Strugurasi de Sept-Oct 2011 (83)
Raspunsuri - Pagina 11
seidana spune:
LAli.. neata..... tare buna cafeluta ta.. mama cata rabdare ai , mereu esti pe fuga nu? recunosc ca ieri ma enerva la un mom dat tot copy paste copy paste, delete.. insa mai faceam o pauza mai mesteream putin.. ma bucur ca am ajuns la un consens si am facut impreuna ceva bun, zic eu..
Ce faceti azi mergeti la plaja?
Ionela bine ai revenit intre noi.. nu tre sa scrii nu stiu ce, pur i simplu cum te simti , ce intrebari ai, ce gatesti ai.. povesti despre secs
... vezi si tu unde te duce valul, ca aici la noi subiectele se schimba de 5 ori pe zi...
Kora... stai cuminte ca bebe e bine acolo unde e .. ce perfuzii iti face? sa stii ca in mom in care aveam si eu 26-27 sapt ziceam ca tine, vai sa trec de 32-33 sapt .. aha acu la 32+, practic in sapt 33 mi-i se pare inadmisibil sa o nasc acu .. adik de ce sa nu mai stea macar pana la 38? cred ca o sa imi fie atat de dor de aceasta perioada....
Lai ceva pozici la leagan?
.. mie acu imi pare rau ca nu am luat acu 2 sapt bouncerul care mi-i l-a oferit cineva la un pret mic.. da deh asa sunt eu, nu ma hotarasc decat cand nu mai e...
Tu in ce zona stai, adik stat?
Zubi.. pizzaaa
... numai grija mare la menta ca in exces constipa.. eu pun 2-3 frunze de menta la mult ceai, multa lamaie si ff putin zahar ( oricum eu nu beasu ceaiul dulce de fel)..
Picioarele se umfla probabil pe baza retentiei de apa.. bea multa apa si renunta la sarat...
Azi noapte am visat cu piticelul meu..
am visat ca o luasem din spital si o tineam in rate si nu ma puteam deslipi de langa ea.. si ea se lipea de mine parca incercand sa respire prin pielea mea
, m-am trezit fericita
si Appp... toate hainutele mici (0 -9 luni) ( ca am primit cateva pt 1 an-vreo 10 buc maxim) sunt curate .. asteapta sa fie calcate... si iei mama mi-a zis ca am primit de la o vecina de-a ei 2 paturici pt bebita...de abia astept sa le vad
32+ .. DD ajuta-ne sa avem
sanatoasa !
ionelamaria spune:
Sei, multam de reprimire
. Da, cu subiectele vad ca e cand asa cand asa.... unele fete sunt la pat, altele primesc perfuzii, unele vor sa nasca, altele NU vor
... imaginea e colorata, asa cum trebuie sa fie o odisee. E frumos sa va citesc doar ca ... na... parerile mele sunt mai greu de acceptat, mai ales de catre fetele la prima sarcina
( asa eram si eu la prima sarcina, multe din ce cred azi imi pareau exagerari, asa ca inteleg lumea) Ei, ideea e ca as starni multe controverse, chestii despre care s-au scris sute de pagini aici pe forum si peste tot pe net.
Stiti voi, eu sunt zuzuca din aia care nu mai vrea medicamente in nastere, nu mai vrea interventii invazive, nu mai considera alaptatul fara sens dupa o varsta a copilului... dinastea![]()
Mami fericita de
Mihnea (14.11.2009 ) acum
24+ cu
seidana spune:
Ionela.. in mod clar suntem persoane diferite cu pareri diferite.. nu o sa fii tu mai prejos ca mine, sau invers, daca eu nasc cu cezariana si natural.. fiecare face cum stie mai bine.. insa important e , orice am zice, sa ne respectam .. adica nu o sa iti zic bai de tampa esti ca nasti natural , ca nu stiu ce si nu stiu cum.. sau mama denaturata ca nu alaptezi copilu la 2 ani.. fiecare suntem diferite.. si eu acu zic ca nasc natural da vad eu pana la capat sau ca o sa o alaptez daca imi ajuta DD, pe pitik pana cand incepem diversificarea si apoi eventual pana la 1 an o sa ma mulg sa ii dau sticluta, dar vb mamei.. cand o sa vezi cum e cauta nu o sa mai zici asa.. sunt multe care le am de invatat, si cum se invata mai bine decat pe propria piele..
Mai sunt si alte mamici cu bebe acasa si unul in burtica... insa in afara de mom sfaturilor, cred ca suntem toate in aceeasi oala..
Asa ca te asteptam cu parerile tale... 
32+ .. DD ajuta-ne sa avem
sanatoasa !
ionelamaria spune:
Da, Sei , ai mare dreptate. Nu modul cum aduci pe lume un bebe sau cat il alaptezi te face mama. Nu cred o clipa ca trecand prin durerile nasterii esti mai femeie, mai erou pentru copilul tau. Deloc. E doar o optiune pe care o am in urma punerii in balanta a multe multe informatii.... Am triat sursele, am discutat cu ceva medici ( e drept ca nu foarte multi) si am ajuns la concluzia ca , din punctul meu de vedere, asta e cea mai buna cale pentru mine si mai ales pentru copilul meu. E clar ca fiecare om e diferit. Despre alaptat cu sticluta de la 6 luni
vorbim atunci... sa ajungem noi sanatoase si bebeii sanatosi pana atunci
pana la acea varsta a copiilor ne vom schimba mult .... enorm de mult.
Cat despre sfaturi.... cred ca n-or sa-mi ajunga zilele sa le multumesc fetelor mele de le prima odisee, prietene dragi azi . M-au ajutat enorm, toate, si cele la prima nastere si cele care mai aveau 1-2 bebei acasa. Sunt ceea ce sunt azi ca mama si datorita lor.... si sunt multumita de relatia mea cu copilul meu.... deci e bine
Despre cumparaturi pentru bebe
. Eu am luat..... un sac de dormit si atat pana acum. Mai e timp, e drept, si... oricum... am multe de la Mihnea.
De aceasta data NU mai consider importante patutul si carutul. Le am pe amandoua de la primul bebe, dar nu cred ca vor mai fi folosite decat prin exceptie
. Pentru deplasari am sling si sunt indragostita de el( culmea e ca si sotul il adora acum). Probabil imi voi lua si un Wrap ( Mihnea era deja marisor cand am descoperit sistemele de purtare, nu ca nu as fi stiut de ele inainte
, dar ca multe alte mamici, mi-a fost teama sa il iau la inceput.... ca daca e bun, ca nu vazusem de aproape niciunul... etc. )
Hai ca monopolizez discutia.... ma car la intretinut distractia piticului
Mami fericita de
Mihnea (14.11.2009 ) acum
24+ cu
Lali_mete spune:
Seidana
, asa e ,mai mereu sunt pe fuga
, pentru ca am mereu cate ceva de facut.Acum dimineata am refacut listuta si numaratoarea in timp ce Paul papa linistit in scaunelul lui o omleta simpla,cu o rosie si o bucata de ardei gras. Eu nu am putut manca decat rosii cu paine,tare greu intra mancarea in ultimul timp. De mers la plaja nu stiu,sa vedem. Parca imi e teama,ca e asa de cald... si cand se racoreste fuge soarele si ciu-ciu bronz
. Azi nici nu gatesc,am gatit ieri
.
Ionela bine ai revenit. Atata timp cat parerea se spune civilizat,nu ai de ce sa te abtii
. Nici eu nu am luat vitamine,nu am luat decat maxim 10 no spa pana acum, dicarbocalm sau rennie maxim 5 , alte medicamente slava domnului nu a fost nevoie. Sper sa nasc tot natural,fara anestezii,apidurale si perfuzii pentru grabirea dilatarii. Si despre alaptat, eu acum spun ca o sa ma chinui mai mult ca la primul si nu voi mai renunta asa usor, voi face tot posibilul sa alaptez cat mai mult timp. Iti impartasesti parerea,mai aflam si noi idei noi, mai punem in balanta ce stim,ce aflam, si uite asa ajungem sa cunoastem problemele pe toate partile,nu numai dintr-un unghi.
Nanna am vazut ieri ca intrebai de lucrusoare pentru bebe. Eu am multe de la primul, multe dintre ele nepurtate , am mai si primit cateva. Patuturi am doua,unul de lemn ( care e la soacra) si unul pliant,in care doarme Paul si acum,la un an si 9 luni, pe partea etajata ( dedesupt am multe hainute mici
) . L-am ales pe cel pliant pentru ca eu am mania schimbarilor in camera,si ala de lemn era greu se miscat/mutat. Am lasat-o mai moale acum,ca nu mai pot ridica nimic.Hainute ce am cumparat noi,am cumparat din magazine , nu online ,pentru ca asa s-a intamplat, le-am vazut,mi-au palcut,le-am pus in cos si hai acasa cu ele
. Salteluta am peste cea de la patutul pliant,una subtire de vre-o 5 cm facuta de socrela,din nu stiu ce materiale avea ea prin casa, pe care nu transpira copilul.
Didiana la un cosulet ma gandeam si eu,dar de unde sa il iau? Eu nu vreau cu picioare,ca am pe ce sa il pun. Am eu o idee, am facut imbracamintea cosuletului ,sper sa gasesc si cosuletul pe care il vreau. Imbracamintea se strange cu snur,deci nu e facuta fix pe o dimensiune.
Fetele-s la intalnire acu
... oare o fi disparut timiditatea?
Hayat patutul nu vine si cu etaj? Majoritatea au,dar gasesti si separat,e facut din acelasi material ca patutul.
Kora
stai mamicule in patut, fa ce spune medicul si o sa fie bine.
Marryan treci la apel
.
Matza sa se refaca repede pielea pe picioare,unde te-a ars soarele,e buna crema/unguentul de catina. Se regenereaza pielea foarte repede. Incercata pe pielea mea si a copilului
.Si acum ne oftici ca te-ai bronzat,nu?
La noi bephantene a fost un mare fas
, nu trecea iritatia de la fundic,nici nu ma ajuta pe mine la mameloanele mele sfartecate ,cum spuneau alte mamici. Si tot nu imi amintesc cu ce mi-au trecut ragadele
.
Didi smothiees
? Eu faceam ( ca mi-a murit blenderul
) din ce fructe imi cadeau la indemana+ sirop+putina apa/lapte daca fructele erau mai fara zeama. Si era tare bun. Dar nu imi iau eu iar blender? Sa vezi ce bunatati fac
!
Lai sa folositi cu placere bouncerul si leaganul
! Eu vreau jumper la fetita
,dar imi e ca o sa vrea si PAul in el,si o sa fie bataie
.
ionela
,bun venit in clubul celor indragostite de sling
. Si eu ca si tine,am fost reticenta,si dupa ce am incercat un marsupiu clasic si coloana mea l-a refuzat,am facut intai o incercare cu o esarfa simpla, si mi-a palcut,apoi mi-am confectionat un ring-sling.
Va pupic, duminica placuta. Noi plecam la o prietena. Azi reusesc sa o suvitez,ca ne chinuim de o saptamana sa ne intalnim
.
Pentru Raisa
Lali
de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si
32+ cu Ioana Teodora
AMR 8 saptamani
oanaiasi spune:
Buna ziua la toate fetili si o duminica minunata va urez!!!
Schimbare de semnatura!

Oana
29+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o
sanatoasa si la termen!
MatzaRebela spune:
lali nu vreau sa oftic pe nimeni cu bronzu:( e aiurea ca ustura de nici nu poot sa merg stau cremuita toata si s rosie ca racu:((ufff nush sincer ce m-am ars asa vad ca si pe piept si pe burtica sus la stomac sunt.. asta m-a prins numai cat am stat pe colac sa ma plimb:))))plus e tare faza ca pe spate sunt alba ca branza si pe fata sunt rosie ca racu:)))(nu-s dinamovista:))))))
ce-as fii vrut si eu la intalnire pfffff dar de la bv pana la buc.. e mult de mers
pupiciii
32+cu
Kate Rina
May3 spune:
fuse si se duse ![]()
intalnirea zic.
a fost relaxant si n-am murit de cald.
inca mai traim :)
si n-am fost chiar asa timide cum ne laudam :))
am primit de la hayat botosei lucrati de ea.
sunt asa frumosi 
ai mei sunt roz 
multumim Hayat 
am fost 4 bortoase. eu, hayat, andreea si pinkyshor.
poze are andreea. le pune ea pe grup.
cine vrea s-o sune pe jade? ca prea lipseste la apel
mie mi-e un pic jena sa sun. nu ma intrebati de ce :D de la timiditate probabil.
28+ cu
Beatrice Ana
zebraroz.ro
didianana spune:
Fetele mie mi s-a stricat laptop-ul si de pe tel nu pot scrie cum trebuie, asa ca o sa scriu doar cate un pic.
27+ si mamica fericita de
3+ anisori
didianana spune:
IONELA bine ai revenit.. Stai linistita ca poti sa iti spui parerea oricare ar fi ea..Doar nu putem toti gandi la fel, nu? Ar fi tare plictisitor asa..
27+ si mamica fericita de
3+ anisori