Transplantul de organe in patria-muma;D

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Asta deoarece asa cum vedem in orice domeniu, cei ajunsi sus incearca sa-si umple sacii cat mai repede, fara sa ii intereseze de altii.
De-aia a fost dragut Diaconescu atunci cand a spus ca el are yachturi, case, masini, bani de nu mai stie ce sa faca sau cum sa-i numere, sa-l voteze oamenii pe el, ca nu-i mai trebuie sa se imbogateasca, are destul.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Asta deoarece asa cum vedem in orice domeniu, cei ajunsi sus incearca sa-si umple sacii cat mai repede, fara sa ii intereseze de altii.
De-aia a fost dragut Diaconescu atunci cand a spus ca el are yachturi, case, masini, bani de nu mai stie ce sa faca sau cum sa-i numere, sa-l voteze oamenii pe el, ca nu-i mai trebuie sa se imbogateasca, are destul.

Dupa O-tv si in virtutea celor spuse de tine,cu totul adevarate,mi se pare logic procesul de instaurare a unui O mare la nivel national,lipit pe bugetul de stat,pe calitatea sistemului sanitar,a invatamantului samd.

Mergi la inceput

Deja este instaurat, multumim celor care l-au votat pe Basescu. Dupa ce a foste l la putere poate sa vina linistit Diaconescu, , Pepe sau oricine, ca rau nu mai pot face, eventual mentin linia sau din greseala fac bine.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Dupa O-tv si in virtutea celor spuse de tine,cu totul adevarate,mi se pare logic procesul de instaurare a unui O mare la nivel national,lipit pe bugetul de stat,pe calitatea sistemului sanitar,a invatamantului samd.

Cred ca "marele O" e pe drum,daca ne gandim in ce hal a ajuns o buna parte din populatie;(((..."marele O" imi pare interesant la nivel de experiment...n-a mai ramas nimic de distrus,nu mai e absolut nimic de pierdut,totul e deja praf,chiar il putem alege pe Pepe,cum zicea Xio..hmmmm,periculos si modul asta de a privi lucrurile,desi pe moment ofera oaresce satisfactie sadica...sau masochista?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

3. care e juramantul lui Hipocrate?

eventual care-i semnificatia acestui juramant, nu care-i juramantul propriu-zis, pe care, cand il rostesti, iti trebuie mult autocontrol sa nu te umfle rasul:

"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea si Panacea si pe toti zeii si zeitele, pe care îi iau ca martori, ca voi îndeplini acest juramânt si poruncile lui, pe cât ma ajuta fortele si ratiunea:

(nota mea: eu una nu ma simt in stare sa iau ca martor vreun zeu sau vreo zeita)

Sa respect pe cel care m-a învatat aceasta arta la fel ca pe propriii mei parinti, sa împart cu el cele ce-mi apartin si sa am grija de el la nevoie; sa-i consider pe descendentii lui ca frati si sa-i invat aceasta arta, daca ei o doresc, fara obligatii si fara a fi platit.

(nota mea: ce trebuie sa faca un profesor universitar, in nota acestui juramant, daca are in seria careia-i preda un descendent al unui prof de-al lui? renunta la tot salariul, sau se aplica regula de trei simple?)

Sa transmit mai departe învataturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului mesi nimanui altuia.

(nota mea: la inceputul facultatii nu juri nimic. ce facem, frecam menta 6 ani, depunem juramantul si abia apoi incep sa ne-nvete?)

Atât cât ma ajuta fortele si ratiunea, prescriptiunile mele sa fie facute numai spre folosul si buna stare a bolnavilor, sa-i feresc de orice dauna sau violenta.

(nota mea: unul din putinele paragrafe valabil si demn de luat in serios)

Nu voi prescrie niciodata o substanta cu efecte mortale, chiar daca mi se cere, si nici nu voi da vreun sfat în aceasta privinta. Tot asa nu voi da unei femei un remediu avortiv.

(nota mea: trecem iar la anticonceptionale fara reteta?)

Sacra si curata îmi voi pastra arta si îmi voi conduce viata.

(nota mea: valabil, dar greu de intrepretat mai ales sacralitatea)

Nu voi opera piatra din basica, ci voi lasa aceasta operatie celor care fac aceasta meserie.

(nota mea: adica barbierilor? oare chirurgii-s de acord?)

În orice casa voi intra, o voi face numai spre folosul si bunastarea bolnavilor, ma voi tine departe de orice actiune daunatoare si de contacte intime cu femei sau barbati, cu oameni liberi sau sclavi.

(nota mea: s-a dezbatut recent aici pe forum ideea de abstinenta recomandata medicilor - de fapt nu, nici aici nu s-a mers asa departe, cred ca ni se permiteau relatii intime just for fun, doar familii sa nu ne intemeiem)

Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi pastra în secret, pentru ca aici tacerea este o datorie.

(nota mea: perfect de acord cu confidentialitatea)

Daca voi respecta acest juramânt si nu îl voi calca, viata si arta mea sa se bucure de renume si respect din partea tuturor oamenilor; daca îl voi trada devenind sperjur, atunci contrariul."

(tot nota mea: dupa cum se vede, vrand-nevrand il mai calcam din cand in cand. si dupa cum se vede, cuvintele lui Hipocrate au efect, nici respectati nu suntem, mai ales cand suntem luati ca un tot)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

lasand la o parte clasica discutie ce draguti sunt dr in Ro, ia sa ridice mana in sus cine s-a dus in Bucuresti sa doneze sange voluntar? fara sa aiba nevoie de bonurile lor de masa?
ca eu am fost, sotul meu a fost dar jur ca e ultima data dupa felul in care am fost tratata. asa scarba generala rar am mai vazut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

PS: si nu era vina lui Basescu jur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

lasand la o parte clasica discutie ce draguti sunt dr in Ro, ia sa ridice mana in sus cine s-a dus in Bucuresti sa doneze sange voluntar? fara sa aiba nevoie de bonurile lor de masa?
ca eu am fost, sotul meu a fost dar jur ca e ultima data dupa felul in care am fost tratata. asa scarba generala rar am mai vazut

Marina

mei,nu chiar in Bucuresti,dar am vrut si eu sa donez sange(garantat nu pentru bonuri) si nu l-a vrut nimeni,din cauza ca n-am deajuns ca sa donez si nu e voie...am o constitutie "robusta",43-44 de kg,ma "narui" daca fac gestul..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

PS: si nu era vina lui Basescu jur

Marina

ai mentionat scarba. Deci este.
Mianna, aia cu piatra la "basic" mi s-a parut fantastica. :)))))

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Rideti degeaba si mi-ar fi jena in locul vostru. Ma refer la Juramintul lui Hipocrate.
Care este unul simbolic, care a fost compus pe baza realitatilor de acum multi ani. Dar sunt sigura ca stiti si voi toate astea.
Dar desigur e simplu sa faci misto-uri aiurea-n tramvai...

Cit despre articol, eu bag mina-n foc ca nu e asa de simplu si simplist cum scriu jurnalistii aia de duminica.
Nu cred ca poti sa cumperi rinichiul vietii de pe holul spitalului, macar pentru ca probabilitatea unei compatibilitati este extrem de mica.
Sunt sigura ca exista o mafie si in acest domeniu. Mai ales ca atunci cind e vorba de viata si moarte, nimic nu e prea scump. Sint sigura ca exista si persoane care sunt dispuse sa doneze organe contra cost. Dar sa spui ca tiganul de pe holul spitalului te trage de mineca si iti ofera rinichi la kil.... Discutia deja e de nivelul celei cu organele furate in ambulantele negre.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput