aici recent.
e prietena cu mama baiatului doar ca sunt din aceeasi tara -de origine si ca stau in aceeasi zona.de fapt cu totii stam in aceeasi zona. o cunosc si eu dar nu prea am stat de vorba decat ocazional.
eu si mama fetitei suntem mame care stau acasa. sotii nostrii muncesc mult, doar ca noi sa stam acasa si noi sa educam acesti copii sa fie pe un drum bun.
alti parinti aleg sa munceasca si sa lase educatia copiilor in seama altora, profesori, nanny, bunici...fiecare cum doreste, nu judec pe nimeni.
desigur ca in viata ne confruntam cu tot felul de situatii, tot felul de oameni si ne stirneste curiozitatea, ne face sa ne punem tot felul de intrebari....de asta si suntem aici pe forum.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui XIO Si daca vorbim de agresiune, in clasa a 7-a m-am batut cu un coleg de i-am rupt tricoul, era umai unghii pe piept, el ma tragea de par. Si uite ca si acum ne intalnim si ne amintim razand de "meciul" nostru. Ba mai mult, a doua zi eram la fel de prieteni ca inaintea "atacului". Bineinteles ca daca erai acolo intram amandoi la scoala de corectie , ca asa ceva era de neconceput. :)))) asta mi se pare trist. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
da Xio, ai cu ce sa te lauzi. ai fost agresor/agresata,te-ai simtit bine.
dar nu inseamna ca toata lumea simte asa.
nu ai fi ajuns la scoala de corectie dar un adult ti-ar fi explicat ca nu e un comportament acceptat in societate.
de cand violenta, agresiunea trebuiesc acceptate si privite ca ceva fun?
pentru unii da, se opreste la un singur eveniment...dar pentru alti continua toata viatza, chiar devine un mod de viatza.
michelle
XIO spune:
Michelle, acum vad ca sunt extrem de multi parinti "disperati" sa nu cumva sa se impiedice copilul, bietul de el, ca deja [arca sunt bagati in priza.
Eu ma ghidez dupa copilaria mea si a prietenilor din copilarie, ca e cel mai bun mod de a vedea efectele pe termen lung. vad cum am fost atunci si cum suntem acum, am invatat ce sa NU fac atunci cand voi deveni si eu parinte.
Evident ca stiam cu totii ce inseamna bataie, ca doar nu eram retardati, eram in clasa a 7-a! Dar este inevitabil pt. orice copil normal sa nu ajunga in situatia asta macar o data in viata.
Si daca ajunge acolo nu trebuie sa se isterizeze parintele, sa amplifice o situatie si sa ii dea fel de fel de conotatii.
Chiar pe aici o forumista, ca la telefonul fara fir, a preluat mesajul tau cu mici modificari, spunand ca baiatul o loveste pe fata in zona genitala.
Omuletul e indragostit, poate foarte simplu si normal sa-i spuna mama fetei frumo ca daca o iubeste pe fetita nu trebuie sa o loveasca, si ca o doare.
Sincer, comparand trecuturile cu situatia asta, nu vad ce atata fasss pt nimic.
Daca ar avea baiatul 14 ani as spune ca e cam dus, dar dat fiind faptul ca e micut, wtf?
Si eu spun mersi ca n-am avut parinti ca tine si cine spunea pe aici ca ar da cu copilul de pamant. Doamne ajuta ca nu m-au considerat caz de psihiatrie cand ma bateam cu baietii.
:)))))) daca incepeau cu lectiile despre agresiune, victime si cat de serios este, ma inhibau total.
Iar copiii aia au ajuns in situatia de a omori colegii si de a se sinucide din cauza ca erau agresati de respectivii. Era marturia unui supravietuitor care4 a fost lasat sa traiasca doar pt. ca nu si-a batut joc de criminal.Deci as spune ca tu cam exagerezi cu dezastrul din Ro, cand acolo se impusca pustanii zilnic.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Daca ar avea baiatul 14 ani as spune ca e cam dus, dar dat fiind faptul ca e micut, wtf? |
'Omuletul' are 9 ani, fara suparare la varsta asta intelege foarte bine normele sociale si sentimentele celorlalti.
Si eu spun mersi ca n-am avut parinti ca tine si cine spunea pe aici ca ar da cu copilul de pamant. Doamne ajuta ca nu m-au considerat caz de psihiatrie cand ma bateam cu baietii. |
Si eu ma bateam cu baietii dar asta este altceva. Nu ma legam de un copil mai mic sa-l bat sau sa-l fac de rasul celorlalti. Nu incercam sa fortez pe nimeni sa faca ceva neplacut. Eu in general ma aparam de copii care incercau sa-mi faca mie asta.
Iar copiii aia au ajuns in situatia de a omori colegii si de a se sinucide din cauza ca erau agresati de respectivii. |
Ar fi minunat daca nu ai mai alege exemple din America, societatea lor e foarte bolnava, la propriu. Toti bolnavii cu probleme de psihiatrie sunt lasati liber si fara tratament din cauza sistemului de sanatate idiot. La fel lipsa unui sistem de protectie sociala duce la existenta ghetourilor pline de tineri fara speranta. Depresia e in floare, vine la pachet cu anxietatea, se trateaza cu alcool si droguri, astia devin parinti si copii lor ajung sa terorizeze alti copii, etc. Ai auzit in alte tari de astfel de probleme? Din pacate Romannia a adoptat exact acelasi sistem medical si se poate astepta in curand la acelasi gen de probleme.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
Bird, am scris de America deoarece Michelle se mira de agresivitatea din Romania :)) Mi s-a parut mult prea ironic momentul :))))
Omuletul la 9 ani nu stie exact ce se intampla.
El imita ce vede fara discernamant si fara sa inteleaga conotatiile pe care le intelegem noi.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
olympia spune:
Mama fetitei sa-i explice ea baiatului cat se poate de clar, de fata cu mama lui si cu fetita, de ce nu e permis sa se poarte asa.
msl1 spune:
M-am gindit eu ce as face intr-o asemenea situatie cu fetita mea; as spune clar de fata cu mama lui ca nu este aceptabil asemenea comportament, i-as spune si mamei fara suparare ca nu accept asemenea comportament si sa stea de vorba cu copilul ei sa-i explice ce e aceptabil si ce nu, mai ales ca am inteles ca sint recent mutati din alta parte unde probabil asemenea comportament era tolerat (sint curioasa, alta tara sau tot america?)si i-as mai explica ca va intimpina probleme reale la scoala daca se va comporta asa cu colegele. Daca as vedea ca nu o intereseaza pe mama sa corecteze comportamentul as strica pur si simplu prietenia pt ca nu as vrea ca fetita mea sa fie terorizata; prieteni vin si pleaca, dar traumele posibile psihice asupra fetitei vor ramine o viata.In fond si la urma urmei copilul imita ce vede in casa, ce fel de valori morale au ei in casa daca baiatul se preface ca o loveste in zona genitala? Nu cred ca as vrea sa am prietena o asemenea familie zau...