Colectia de toamna-iarna 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Va multumesc tare mult de urari!

De ziua mea am fost la cabana in Apuseni, fetele, sora-mea si sotul ei si finii, a fost excelent, nu as mai fi plecat de acolo

Ieri dupa amiaza ne-am intalnit cu bb_alinus in Alba. Alessia ex-Cunegonde e o minune dolofana, rade si miscaceste non-stop, fetele si Amalia au fost mai inghetate la inceput, apoi s-au imprietenit, apoi bozumflat (si bocit - Nati) si in final s-au jucat si s-au despartit prietene Una peste alta, un succes.

Noki sa-ti fie de bine vacanta, imi pare tare rau pentru bufnita varicelita dar ia partea buna, va scapa de grija asta la varsta adulta. Iti tin pumnii sa nu faci boala, sau daca o faci sa nu fie la momentul cel mai inoportun.

Maria baga detalii cu Turda.

Bic eu sunt de acord cu tine despre diferentierea pretentiilor in functie de pret, dar curatenia si functionarea dotarilor (alea existente, mai ales cele basic gen WC) ar trebuie sa fie peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

In primul si primul rand: e de senzatie salina de la Turda!
Intri prin tunelurile de suprafata si te trezesti in varful unui clopot pe niste pasarele ancorate in sare. prima mare sala se vede jos, la baza clopotului. hau de 40 de m la picioarele tale. dintr-o laterala se zareste al doilea clopot, inca mai adanc, cu lacul pe fund. e extraordinar.
absolut impresionanti peretii de sare, amenajari faine, iluminat ff artistic. sunt si ceva distractii inauntru, gasiti detalii pe site.

ce nu e chiar ok: nu exista nicaieri o harta, o schema, o orientare, ceva. nu stii pe unde s-o iei, la ce sa te astepti, cum sa-ti dozezi timpul. n-ai voie cu mancare inauntru (practic prin fundul galeriilor toata lumea isi ascundea bucatica de snack).
accesul se face fie cu un lift de 7 persoane pana la primul nivel si cu unul de 4 pana la lac (imaginati-va coada intr-o sambata de iulie ), sau pe scari - 14 etaje pana la primul si inca vreo 12 pana la al doilea, de data asta scari inguste, de o persoana. acoperite partial cu sare + umezeala, frecush, copii mici...
se poate, nu te prapadesti, dar nu e tocmai o placere.

inauntru, probabil din cauza lacului care da umezeala, aerul nu e chiar asa placut ca la Praid, dupa ceva ore ne apucase pe toti stranutatul. oricum nu poti petrece prea mult inauntru.

una peste alta, e impresionant, merita cu prisosinta vazut. uitati-va si la poze. dar nu ni s-a parut asa primitoare ca cea de la Praid, unde am petrecut si zile intregi la rand.

are si baza de tratament separata, undeva spre suprafata, n-am intrat.

noi ne proiectaseram excursia pe 2 zile, cu cazare in Turda, sa vedem si cheile turzii si ceva Cluj. Din pacate au venit ploi sambata seara si ne-am retras spre casa, ramane pe alta data.

In Turda am mancat la castelul printul vanator dracula (a cumulat cam multe denumiri, probabil nici ei nu mai stiu cum se cheama ). l-am gasit cu greu - in toate reclamele scria "centru Turda", am dat vreo 3 ture cu masina pana sa-l gasim pe o straduta perpendiculara, intre cele 2 principale din centru. excelenta constructie, mancare faina, dar preturi... .

ne-a placut excursia, sper sa reusim sa revenim toamna asta sa vedem si restul.

Acum dati si voi la schimb ceva obiective in Viena - tur pentru adulti fara copii

Mergi la inceput

Maria, eu n-am fost in Viena dar vin cu !

Multumim de relatare, trebuie sa ajungem si noi pe acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

VIENA, ghid complet:
- Stephansplatz - Catedrala Sf. Stefan, senzationala. De urcat cu liftul in partea de nord, langa clopote. Vedre senzationala. In jurul catedralei, plimbare pe strazile pietonale: Graben, Kartner. Magazine si atmosfera fff placute.
- Palata Schonbrunn - zi intreaga - vizita palat, gradini, Gloriette, labirint si zoo. Io am fost inclusiv iarna la zoo-ul ala, fara Sarah. E superb.
- Palatul Belvedere + gradina botanica aferenta - superb, de vis etc, din pacate eu am prins vreme naspa de fiecare de data cand am fost si nu am reusit sa-l vad :( (data asta am zis ca e primul lucru pe care-l vizitez, dar am cedat in fata chestiilor pentru Sarah si bine am facut ca apoi s-a stricat vremea si rata Sarah zoo-ul)
- Parc de distractii Prater - must: roata cea mare (Praterstern); pentru aventurosi, o chestie senzationala in care m-am dat eu: turn de 117 m inaltine, cu un carusel in varf. Te ridica la inaltimea aia, te roteste ca intr-un carusel obisnuit vreo 5 minute - peisaj de vis asupra intregului oras - apoi te coboara ceva mai jos si baga nitica viteza in plus. Superb. Sarah a fost devastata ca nu avea 10 ani sa se dea si ea.
- Karlsplatz - Karlskirche (biserica) foarte frumoasa si impodobita extrem de bogat. Se poate urca in cupola cu lift de sticla + panorama asupra orasului
- Donau Turn - in partea noua si de zgarie-nori a Vienei. Panorama incredibila asupra orasului. De jur-imprejur ceva parc. In interiorul turnului, restaurant-panoramic care se roteste. Preturi maaaari :(
- cartierul muzeelor + Hofburg - de vizitat la picior, ritm d eplimbare. La Hofburg e interesant de vizitat apartamentele regale + scoala de calarie. Au spectacole cu cai, dar din pacate vara sunt in vacanta acum si implicit Sarah mea a avut ghinion.
- Rathaus (primaria)+ parcul aferent + Votif Kirche (biserica) cu vitralii senzationale
- Stadtpark - parcul principal al orasului, tare cochet si dragut
- Mariahilfenstrasse - ptr shopping. Reduceri mari in perioada asta :D

Asta e ceva program pe vreo 5-6 zile. Da' se poate comprima la 4 daca tragi mai tare.

Mergi la inceput

Nu mai editez mesajul anterior. Cred ca am zis "superb" si "senzational" de un milion de ori. Sorry. Dar ce sa fac: imi place Viena. Mult. As reveni oricand cu placere acolo. Ce mai, as locui acolo, de fapt. Numa' limba nu-mi place prea tare. Da' pana la urma e ok si aia.

Mergi la inceput

noki, danke sehr , am salvat si o sa printez mini-ghidul tau .
daca aveti alte preferinte personale si de ne-ratat, notez

Mergi la inceput

Imi merge netul cu galme. Uitasem: sunt n muzee in Viena. Fiecare mai interesant ca altul. Depinde cat timp ai, ce buget ai si ce chestii vrei sa vizitezi. Noi in ultima zi ploioase am bagat o galerie de arta (Kunsthalle) cu o expozitie ff interesanta a lu' Salvador Dali. te uiti dupa afise prin oras si selectezi ce ti se pare ca te atrage.

Am uitat si de casele Hundertwasser. Stil Gaudi, asa.... fff interesant.

Mergi la inceput

noki, dau ultimele 2 chestii pe tot praterul .

mariahilferstrasse sau shopping city sud ??

Mergi la inceput

Un schimb bun si echitabil, Maria, avand in vedere ca esti plod-less. BTW, la Prater distractiile cu adevarat cool sunt cele peste 10 ani. sub...frustrare multa si chestii d eplozi mici-mici.
La mall-ul SCS nu am fosy niciodata. E departe de centru si Mariahilfenstrasse mie mi-a ajuns mereu.

Mergi la inceput

Maria, un sfat dezinteresat din tot ce m-am documentat eu despre Viena.
Nu te duce la SCS. Am citit ca e un centru comerial imens si tinzi sa pierzi o zi intreaga acolo. Pentru ce? Pentru cumparaturi. Naiba sa le ia, mall-uri si supermarket-uri avem o gramada si in Ro, nu mai sunt vremurile de alta data. Merita sa platesti o noapte de cazare in Viena plus sa consumi o zi de concediu doar pentru cumparaturi?

Din ce am citit eu magazinele de haine uzuale sunt si pe Mariah. si la SCS, aceleasi cu aceleasi preturi. Avantajul la SCS - este si supermarket, niste prieteni si-au luat detergent ieftin si bun sa le ajunga tot anul. Dar nu mi-as consuma o zi de concediu ca sa-mi iau detergenti si alte aberatii.

Una e ca mergand prin oras sa agati o bluzita/rochita dintr-un magazin de pe bulevard si alta e sa consumi o zi intreaga intr-un mare centru comercial.

Vorbesc doar din auzite si prin prisma mea, dar cum sunt vorbareata am tinut sa-mi spun parerea.

P.S. Daca vrei H&M, Decathlon, Ikea sau mai stiu eu ce te cazez eu cu placere la Bucuresti intr-un week-end, nu consumi nici zile de concediu.

Mergi la inceput