Brumarei nov.dec.2011 (44) - Ne rugam pt Lia73 !

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Citat:
citat din mesajul lui arleza

Ce bine ca Lia a iesit cu bine din operatia de cerclaj.

LUNY,felicitari pt bebele in grafic.Vacanta placuta acum!

CORINA KELLY pai pana la urma daca tu te bucuri ca bebe e fetita atunci e bine.Sa fie sanatoasa.

CAROLA,nasol cu IR-urile aslea mari(nici nu stiu ce sunt)dar te admir a lot,ca incerci sa nu te panichezi.
Vroiam sa te intreb si eu ceva.Tie la cat timp iti trec contractiile dupa ce faci nos-pa si scobutil injectabil?Eu astazi aveam contractii(dureri ca la menstruatie,nu presiune pe burta)ba la 10 min,ba la 20,apoi la 30,si luasem si nospa si scobutil 40mg,cate o pastila din fiecare.Si daca am vazut ca nu imi trec am facut injectabil si tot asa ma durea burta din 20 de min in 20,din 15min in 15,in sfarsit asa cam 2 ore.Acum eu ma intreb nu era normal ca aceste contractii sa treca macar la o oara dupa de facusem injectia cu calmante?Si hu tineau mult contractiile doar 2,3 sec max si reveneau asa la intervale mai lungi,cum am zis mai sus.Acum nu mai am nimic,dar ma ia groaza daca o sa ma ia iar burta,atunci ce mai fac,daca nici cu injectii nu trece decat dupa ore?

gravi 20+ cu Sara Elena

eu am facut no spa cu scobutil pentru ca aveam burta cam tare si simteam cum se intinde pielea. Nu pot sa iti spun in cat timp mi-a trecut, m-a tinut starea asta de burta tare cam 2 zile de m-am panicat. dureri de burta ca la ciclu am avut cam de 2 ori in sarcina asta si de fiecare data am dormit si mi-au trecut. suna-ti medicul daca crezi ca este ceva in neregula. din cate stiu eu, nu trebuie sa ai contractii. eu ma simt mai bine in ultimele zile, am intrerupt momentan injectiile si iau pastile poate ma ajuta mai mult cu presiunea asta pe artere ca am inteles ca si no spa e bun. eu iau no spa de 80.

Stie cineva care este procedura de acordare a concediului de risc maternal?

21+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Carola, eu sunt in risc maternal. Teoretic ar trebui sa se sesizeze fi8rma in momentul in care anunti in scris ca esti gravida si in 10 zile ei trebuie sa anunte ITM-ul si madicina muncii de situatia ta. Asta in teorie, ca in practica.... Eu am cerut firmei sa ma trimita in risc maternal, poti sa le propui si tu. Firma anunta medicina muncii si vine cineva de acolo sa iti faca o evaluare alocului de munca, si fac o informare care ti se aduce la cunostinta. Si acolo se precizeaza ce s-a constata, care sunt riscurile la care esti supusa, si ce recomand ei. Pot sa iti recomande doar modificarea pragramului, sau schimbarea locului de munca in cadrul firmei, iar daca nu se poate, angajatorul poate accepta sa te trimita in concediu de risc maternal, care este platit de stat. La mine firma nu a vrut sa cheme medicina muncii, ca nu sunt fonduri sa plateasca evaluarea...si m-au tot lungit asa pana am zis: chemati-i, ca platesc eu evaluarea. Am platit-o , mi s-a dat o foaie (informare) pe care scria ca se propune concediu de risc maternal si cu aia m-am dus la medicul de familie sa-mi elibereze concediul medical. Cu acesta te duci iar la medicina muncii sa ti-l vizeze si apoi il duci la munca.
Sper ca m-am facut inteleasa.
Corina, faina surpriza ai primit de la fata...sper sa patesc si eu asa saptamana viitoare . daca nu, asta e, m-am obisnuit si cu ideea de a avea 3 baieti (ca si pe sot tot in categoria asta il bag )

diana 16+ si mami de IANIS STEFAN 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

eu am intrebat la medicina muncii de la noi si mi-au raspuns:
"Conform oug 96/ 2003 medicul de medicina muncii poate emite un concediu de risc maternal.
Vor fi examinate analizele de catre medicul de medicina muncii -avem nevoie de fisa de expunere la riscuri profesionale si de ultima ecografie de la medicul ginecolog - si in cel mai scurt timp va vom adresa un raspuns oficial."

de unde primesc eu fisa de expunere la riscuri profesionale? de la serviciu? Vreau sa le mai trimit si scrisoarea medicala de la ultima internare unde se recomanda repaus fizic si scrisoarea medicala de la dr ginecolog.

pana una alta am luat de la medicul ginecolog o scrisoare medicala in care recomanda acordarea concediului de risc maternal. o duc luni la serviciu si vad ce zic cei de acolo. ai idee daca se acorda retroactiv? mie mi s-a terminat concediul medical astazi si as vrea sa imi acorde concediul de risc incepand de luni dar nu cred ca se pot misca asa de repede.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Cred ca se poate si retroactiv, eu m-am dus prin 20 si mi l-a dat din 16 iunie. Cica la concediul asta nu e obligatoriu ca data eliberarii sa coincida cu data primei zile de concediu. Eu zic sa duci tu scrisoarea aia medicala de la ginecolog cu recomandarea de concediu de risc maternal, si ei trebuie sa cheme medicina muncii sa iti faca evaluarea asta a riscurilor, de care ziceau ca e nevoie pentru eliberarea concediilor. Se intocmeste un raport si iti da informarea aia.

diana 16+ si mami de IANIS STEFAN 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

inca o intrebare: trebuie sa fiu la serviciu cand se face aceasta evaluare?

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rania_s spune:

Buna dimineata burtici!!!
Dianalaura,Firicel chiar daca o zic cu intarziere..poate mai este vre-o bucatica de tort acolo si pt mine
Lia73 multa sanatate,ma bucur ca bebe e la mami in burtica!!!
Eu am racit foarte rau,imi curge nasul ca un izvor nu-s departe de a face o febra la cum ma prezint...si aici nu-mi da nimeni nimic.
Acum va intreb eu pot lua macar un paracetamol si o pastiluta de vitC,sau un algocamin?mi-e asa de frica burtici...Beau ceai cu miere si lamaie intruna...bomboane mentolate,manc,mi-a pierit si pofta de mancare si azi noapte n-am dormit decat 4 ore nici alea legate.Da si am racit in halul asta la 40 de grade din cauza aerului conditionat,la
pe toate felicitari fetelor cu vesti bune de la ecografii...sa aveti o zi buna.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rania_s spune:

am uitat cine vrea cafeluta sau ceai

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

neata fetele!

ma bucur ca lia e bine...........

am citit si eu, dar de retinut mai putine..........

scriu sa va las o poza cu burtoiul.........

aici

Sa fiti sanatosi voi si bebeii vostri!!!!!
un we placut va doresc!!!!!!

noi suntem bine.......crestem........dansam.........

Bea, mamica fericita de Ivan(14.01.2010) si 18+ cu Adam

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

neata burtici!
diana si firicel!!!! sa fiti sanatoase si fericite
lia ma bucur nespus ca esti mai bine si ca procedura a reusit. doamne ajuta sa rezistati pana la capat, nu mai e mult
carola si eu am un IR de 0.6 pe artera uterina stanga. bebelina mea a fost constant cu 2 saptamani mai mare si din cauza asta gineco al meu mi-a zis ca nici nu-l intereseaza ca IR-ul meu ar fi la limita superioara. cata vreme bebele e mai mare inseamna ca primeste suficient sange sa nu fie o problema. la ultima eco avansul fetei era de "doar" 5 zile. eu m-am cam panicat, fiindca IR-ul era in continuare mare pe stanga si mi-e teama sa nu fie un semn de suferinta fetala. gineco cu care nasc a fost f relaxat, astept sa merg si la cel care m-a supravegheat pana acum sa vedem ce zice. dar in cazul tau, daca bebe are 2 saptamani avans, nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi. cauzele unei pierderi de sarcina gasite post factum mie personal imi par ceva de genul " mai bine dam vina pe ceva, decat sa spunem ca nu stim realmente ce a dus la pierdere". pt ca asta e tristul adevar, nu mereu poti stii ce s-a intamplat. daca nici nu ti le-a masurat (IR-urile) la prima sarcina, cum a tras concluzia ca ele au fost de vina?
luny felicitari pt eco si vacanta placuta!
va las ca ma cheama datoria

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 22+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ralu_t

neata burtici!
diana si firicel!!!! sa fiti sanatoase si fericite
lia ma bucur nespus ca esti mai bine si ca procedura a reusit. doamne ajuta sa rezistati pana la capat, nu mai e mult
carola si eu am un IR de 0.6 pe artera uterina stanga. bebelina mea a fost constant cu 2 saptamani mai mare si din cauza asta gineco al meu mi-a zis ca nici nu-l intereseaza ca IR-ul meu ar fi la limita superioara. cata vreme bebele e mai mare inseamna ca primeste suficient sange sa nu fie o problema. la ultima eco avansul fetei era de "doar" 5 zile. eu m-am cam panicat, fiindca IR-ul era in continuare mare pe stanga si mi-e teama sa nu fie un semn de suferinta fetala. gineco cu care nasc a fost f relaxat, astept sa merg si la cel care m-a supravegheat pana acum sa vedem ce zice. dar in cazul tau, daca bebe are 2 saptamani avans, nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi. cauzele unei pierderi de sarcina gasite post factum mie personal imi par ceva de genul " mai bine dam vina pe ceva, decat sa spunem ca nu stim realmente ce a dus la pierdere". pt ca asta e tristul adevar, nu mereu poti stii ce s-a intamplat. daca nici nu ti le-a masurat (IR-urile) la prima sarcina, cum a tras concluzia ca ele au fost de vina?
luny felicitari pt eco si vacanta placuta!
va las ca ma cheama datoria

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 22+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

e o mica/ mare diferenta intre IR-ul tau si al meu . eu consider ca motivul de ingrijorare este justificat la dr meu.
la mine IR stanga este 0.83 iar IR dreapta 0.74 asta in conditiile in care fac tratament. la penultima eco erau mai mici dr=0.54 stg=0.68. nu inteleg de ce au crescut asa de mult cu tratament. tare mi-e ca depind masuratorile de dr si aparat.

La sarcina trecuta am fost urmarita de o femeie (pentru mine nu a fost medic) din Timisoara. Respectiva nu mi-a masurat nici IR-urile, nici colul, iar cand dr ecografist la morfologie mi-a spus ca am lichid putin respectiva mi-a zis ca nu-i nimic. In fine, asa cum mi-a zis si seful de sectie gine de la Universitar, "sa fim seriosi, sarcina asta nu a fost urmarita".

21+

Mergi la inceput