FIV in Ungaria 134
Raspunsuri - Pagina 12
edennoa spune:
eu am 37 jumate
nu uita ca nerabdarea nu ajuta pe nimeni
multa bafta
s 28
Citat: |
citat din mesajul lui Cris_25 edennoa, multumesc din suflet de raspuns ... Uneori ma simt ca o incepatoare in ale FIV-ului , chiar daca am 2 fiv-uri la activ. Am intrebat medicul care s-a ocupat de FIV de atatea ori daca tiroida nu e o problema ... si el imi rapsundea mereu ca sa nu-mi fac griji, aia sa fie cea mai mare pb ... ca mi-a intrat probabil si mie in cap ideea ca nu-i pb ca e mai mare, atata timp cat e in limite ... Si uite ca sunt in pregatiri pt FIV 3 cu un istoric aproape inexistent: stimularea merge bine (s-ar zice ca reactionez bine chiar la doze mici ... ), ovocite peste 10 de fiecare data ... si totusi se fertilizeaza 2-3 la 72 ore ... si alea de 3-4 celule. Asa ca ... probabil asta e solutia ... multa, multa rabdare ... si investigatii multe si marunte ... Doar ca timpul trece si eu am implinit deja 30 de ani ... E asa trist :( |
aristica spune:
samiruta pai tu ai 19, soro...cum adica 30?
adc nu mai zici nimic? Sunt convinsa ca citesti, dar nu scri
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
carita spune:
[/quote]
alinuknuknuk poti sa imi spui , te rog , daca iti mai aduci aminte cand ai inceput sa intrerupi medicatia data de medic dupa FIV pentru primul trimestru de sarcina ( ai avut si tu utrogestan , femibion , aspenter , cetebe, fish oil) ?
multumesc .
Gretta spune:
carita si loretta: va multumesc tare mult ptr raspuns. I-am trimis din nou email lui Zadori si m-a intrebat in cat timp pot face analizele necesare, eu le-am facute pe majoritatea dar sotul meu are doar cateva si mai vechi. L-am intrebat daca ne poate primi asa si acum astept un raspuns.
endennoa: cititnd mesajele voastre m-am uitat si eu la analizele mele respectiv la TSH si al meu e 4.4700, si doar acum realizez ca e foarte mare, asa e? Ce ma fac?
Si inca o problema am fost ieri la o Dr ginecolog ptr un pap si o lama si mi-a spus ca as putea avea endometrioza. Sunt atat de speriata de nu mai stiu ce sa fac? Voi stiti daca se poate face FIV cu asa ceva? Ce sa fac?
adc spune:
citat din mesajul lui aristica adc nu mai zici nimic? Sunt convinsa ca citesti, dar nu scri |
Exact asa, aristico... citesc tot, dar nu prea am ce sa zic, mai multe voi sti dupa morfologia de trim I. Nu mai e mult.
In rest, sunt certareata si nesuferita. Sper ca cei dragi - pe astia ii chinui cel mai tare - ma vor ierta intr-un final
Am citit ca te pregatesti sa intri in lupta, sa fie asta toamna ta norocoasa!
samira , ti-am scris pe yahoo mail dar nu stiu daca a ajuns ceva la tine, din intamplare alte doua persoane m-au atentionat ca nu au primit mailurile mele, desi eu le am bine mersi in Sent Folder. Nu stiu ce naiba se intampla, s-ar putea sa fie legat de faptul ca am intrat de la job, nu de acasa.
ioana3110 spune:
Cris
analiza de tsh trebuie sa o faci la 6 saptamani de la inceperea tratamentului cu euthyrox
doar atunci se stabilizeaza valoare si ai o valoare reala
deci nu te impacienta ca e normal ca la 3 saptamani sa nu fi scazut inca
dureaza mai mult :-)
si in special nu te enerva
ca asta dauneaza tsh-ului
In plus, pentru fetele care fac analiza de TSH in timpul tratamentului cu Menopur, sa stiti ca e foarte posibil ca valoarea sa creasca dar sa nu va impacientati ca scade imediat dupa tratament
V-am spus ca sa nu treceti prin chinurile iadului cum am facut-o eu ....
aristica spune:
adc stiam eu, stiam pai eu vreau sa fac fiv-ul asta, dar cica s-au terminat locurile la gauritci la medlife luna asta. si mai stau o lunaaa, dar stau bine, c-o tin din petrecere-n concediu. Deci mai ai putin si afli daca vei avea inca o fetita...frumooooooooossss
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
edennoa spune:
Greta, cred ca ar fi bine sa faci consult complet de tiroida la un medic endocrinolog, asta presupune eco plus 4 analize de sange tsh, ft4 si cei 2 anticorpi de tiroida
s28
carita spune:
citat din mesajul lui Gretta carita si loretta: va multumesc tare mult ptr raspuns. I-am trimis din nou email lui Zadori si m-a intrebat in cat timp pot face analizele necesare, eu le-am facute pe majoritatea dar sotul meu are doar cateva si mai vechi. L-am intrebat daca ne poate primi asa si acum astept un raspuns. endennoa: cititnd mesajele voastre m-am uitat si eu la analizele mele respectiv la TSH si al meu e 4.4700, si doar acum realizez ca e foarte mare, asa e? Ce ma fac? Si inca o problema am fost ieri la o Dr ginecolog ptr un pap si o lama si mi-a spus ca as putea avea endometrioza. Sunt atat de speriata de nu mai stiu ce sa fac? Voi stiti daca se poate face FIV cu asa ceva? Ce sa fac? |
grettasi eu zic ca merita sa iti faci un control la endocrinolog avand in vedere valoarea TSH-ului ; analizele pe care le dau cei de la Kaali pentru sot nu ar trebui sa dureze mai mult de o saptamana ( cel putin la noi nu a durat si a fost inclsiv spermocultura )
Referitor la partea cu endometrioza , din cate stiu eu dr Zadori nu iti face FIV daca ai endometrioza , dar parerea mea este ca merita sa mergi la un prim consult la el deoarece vede daca ai vreo problema si eventual iti da analize suplimentare : din cate stiu, pentru a depista endometrioza trebuie sa iti faci eco transvaginala in primele zile ale menstruatiei , cand inca sangerezi ( sper sa nu gresesc ....parca asa am citit cand si eu ma suspectam de tot felul de probleme ); mai poti sa faci acest control si in tara , la dr tau ginecolog ...cel/cea care te-a suspectat de aceasta problema , sa iti spuna ce investigatii trebuie sa faci avand in vedere ca tu te pregatesti si pentru un FIV .
Iti tin pumnii si te asteptam cu vesti bune.
aristica spune:
gretta cum Doamne-iarta-ma sa nu poti face fiv daca ai endometrioza? Si cum si-a dat seama doctorul ginecolog ca ai avea? Eu am endometrioza in stadiu 1-2. Si iti spun ca exista o singura metoda cu adevarat sigura pentru depistarea endometriozei: laparoscopia. Aceasta se face in primele 10 zile ale ciclului menstrual. In timpul interventiei laparoscopice se poate interveni pentru indepartarea chisturilor/formatiunilor de endometrioza, deasemena se poate interveni la trompe.
Ai cumva simptome ca acestea: sangerare abundenta la menstruatie, dureri puternice in timpul menstrei, cheaguri? Ti s-a mai spus pana acum ca ai fi suspecta de endometrioza?
Si ca sa te linistesti putin: o fata foarte draga mie, care scrie pe alt forum, cu endometrioza, operata laparoscopic de 3 ori, este acum gravida prin fiv cu QVADRUPLETI!!! deci, DA, poti face fiv si DA, poti ramane gravida.
P.S. - aici, pe acest forum, poti citi la topicul "endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe"