Transplantul de organe in patria-muma;D

Transplantul de organe in patria-muma;D | Autor: Lia

Link direct la acest mesaj

Deci transplantul de organe in tara,se face cam asa:
http://www.adevarul.ro/actualitate/Bucuresti-_-La_Fundeni_se_vand_organe_ca_la_piata_0_512949315.html
Cred ca thread-ul asta ar trebui sa fie postat la "know how",nu la discutii generale,ca prezinta cu lux de amanunte si cui trebuie sa te adresezi si cat trebuie sa platesti fiecarei verigi din "business"...absolut halucinant,cum se transforma totul intr-o mizerie de nedescris in patria asta.
Imi pare un exemplu minunat de cum se face medicina moderna,in secolul 21,intr-o tara europeana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Care tara europeana? In afara de apartenenta geografica, mai avem alte "semnalmente" de tara europeana?

Astept sa apara un anume user care o sa spuna ca nu e adevarat ca medicii primesc bani. Voi urmari cu interes subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Astept sa apara un anume user care o sa spuna ca nu e adevarat ca medicii primesc bani. Voi urmari cu interes subiectul.

Nuanta o sa fie de fapt alta, medicii primesc dar nu cer si nici nu conditioneaza actul medical. Si nu toti medicii, unii aduc bani de-acasa. Si majoritatea asistentelor cumpara spirt din banii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu comentez in niciun fel stirea.
Astept doar sa apara primul roman ce-si doneaza ... creierul. Sunt foarte curios ce va declara dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:

Nuanta o sa fie de fapt alta, medicii primesc dar nu cer si nici nu conditioneaza actul medical. Si nu toti medicii, unii aduc bani de-acasa. Si majoritatea asistentelor cumpara spirt din banii lor.

Poate nu conditioneaza in mod explicit, dar atitudinea spune totul de multe ori. Sunt convinsa ca mai exista si medici adevarati, doar trebuie sa ai norocul sa dai peste ei, atunci cand ai nevoie.
Eu am auzit un medic povestind ce dexteritate are in a-si da seama numai pipaind plicul, daca merita primit sau nu. Ca nu se "incurca cu maruntis". Adaugand la asta experienta proprie, nu ma scoate nimeni din convingerile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Pe mine ma infioara comentariile de la articolul respectiv.Oamenii cer un cadru legal pentru vanzarea organelor proprii,ca si-asa e criza si multi sunt bugetari...Daca donarea de sange e remunerata,cea de organe de ce n-ar fi?! O fi si asta o solutie rapida si usoara de a te imbogati peste noapte,mai ales cand organul vandut nu e al tau,ci al sotiei sau al vreunui copil! Brrr...chiar ca e adevarata aia cu 'daca vrei,poti' ,mai ales in Romania.Zic si eu ca poetul 'unde esti tu,Tepes,Doamne,/ca,punand mana pe ei,/sa-i imparti in doua cete/in smintiti si in misei?'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Da,ingrozitor...Din pacate,asta e doar un exemplu al sistemului medical romanesc...

Eu o astept pe d-ra Xio sa aduca omagii si plecaciuni minunatei medicini din Ro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:

Poate nu conditioneaza in mod explicit, dar atitudinea spune totul de multe ori. Sunt convinsa ca mai exista si medici adevarati, doar trebuie sa ai norocul sa dai peste ei, atunci cand ai nevoie.
Eu am auzit un medic povestind ce dexteritate are in a-si da seama numai pipaind plicul, daca merita primit sau nu. Ca nu se "incurca cu maruntis". Adaugand la asta experienta proprie, nu ma scoate nimeni din convingerile mele.

categoric ca mai sint si medici si asistente care nu primesc bani,nu generalizam insa nr lor este fffff mic...

mama a fost internata la o clinica privata (nu dau nume,as putea sa o fac pe privat),incaperile erau supravegheate video si totusi asistentele primeau bani,doar una a refuzat deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Cand am ajuns in Danemarca unul din primele lucruri pe care le-am facut a fost sa complectez documentatia necesara pt a deveni donator de organe in cazul in care as avea un accident fara ca familia mea sa fie compensata financiar in vreun fel.

Pt a fi donor de sange nici nu te accepta daca nu stii sa citesti si sa scrii daneza pt ca vor sa fii constient de toate implicatiile pe care le aduce donarea de sange. Nu te recompenseaza nimeni monetar. E totul voluntar. O faci ca vrei sa ajuti nu ca vrei sa castigi bani.

Desi inteleg disperarea donatorilor mi se pare trist si strigator la cer sa fii nevoit sa recurgi la asa ceva pt a avea niste bani extra. Dar e mentalitatea romaneasca, ma duc sa gasesc o solutie rapida sa scap de datorii, si dupa ce scapa le face la loc pt ca asta e viata iar solutiile astea sunt doar temporare. Ce se intampla cand nu mai ai nici un organ de vanzare? Vinzi copiii sau organele lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina
Eu o astept pe d-ra Xio sa aduca omagii si plecaciuni minunatei medicini din Ro...

Alina,mami de 2 copii minunati

-mai da rai mai sunteti unii!

O fi ea Xio,cum o fi...insa sa aduca plecaciuni minunatei medicini din Ro,n-am vazut,n-am auzit!
Ia mai curand lucrurile in nume personal-simtindu-se jignita ea-ca doctor,deh...e la inceput de cariera si pune suflet,crede in schimbare si in meseria de "doctor" si e foarte bine,sa dea DD sa fie mai multi ca ea!!!.Aduce "dovezi" ca mai sunt si cadre medicale "stralucite" si "umane", insa sa glorifice intreg sistemul medical din Ro,n-am citit pe nicaieri!

*Blackmoon Lady 9+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

My Lady, exact asta vroiam sa spun si eu ... unele raspunsuri sunt rautacioase si total pe dinafara.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput