10 retete psi pentru evitarea enervarii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Lady, nu agreez deloc sfaturile gen "10 retete pt fericire", " 10 retete psi pt evitarea enervarii", insa ultimul sfat: "Sa facem ceva bun pentru altii!Sa incetam pentru o vreme sa mai "rumegam"propriile neplaceri,sa ne gandim numai la noi.Sa incercam sa venim in ajutorul cuiva aflat intr-un moment dificil si asa nu ne vom mai concentra asupra propriilor griji" l-am aplicat si eu si chiar a functionat.

Exemplu 1: in noiembrie 2007 am pierdut prima sarcina. Plansete, urlete si bocete, depresie si stat acasa, pana cand aflu ca mama dintr-o prostie se intepase cu un cutit in picior si nu i se mai inchidea rana (si-a dus cutitele la ascutit si nu le-a mai izolat in hartie ci le-a pus direct in punga de plastic, astfel ca in in mers un cutit i-a intrat direct in picior). Am luat-o de mana, caci nu vroia, si am mers direct la urgente chirurgie, unde au cusut-o si au pansat-o. Pe moment am uitat de necazul meu, iar dupa asta am reusit sa-mi revin cat-de-cat. Miracole a facut insa imbratisarea nepoatei mele (avea cam 2 ani si 2 luni pe atunci).

Exemplu 2: tata s-a stins de cancer la 52 de ani. Ca sa-mi gasesc o ocupatie utila am facut voluntariat la Hospice Casa Sperantei, in bucatarie (studenta la medicina fiind, nu mi-a fost rusine sa curat saci de cartofi si legume), stiam ca reprezinta mancarea pt bolnavi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Blackgirl si Viviana, voi ati gasit interpretari frumoase la punctul 10.

Si cum omul este sclavul propriilor ganduri, eu am inteles diferit sfatul ´´ocupa-te de grijile altora si uita-le pe ale tale´´. Nu-s de acord cu formularea asta.

grijile proprii trebuie luate in serios. Chiar daca-s reale , chiar daca nu-s.(exista multe exemple).
Este bine sa ne luam noi pe noi in serios, asta inainte de a ne ocupa de altii. O grija pusa la colt va ramane in acel colt daca nu ne ocupam de ea.
Cognitiile sunt importante, ne definesc si ne conduc viata. Cand avem ganduri distructive(negative,) nu vom rezolva mare lucru incercand sa le ignoram si sa ne ocupam de altii. NU. Va fi necesar sa le schimbam si sa le transformam, deci sa le bagam in seama.

Blackgirl, faptul ca ai facut voluntariat nu inseamna ca necazul tau(pierderea tatalui) l-ai trimis la plimbare. Inseamna ca asa ai simtit tu atunci sa te alini facand voluntariat pentru cei aflati in situatii similare cu ale tatalui tau. Cu alte cuvinte, voluntariatul acela era strans legat de necazul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ladyj pentru acesta explicatie frumoasa.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput