Transplantul de organe in patria-muma;D

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu face sens, nu exista selectie corecta, ca se evalueaza omul in domeniul ales, nu i se face o analiza psiho si nici nue ste urmarit atent sa se vada ce moralitate are.
astfel de doctori precum si doctori care isi omoara pacientii, sunt peste tot in lumea asta.
Nu tine de cum intri in cariera, tine de tine ca individ.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Sunt curios cum justifica in acte medicii o asemenea operatie de prelevare de organe. Se inventeaza afectiuni care sa justifice operatia?

Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Donator voluntar. Exista posibilitatea asta in toate tarile.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Lia, nu inteleg ultimul tau mesaj.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Ma gandeam ca te-am "pierdut" si pare ca am avut dreptate...Sunt multe lucruri pe care nu le-ntelegi deocamdata,se pare...Selectia de cele mai multe ori nu se face pe criterii firesti,care tin de cunostinte/abilitati,ci pe "criterii" de spaga,sex,etc.Daca ti-a scapat aspectul acesta,inca mai ai timp sa-l constati.deci "cariera" e de multe ori expresia unor altfel de "calitati",selectia nu are nicio legatura cu valoarea.Si nu se-ntampla doar in "lumea" medicilor(nu-s astia singurii rai),ci si la examenul de intrare in barou,etc.Nu trebuie sa fii avocat ca sa afli ce li s-a intamplat altora...
Acum sper ca ti-e mai limpede cumva ultimul meu mesaj.
Si sigur ca vei insista ca-s elucubratii,ca daca nu ti s-a propus tie cariera pe bani sau sex,clar nu e asa,ca toti domnii/doamnele cu "cariera" care propun si altora mai tineri sa faca "cariera" in aceeasi maniera in care probabil ei insisi au facut,nu exista,sunt doar in mintea diabolica a unora...eu voi veni cu exemple(ca nu fac niciodata afirmatii gratuite si nici nu insist la nesfarsit pe ideile proprii in mod psihotic,daca constat ca teoria proprie are lacune) si circu-i gata....deci dialogul meu cu tine a ajuns la un halt,nu pentru ca-s rau intentionata,ci pentru ca, eu una constat ca ce zic, n-ajunge la tine.
Nu tin sa te conving de nimic,nu e problema mea ca nu realizezi realitatea mizerabila care te-nconjoara,e chiar mai bine pentru tine daca-ti iese cumva pe termen lung,desi ma-ndoiesc ca vei ramane cu entuziasmul asta roz-bombon peste cativa ani...Poate vei avea extraordinara sansa sa nu constati vreodata pe propria piele ce zic eu( e vorba strict de sansa de a fi intr-un mediu unde cei care "au facut cariera" deja, sunt inca normali la cap si n-au devenit inca niste jigodii.Acum, sigur,depinde si de ce ambitii posezi,ca si astea te pot "ajuta" sa vezi repejor ca de fapt traiesti intr-o lume "bleu-jandarm",nu "roz-bombon" si ca toate eforturile/rezultatele proprii sunt la mana unor oameni care nu mai poseda niciun dram de bun simt/fair play(multi dintre ei nu le-au avut niciodata,deci asta e "normalul" lor...
Si uite-asa,aia care-au facut "cariera" cum au facut,in conditii "neortodoxe",ajung sa "pastoreasca" pe altii in acelasi fel, isi trateaza pacientii ca pe gunoaie,etc...Pana nu se va face ordine in tara asta si sistemul de valori nu va fi restabilit,batjocura asta generala va continua;((...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

fetelor, sunt putin off topic, dar vad ca voi sunteti direct in domeniu.

Am urmarit si sustinut cazul lui bebesiluan.wordpress.com
Il stiti si voi de aici.

Ei au facut translantul de la mama la copil in Germania, unde le-a interzis sa vina cu donator altul decat ruda de gr 1 (tatal a picat la analize, mama avea unele analize proaste si a tinut tratament si regim 3 luni inainte de un pisibil transplant), ei au propus unul din veri/bunici/cumnate, dar spitalul din Germania a refuzat asta tocmai pe motivul ca exista suspiciunea de 'afacere'. Deci practic, nu orice pers. poate fi donator voluntar. Si au facut asta in spitalul din Munchen (si la Salsburg unde au inceput testele de compatibilitate)- unul din primele 3 din europa pe parte de transplanturi pt copii.
La noi nu e aceeasi legislatie la transpant?

2. Tot de acolo, am citit ca mama lui Siluan, dupa transplant, are interdictie 1 an sa ridice ceva in brate, de genul maxim 2kg (nici intr-un caz proprii copii - si asta o durea enorm). Aici ma intreb, cum accepta cineva sa isi vanda jumatate de ficat, cand dupa aceea evident nu mai poate munci minim 1 an. Si mai ales, cine accepta asta? ce fel de oameni prefera sa stea in pat, sa zaca, sa dea o caruta de bani pe medicamente (pt recuperare, imunitate scazuta), tinem cont ca nu muncesc, nu au asigurare medicala etc.

3. care e juramantul lui Hipocrate? Cazul prezent aici se supune regulii? iar cadrele medicale care suspecta 'afacerea' - si o accepta tacit, nu sunt morale; au dreptul sa spuna nu.

Ceva imi scapa.

Mergi la inceput

Lia, n-am nici un retard, inteleg ce spui tu, evident cunosc si medici care au ajuns medici dar nu prea fac mare lucru pt. ca nu stiu.
Cu toate astea cariera se numeste si daca ai un cabinet unde faci 5 lame pe saptamana, e munca ta, ai paciente.
Sper ca nu vrei sa spui ca acei dr care sunt in chipa de transplant nu stiu ce fac si au ajuns dand bani, fara vreo notiune medicala.
Ca acolo nu ajungi asa, e o echipa care face niste lucruri de mare interes, n-ti permiti sa pui un medic prost acolo, ca strica toate itele, dat fiind faptul ca se invart sume exorbitante de bani.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:

Lia, n-am nici un retard, inteleg ce spui tu, evident cunosc si medici care au ajuns medici dar nu prea fac mare lucru pt. ca nu stiu.
Cu toate astea cariera se numeste si daca ai un cabinet unde faci 5 lame pe saptamana, e munca ta, ai paciente.
Sper ca nu vrei sa spui ca acei dr care sunt in chipa de transplant nu stiu ce fac si au ajuns dand bani, fara vreo notiune medicala.
Ca acolo nu ajungi asa, e o echipa care face niste lucruri de mare interes, n-ti permiti sa pui un medic prost acolo, ca strica toate itele, dat fiind faptul ca se invart sume exorbitante de bani.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Of-of...ziceam ca ma las de povestit aici,e mult de povestit,ma rog,voi incerca sa povestesc...Xio,lasand deoparte legendele,presupun ca stii ca orice echipa care intra-n operatie e formata din mana 1,2,3,nspe,in functie de complexitatea interventiei,de cine e mana intai,etc...Sunt si interventii care cer echipe interdisciplinare si atunci avem mai multe "mana 1",fiecare pe "felia" lui...In rest,mana a doua,a treia,etc. nu sunt musai si persoane talentate,nici nu "presteaza" in partile esentiale ale interventiei,au rolul de a usura munca celui care opereaza,pregatesc campul operator,aspira,dau instrumentele la mana,fac suturi si casca okii si urekile mari(invata adica),etc...iar daca sunt talentati,se pot ruga o viata-ntreaga ca mana-ntai(care e in spitale mari profesorul,seful de clinica) sa moara,ca sa apuce si ei sa faca cate o interventie mai serioasa...iarasi,totul depinde de sef,de cum priveste lucrurile...in medicina nu e musai nevoie de o inteligenta sclipitoare(ca-n de altfel toate meseriile practice) ci e nevoie de insusirea temeinica a unor cunostinte si de gramada de exercitiu practic...nu pui mana,e degeaba,poti fi toba de carte..."Selectia" ,cum ziceam,se poate face in foarte multe feluri,ca si "cariera",in principiu exista 1,2,3 persoane fara de care nu se poate,iar restul sunt "selectati" intr-un fel sau altul si se ocupa cu zvonurile,cu tarifele,etc,ca e un intreg carusel al mizeriei,la care fiecare pune umarul...As putea veni si cu exemple de neaveniti care-s in niste posturi cheie si nenorocesc oamenii(soc,nu alta),dar consider ca nu asta e treaba mea aici...
Ca sa fie limpede,eu nu sustin ca toti sunt la fel,exista si oameni talentati,care fac o treaba minunata si mai au si caracter,dar din pacate,numarul acestora e din ce in ce mai mic...
...si desi ar mai fi o gramada de povestit,ma voi opri aici...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

fetelor, sunt putin off topic, dar vad ca voi sunteti direct in domeniu.

Am urmarit si sustinut cazul lui bebesiluan.wordpress.com
Il stiti si voi de aici.

Ei au facut translantul de la mama la copil in Germania, unde le-a interzis sa vina cu donator altul decat ruda de gr 1 (tatal a picat la analize, mama avea unele analize proaste si a tinut tratament si regim 3 luni inainte de un pisibil transplant), ei au propus unul din veri/bunici/cumnate, dar spitalul din Germania a refuzat asta tocmai pe motivul ca exista suspiciunea de 'afacere'. Deci practic, nu orice pers. poate fi donator voluntar. Si au facut asta in spitalul din Munchen (si la Salsburg unde au inceput testele de compatibilitate)- unul din primele 3 din europa pe parte de transplanturi pt copii.
La noi nu e aceeasi legislatie la transpant?

2. Tot de acolo, am citit ca mama lui Siluan, dupa transplant, are interdictie 1 an sa ridice ceva in brate, de genul maxim 2kg (nici intr-un caz proprii copii - si asta o durea enorm). Aici ma intreb, cum accepta cineva sa isi vanda jumatate de ficat, cand dupa aceea evident nu mai poate munci minim 1 an. Si mai ales, cine accepta asta? ce fel de oameni prefera sa stea in pat, sa zaca, sa dea o caruta de bani pe medicamente (pt recuperare, imunitate scazuta), tinem cont ca nu muncesc, nu au asigurare medicala etc.

3. care e juramantul lui Hipocrate? Cazul prezent aici se supune regulii? iar cadrele medicale care suspecta 'afacerea' - si o accepta tacit, nu sunt morale; au dreptul sa spuna nu.

Ceva imi scapa.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

2. Asta accepta persoane care nu inteleg ce li se intampla,fara educatie,fara posibilitatea unei vieti decente si de multe ori fara posibilitatea de a intelege ce e aia viata decenta,ca nu i-a invatat nimeni,niciodata...persoane care sunt abuzate intr-un fel sau altul toata existenta lor,deci nu au posibilitatea sa inteleaga macar ca sunt abuzate...Priveam acum cativa ani la un documentar despre barbati din Filipine care-si vindeau cate un rinichi(aveau toti o cicatrice mare,in forma de semiluna si-mi amintesc ca aveau si o "denumire",ca sa zic asa)-situatia e absolut identica,doar ca mizeria in filipine e la un nivel absolut,imposibil de atins in romania,macar din cauza climei...sunt niste "cartiere" absolut cumplite,am vazut cu ochii mei,e ceva dificil de descris,cuvintele-s prea "mici" ca sa cuprinda asa mizerie "mare"...
3.Juramantul lui Hipocrat e o kestie pe care nu si-o amintesc nici parte dintre cei care-s inca tineri,de 30 si ceva de ani...iti dai seama ca,daca la varste tinere nu ti-l amintesti decat ca prin ceatza,mai tarziu e absolut imposibil sa-ti mai amintesti ca exista...Dar acum cinstit,juramantul lui Hipocrat uitat nu e o kestie foarte grava,daca macar de deontologie iti amintesti,ca asta-i o kestie mai din timpurile noastre, cand medicina e si ea un "business" pana la urma..sau macar de "cei 7 ani de acasa",sau macar de faptul ca esti crestin...

Mergi la inceput

Lia, pai tinand cont de faptul ca medicii ale caror nume erau cunoscute in aceasta afacere intermediau tot, ma indoiesc eu ca erau mana a 3-a in operatie sau observatori de pe margine.
Bineinteles vorbim supozitii, dar asa presupun eu.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:

Lia, pai tinand cont de faptul ca medicii ale caror nume erau cunoscute in aceasta afacere intermediau tot, ma indoiesc eu ca erau mana a 3-a in operatie sau observatori de pe margine.
Bineinteles vorbim supozitii, dar asa presupun eu.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

N-are mare importanta...singurul lucru important e ca totul pare ca se prabuseste-n Romania si nimeni dintre cei abilitati nu face nimic,din pacate pentru noi toti si pentru copiii nostri...

Mergi la inceput