FIV in Ungaria 134
Raspunsuri - Pagina 14
floryma spune:
Buna ziua tuturor,
Sunt noua pe acest forum, numele meu este Florentina si am 32 ani si sper sa reusesc sa trimit acest mesaj si poate am norocul sa primesc si niste sfaturi sau indrumari.
Pe scurt povestea noastra (a mea si a sotului) este ca de aproape 5 ani ne straduim sa concepem un bebe. Daca la inceput dr din Romania la care am fost imi spuneau ca sunt perfect sanatoasa si pot concepe in orice moment un bebe, nu a fost chiar asa caci pana la urma am primit un diagnostic dupa mai multe investigatii si opinii (3 histerosalpingografii la activ si 3 histeroscopii) ca trompele mele sunt totalmente infundate si singura sansa este un FIV. Mentionez ca nu am nici o sarcina sau avort.
Am luat decizia k FIV-ul sa fie facut in Ungaria dupa mai multe cercetari pe net (nu stiu dc e ceea mai buna decizie, dar cred in ea).
Am avut prima consultatie la Dr. Zadori-Szeged in mai si am stabilit initial sa facem FIV-ul in august dar din motive de job am devansat iulie. Pe 18.07.2011 am facut punctia, din 7 foliculi doar 3 din ei au avut ovocite, sperma sotului f buna.
Acum vine partea la care nici macar nu m-as fi asteptat, doar unul a format un embrion )care am inteles ca nu s-a dezvoltat normal si l-au scos din calcul pentru ca exista riscuri de a il pierde sau sa fac bebe cu diverse boli sau malformatii) iar pe ceilalti 2 i-am asteptat vre-o 3 zile sa faca embrioni. Am inteles ca desii dupa atatea zile ei inca erau sanatosi (ovocite si spermatozoizi)si desii au incercat si ICSI nu au vrut sa formeze embrioni.Ma poate ajuta si pe noi cineva daca cunoaste vre-o explicatie sau s-a confruntat cu asa ceva.
Sunt k moralul la pamant. Dr. a zis ca este ceva rar intalnit dar nu e cazul sa ne preocupam prea mult decat in cazul in care se mai repeta a doua sau chiar a treia oara. Alte explicatii suplimentare atunci nu am mai fost in stare sa cer, tot ce stiu este ca dupa 2 cicluri menstruale dr. a zis sa mai incercam, deci undeva la sf. septemb. inceput oct.
Astept cu nerabdare mesajele voastre.
Reusita tuturor.
Flory
Dinara31 spune:
Buna floryma
Eu nu am avut ceva asemnator, insa iti inteleg durerea pentru ca si eu am un FIV nereusit la Debrecen, de al carui rezultat negativ am aflat vineri, 22 iulie. Eu am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice, am avut la punctie 10 ovocite, din care au ramas 8 embrioni. Dupa 2 zile de la punctie am facut transferul, cu 3 embrioni, dar i-am avortat, ceva cu necoagularea sangelui, nici doctorul nu prea stia ce s-a intamplat. Mai am 5 embrioni la crio. Mi s-a spus sa ma linistesc, sa astept sa vina menstruatia, apoi cea de-a 2-a menstruatie, si apoi sa mai vin la un embriotransfer. Fata de primul transfer, mi s-a spus ca voi primi o injectie care ma va ajuta la coagularea sangelui in conditii normale.
Cam asta e povestea mea.
Ai grija de tine, iti doresc multa bafta data viitoare si doamne ajuta sa ai embrioni lipiciosi.
Raluca.
carita spune:
[quote]citat din mesajul lui floryma
[
Salut Floryma ,
Imi primul rand imi pare rau pentru ca treci prin momente asa de grele , dar te sfatuiesc sa incerci sa iti revii si sa mergi mai departe la FIV 2( cu dr Zadori esti pe maini bune ) .
Referitor la problema ta , ceva asemanator am patit si eu cu ovocitele la FIV 2 , adica am avut 8 foliculi din care mi s-au recoltat numai 2 ovocite bune si intr-un final doar un singur embrion s-a fecundat. Cand l-am intrebat pe dr care este explicatia mi-a zis ca probabil ciclul meu biologic a fost unul nefovorabil in acea perioada- lucru care nu putea fi prevazut .
Eu iti spun ca am fost pur si simplu socata pentru ca dupa FIV 1 cand mi s-au recoltat 7 ovocite si s-au fecundat 3 embrioni nici prin gand nu imi trecea ca la FIV 2 sa fie doar 2 ovocite ( mentionez ca problema de infertilitate era descoperita la sot ) .
Am trecut prin momente foarte grele din ziua punctiei pana in momentul embriotransferului ( de fapt ma gandeam ca nu va mai exista nici un embriotransfer ) , dar intr-un final a fost bine si acum ma rog la D-zeu sa ma ajute sa trec cu bine cele 9 luni de sarcina .
Asadar , ceea ce am vrut sa spun cu povestioara mea este ca ca in cazul FIV-ului se pot intampla atate de multe lucruri ( unele placute ,altele mai grele ) , dar trebuie sa mergi mai departe .
Multa bafta.
samira33 spune:
cybele,sigur ca m-am hotarat,merg la Buda in Octombrie...in prima jumatate a lunii o sa fim acolo.
tratammentul asteapta cuminte in frigi,la fel Clexanele si PRG inj...dar mai intai am histeroscopia in Septembrie.
o saptamana faina tuturor
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
cybele spune:
samira, pai atunci s-ar putea chiar la tine sa apelez cu reteta, noiembrie e luna mea ; si eu vreau o histero, desi PK nu a insistat pe ideea asta, acum astept sa imi vina primul CM dupa chiuretaj si sa vad ce si cum, la mine e ceva mai complicat... unde faci histero? ca la mine si asta e o dilema, as vrea cu anestezie generala, nu suport ideea ca cineva sa ma chinuie cand e vorba de aparatul meu reproductiv
MTHFR C667T Heterozigot
FIV 1 Budapesta reusit, sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani; tratament in sarcina cu Femibion, Acid Folic 5mg, Cetebe, Clexane 04, Aspenter
floryma spune:
Hello,
Multumesc pentru incurajari Dinara31-mult succes in continuare pentru urmatorul embrio si Carita-felicitari si asteptam vesti la cum decurge sarcina. M-am mai linistit putin si ma consolez ca nu prea mi-a fost dat pana acum sa obtin asa lucrurile f usor si asta a fost doar o batalie pierduta, dar nu am de gand sa pierd razboiul. Zilele insa parca se scurg f greu...asteptarea...dar sunt sigura ca alaturi noii mei prieteni de pe acest grup asteptarea o sa fie mai putin apasatoare.
Va multumesc si fie ca ceea ce ne dorim sa ajunga realitate.
Flory
samira33 spune:
cybele,cu mare drag iti cumpar injectiile.
pai nici la mine nu PK este cel care a insistat sa fac histero...insa eu nu i-am pis problema la modul:crezi ca e bine sa fac histero???...ci la modul:ce-mi recomanzi???histero sau biopsie de endo...si atunci mi-a spus ca prefera histero pentru ca biopsia de col este o analiza invechita din punctul lui d evedere si daca nu sunt modificari specifice la nivelul endometrului nici macar nu e concludenta...asadar nu-i vede utilitatea/necesitatea.
voi face histero la Medlife,la dr.Albu cu anestezie generala evident...alta varianta nici nu am luat in considerare...asa am facut si prima data si practic nu este anestezia aia clasica in care esti intubata oro-traheal...ti se administreaza un coctail de sedato-calmante...practic te adoarme ca anestezia tot local se face pentru aceasta investigatie...doar ca nu esti constienta pe parcursul ei.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
Ruxandrica spune:
Buna ziua,
Pe 22 iulie am avut prima consultatie la PK. Totul a fost ok, si am primit lista cu analizele care imi mai lipsesc cat si tratamentul pt primele 5 zile de stimulare. In principiu FIV nr 2 va fi undeva prin octombrie, asa ca pana atunci... taiem zilele din calendar ;)
Cris_25 spune:
Fetelor, maine am intalnirea cu PK si am cateva intrebari (daca mai reuseste cineva sa-mi raspunda azi ):
- Se poate merge cu masina la clinica? Este parcare in care au acces pacientii?
- Pe PK unde-l gasesc? Ce etaj? (pe cine intreb? etc)
tannoo25 spune:
cris, se poate merge cu masina la clinica; exista parcare;
pk are cabinetul la parter; vei merge la receptie unde vei anunta ca ai sosit si o asistenta te va conduce, la ora stabilita, la pk in cabinet;
bafta!