cat e de normal???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

da, burtocika. si? tu nu esti obligata sa faci la fel, ca doar de-aia ai minte. are fata vulva si vagin? io nu vreau sa mint si sa las copiii in negurile nestiintei si sa-si descopere sexualitatea dupa 30 de ani cum am patit io aia crescuta puritan.

Pai da mai, dar cand fetita ta va intra in colectivitate si va raspandi informatia, o sa-i stea burtocikai kifteaua in gat cand se va pronunta la masa in familie cuvantul vagin. De aici spaima...

Mergi la inceput

Eu totusi nu ma pot referi la organele sexuale cu termeni din sfera 'ficat, rinichi, intestin, uter, etc'. Simt nevoia ori sa le alint ori sa le dau o incarcatura putin perversa in intimitate. Or fi ele din aceeasi categorie cu susnumitele dar am cu ele o relatie mai personala, de aici alintatul Dar si sa-i spun fetitei 'spala vulva' nu mi-ar veni natural, ar trebui sa ma fortez si mi-e ca m-as balabi.:)) Si pana la urma nu felul in care numim organele astea dispune relatia pe care o vor avea copiii cu ele, sa fim seriosi, sunt doar niste cuvinte. Si daca dispune, e ok din punctul meu de vedere daca nemergand pe varianta Dolto (n-am citit) transmit copilei mesajul ca functia sexuala e ceva mai complexa decat cea digestiva sau renala, atata timp cat complex nu inseamna rusinos ci incarcat de afectiune, de mister, de rasfat, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Eu totusi nu ma pot referi la organele sexuale cu termeni din sfera 'ficat, rinichi, intestin, uter, etc'. [...] Dar si sa-i spun fetitei 'spala vulva' nu mi-ar veni natural, ar trebui sa ma fortez si mi-e ca m-as balabi.:)) Si pana la urma nu felul in care numim organele astea dispune relatia pe care o vor avea copiii cu ele, sa fim seriosi, sunt doar niste cuvinte.

Asta am vrut sa spun si eu cand mi-am exprimat mirarea ... si mi-am imaginat cum ar fi sa vina fata mea (la 5 ani) sa-mi spuna cuvintele astea ... Mi s-ar parea nepotrivit cu varsta ei, atata tot.
Educatia sexuala are diferite etape, dupa parerea mea, in functie de varsta, si nu mi se pare normal sa sari peste etape sau sa le parcurgi prea repede.
Nu stiu ce a scris Francoise Dolto ca sa-mi permit s-o fac handicapata, dar nici geniala nu o pot numi din acelasi motiv; m-ai facut curioasa si o sa caut sa citesc, dar oricum, la cate teorii super-inteligente si la moda apar zi de zi, imi rezerv dreptul de a nu ma arata foarte entuziasmata ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Citat:

Eu totusi nu ma pot referi la organele sexuale cu termeni din sfera 'ficat, rinichi, intestin, uter, etc'. [...] Dar si sa-i spun fetitei 'spala vulva' nu mi-ar veni natural, ar trebui sa ma fortez si mi-e ca m-as balabi.:)) Si pana la urma nu felul in care numim organele astea dispune relatia pe care o vor avea copiii cu ele, sa fim seriosi, sunt doar niste cuvinte.

Asta am vrut sa spun si eu cand mi-am exprimat mirarea ... si mi-am imaginat cum ar fi sa vina fata mea (la 5 ani) sa-mi spuna cuvintele astea ... Mi s-ar parea nepotrivit cu varsta ei, atata tot.
Educatia sexuala are diferite etape, dupa parerea mea, in functie de varsta, si nu mi se pare normal sa sari peste etape sau sa le parcurgi prea repede.

Pai scuza-ma dar nu spunem deloc acelasi lucru. Eu personal nu folosesc termenii de 'vulva' si 'vagin' decat la medic, motiv pentru care nici fetita mea nu i-a auzit. Nu ca mi s-ar parea nepotrivit pentru varsta ei, sunt pur si simplu cuvinte, nu pot exista unele mai potrivite decat altele. Si daca neconform teoriei lui Dolto eu folosesc 'pasarica', oricat ar fi de neacademic termenul, este un alint si nu vad ce argumente ar putea aduce cineva sa ma convinga sa ma convertesc la a spune fetitei la baie 'spala vulva'. Dar in niciun caz nu consider ca sunt termeni nepotriviti (vulva, vagin, penis) ci doar prea medical pentru gustul meu, nici eu nu-l folosesc si cred ca sunt destul de mare incat as putea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
Pai scuza-ma dar nu spunem deloc acelasi lucru. Eu personal nu folosesc termenii de 'vulva' si 'vagin' decat la medic, motiv pentru care nici fetita mea nu i-a auzit. Nu ca mi s-ar parea nepotrivit pentru varsta ei, sunt pur si simplu cuvinte, nu pot exista unele mai potrivite decat altele. [...] Dar in niciun caz nu consider ca sunt termeni nepotriviti (vulva, vagin, penis) ci doar prea medical pentru gustul meu, nici eu nu-l folosesc si cred ca sunt destul de mare incat as putea...

Asta am vrut sa spun, poate m-am exprimat eu gresit ... Nu neaparat "nepotriviti cu varsta", dar ideea e ca sunt niste termeni medicali, pe care ii folosesti intr-un context specific, nu sunt termeni de conversatie uzuala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Asta am vrut sa spun, poate m-am exprimat eu gresit ... Nu neaparat "nepotriviti cu varsta", dar ideea e ca sunt niste termeni medicali, pe care ii folosesti intr-un context specific, nu sunt termeni de conversatie uzuala.

Deacord. Chiar azi era fetita cu alti doi copilasi de varsta ei in parc, se jucau, glumeau, si o fetita zice razand 'eu am facut buba la fundulet', un baietel continua 'si eu la piciorus' si fii-mea de colo 'si eu la pasarica' si toti 3 radeau. Ei cum ar fi sunat sa zica 'si eu la vagin'...Vad ca nu vine nimeni care l-a citit pe Dolto si il aplica sa ne explice mai nuantat cum sta treaba, desi chiar sunt curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

"Pasarica" imi ridica parul cand o aud

Michelle, e anormal comportamentul mamei pt. ca disperarea asta a ei este mult prea la superlativ fata de situatie.
Parca nu ati fi vazut pana acum copii descoperindu-si sentimentele si incercand sa imite ce vad/aud in jur.
Si la mine in clasa in primara eu eram indragostita de un coleg, inca de cand eram la gradinita si a durat pana in clasa a 4-a. cand mergeam la zilele de nastere ale prietenilor de la scoala (tot in primara) cea mai mare distractie era sticluta, cand trebuia s ne pupam de 20 de ori pe gura sau pe ureche sau pe frunte.
ba chiar imi amintesc o scena din clasa a 1-a sau a treia, un coleg a trantit-o pe o colega pe jos in fata clasei, s-a urcat calare pe ea si sarea pe ea incercand omul sa imite o scena de sex vazuta ;a TV> Nu i-au iesit nici miscarile si nu a fost de partea lui faptul ca a pus-o pe colega pe burta si el sarea pe rinichii ei.
Noi, copiii, nu am considerat ca este vreun obsedat sexual, colega nu si-a luat chilotic u cheie la ea si nu s-a isterizat nimeni.
Sunt comportamente normale la copii, e joaca, ei nu inteleg si nu percep totul sexual asa cum o facem noi.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Michelle, e anormal comportamentul mamei pt. ca disperarea asta a ei este mult prea la superlativ fata de situatie.
Parca nu ati fi vazut pana acum copii descoperindu-si sentimentele si incercand sa imite ce vad/aud in jur.
Si la mine in clasa in primara eu eram indragostita de un coleg, inca de cand eram la gradinita si a durat pana in clasa a 4-a. cand mergeam la zilele de nastere ale prietenilor de la scoala (tot in primara) cea mai mare distractie era sticluta, cand trebuia s ne pupam de 20 de ori pe gura sau pe ureche sau pe frunte.
ba chiar imi amintesc o scena din clasa a 1-a sau a treia, un coleg a trantit-o pe o colega pe jos in fata clasei, s-a urcat calare pe ea si sarea pe ea incercand omul sa imite o scena de sex vazuta ;a TV> Nu i-au iesit nici miscarile si nu a fost de partea lui faptul ca a pus-o pe colega pe burta si el sarea pe rinichii ei.
Noi, copiii, nu am considerat ca este vreun obsedat sexual, colega nu si-a luat chilotic u cheie la ea si nu s-a isterizat nimeni.
Sunt comportamente normale la copii, e joaca, ei nu inteleg si nu percep totul sexual asa cum o facem noi.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

oare nu iti vei schimba parerea cand tu vei avea copiii tai si sa se intimple lor asta?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:

Toata lumea a zis ca e normal sa-si descopere baiatul senntimentele dar trebuie educat in manifestarea lor.

Citat:
...cea mai mare distractie era sticluta, cand trebuia s ne pupam de 20 de ori pe gura sau pe ureche sau pe frunte.

Asta pare o activitate a care toata lumea participa de buna voie.

Citat:
ba chiar imi amintesc o scena din clasa a 1-a sau a treia, un coleg a trantit-o pe o colega pe jos in fata clasei, s-a urcat calare pe ea si sarea pe ea incercand omul sa imite o scena de sex vazuta ;a TV>

Asta este o agresiune. Probabil ca unul din motivele pentu care am fost disperata sa plec din Romania inainte sa ajunga fiica-mea la scoala. Nu cred ca as fi fost capabila sa merg la invatatoare sau pe la parinti sa discut asta, ma duceam direct sa-i sparg capul idiotului. Sunt de acord ca la o anumita varsta copiii isi descopera sexualitatea si sentimentele dar asta nu inseamna ca este ok sa-i agreseze pe cei din jur. De fapt lipsa de educatie la acest capitol este foarte evidenta in Romania unde barbatii considera ok sa urle obscentitati dupa femei pe strada, sa le atinga, sa le agreseze. In societatile mai civilizate educatia incepe la varste foarte mici in asa fel incat o situatie ca cea prezentata de Michelle este considerata deplasata iar la varste cand apare sexualizarea individului acestia au suficient control si intelegere sa nu inceapa sa agreseze pe toti din jur cu lipsa lor de control asa cum se intampla in Romania.

Citat:

Dar crezi ca percep faptul ca agreseaza pe altcineva? Ca ceea ce fac e nepotrivit si poate rusina sau rani sentimentele 'victimei'? Eu cred ca la 6 ani (baiatul din povestea ta) sau 9 ani (cel din povestea lui Michelle) sunt perfect constienti ca agreseaza si ca celalalt copil sufera. Nu are importanta daca ceea ce fac e perceput sexual sau nu, ci faptul ca adultii sunt intelegatori fata de comportamentul lor agresiv pentru ca 'isi descopera sentimentele'.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

revenind in Romania in 2008-2010 am vazut decaderea morala la care s-ajuns.
generatia mea nu a fost asa.
ce povestesti tu e groaznic ca se intampla in scoala si daca e fun pt copii si tu-ca om matur, privesti asta cu amuzament si acceptantza...ma lasa fara cuvinte.

michelle

Mergi la inceput