Cum protejezi imunitatea copilului in primul an ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veyrona spune:

eu din pacate nu am putut s-o alaptez si sunt de parere k acest lucru e principal in cresterea imunitatii!i-am oferit cereale MILUPA SI INCA II MAI DAU[ARE 1 AN SI O LUNA] Ppentru k stiu k contine extrem de multe vitamine,calciu,fier,zinc,lapteAPTAMILde la cateva zile de viata acum ii dau pentru 1 an si vreau s-o fac in continuare pana la 3 ani!ii ofer mese ce contin fructe si legume proaspete din piata,nu ii dau carne de pui deoarece sunt injectati cu hormoni si produce tulburari hormonale,branzica si iaurtul nu ii lipsesc,biberoanele nu i le mai sterilizez decat 1 data pe saptamnana doar i le spal cu detergent imediat dupa masa pentru a nu se inmultii bacteriile!cam asta ar fi insa nu trebuie sa neglijam aspecte importante de igiena,curatenie si sa nu uitam k copii isi dezvolta imunitatea pana la varsta de 12-13 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alirin99 spune:

Imunitate=alaptare, stil echilibrat de viata (program de somnic, papat, plimbat, baita).
Imi alaptez si acum baietelul de 11 luni, ca sa fie posibil acest lucru am baut ceai de fenicul, chimen si anason, am luat sirop de patrunjel, ceai pt stimularea lactatiei, pt ca ma temeam sa nu pierd lapticul.
I-am facut inca de la 3 luni program pt somn, mese, plimbari si baita!
Nu am avut nicio problema cu el, slava Domnului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka29 spune:

Buna ziua,
Pentru a ajuta sistemul imunitar al bebelusului totul incepe cu nutritia acestuia sa manance alimente solide prin oferirea a o multime de fructe si legume: cartofi dulci, portocale, afine, sos de mere, broccoli si morcovi. Aceste alimente sunt pline de vitamine si minerale si antioxidanti. Multe vitamine inclusiv vitamina C si E sunt antioxidanti si lucreaza pentru a proteja celulele sistemului imunitar.
Alimentele cu mult zinc includ alimente bogate in proteine cum ar fi puiul, carnea, fasolea sau ouale dar pot fi de asemenea gasite in cereale, iaurt, lapte.
Trebuie sa evitam excesul de zahar. Consumul excesiv de zahar (din suc sau bomboane, de exemplu) ar trebui evitat deoarece franeaza activitatea imunitatii.
cea mai buna metoda de a ajuta sistemul imunitar al bebelusului este alaptarea si se recomanda alaptarea fara intrerupere in primul an de viata. Copii alaptati la san se imbolnavesc mult mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

In primul an de viata al copilului,eu sunt de parere ca imunizare inseamna alaptare(fie cu lapte matern,si atunci alimentatia mamei trebuie sa fie cat mai corecta si sanatoasa,fie cu lapte praf,o formula pe care bebe sa o accepte si care sa ii ofere toti nutrientii si vitaminele de care are nevoie),plimbari cat se poate de lungi si dese,bai de soare in intervalul de ore admise in timpul verii,aer curat,evitat posibilele locuri foarte aglomerate,apoi,o diversificare a alimentatiei corect facuta,multe fructe si legume in stare naturala,alimente cat mai putin preparate termic si cat mai proaspete,fainoase si carbohidrati cat mai putine,dulciuri deloc.
Si nu in ultimul rand,cat mai multa joaca si multa,multa dragoste si atentie din partea parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Ha, ha, ha! Protejez imunitatea copilului meu oferindu-i Aptamil!
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Acum, sincer, ca nu tin sa cistig: In primul an de viata n-am protejat imunitatea copilului, dimpotriva, l-am ajutat/ lasat sa si-o dobindeasca singur (stimulindu-i-o, daca nu suna exagerat): a bagat minutele in guritza, a mingiiat pisicutze, a atins florile si frunzele, a stat cu piciorusele in apa la mare, a descoperit zapada - si-a gustat-o, desigur - a dormit vara cu geamul deschis, a alergat, a tipat cind era ger... Peste toate, a mincat foarte sanatos, intii tzitzi exclusiv pina la 6 luni (iar eu mincam cit mai non nociv), apoi legume din gradina bunicilor si fructe din livada copilariei mele, totul lasat sa creasca natural, normal.


Pup,
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

imi place concursul
Alaptarea este primul pas pentru protejarea imunitatii copilului ,am alaptat-o pe Anastasia la putin timp dupa ce am nascut ..mi s-a parut extraordinar ca poate suge inca din prima clipa de la nastere ,a fost un moment atat de emotionant , o puneam la sin f des, imi doream sa alaptez si imi doresc macar pana la 1 an. Am incercat sa o protejez inca de cand era in burtica si continui si acum prin tot ce tine de igiena,odihna,imbracaminte adegvata, si dragoste pt ca citind am descoperit ca si iubirea ,afectiunea fata de copil ofera imunitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marycristina spune:

Eu ii intaresc imunitatea fetitei mele prin alaptat la san.Deocamdata nu avem decat 5 lunitze dar intetionez sa o alaptez pana la 12 luni. Cat despre protejat, avand in vedere ca suntem inca mici, avem foarte mare grija cu igiena, evitam sa stam in curent, nu iesim afara dupa ce am facut baitza, nu aierisim camera copilului in timp ce acesta este in camera; cu diversificarea suntem la primii pasi-supa strecurata- asa ca vitamine ia mai mult din laptele matern. Asteptam sa introducem branzica de casa, cerealele si iaurtzelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamoisa spune:

David a fost alaptat natural 2 ani de catre mine - ca la carte! Acum are 32 de luni si e foarte sanatos! Recomand alaptarea naturala ca pe cea mai buna metoda de imunizare pentru bebelusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucamuraru spune:

copilasul meu are 1 an si doua luni .pentru imunitatea lui am optat pentru alaptatul pana la un an plus comlexul de vitamine din fructe si legume in fiecare zi ,este ce se paote mai bun

Mergi la inceput