Clasa a -III-a:2011-2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 8
sorana spune:
Si la noi au stat pana la 12. De fapt normal pentru ca au fost la careu de la 9 la 10.
De maine scoala cu adevarat. Si au 5 ore maine.
Sedinta avem miercuri.
Carolina eu am inteles ca nu, nu intra 1-4 in portofoliu. Totusi, daca ai rezultate deosebite nu cred ca te va impiedica cineva sa pui diploma, desi e din 1-4.
Relevante sunt oricum rezultatele, ma indoi ca are cineva super rezultate intr-a V-a daca 1-4 a fost ultimul din clasa
De exemplu stiu la clasa a IV-a nu s-a organizat olimpiada pe tara anul trecut. Baietelul cuiva era foarte dezamagit ca se calkificase si n-a avut unde sa se duca. De unde deduc ca rezultatele nu intra in portofoliu, altfel macar s-ar fi tinut olimpiada. Sau ma rog, asa ar fi logic, dar posibil e orice.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana De exemplu stiu la clasa a IV-a nu s-a organizat olimpiada pe tara anul trecut. Baietelul cuiva era foarte dezamagit ca se calkificase si n-a avut unde sa se duca. De unde deduc ca rezultatele nu intra in portofoliu, altfel macar s-ar fi tinut olimpiada. Sau ma rog, asa ar fi logic, dar posibil e orice. Sorana si Monica (28.09.2002) |
La clasa a patra ultima faza este cea de municipiu la olimpiade.
Daca s-au clasat bine pe diploma e stipulat premiul luat si conteaza ca o "nationala"
Abia din gimnaziu vor putea merge si la faza nationala.
Multa bafta tuturor in noul an scolar!
Sabina spune:
si pe vremea mea (am terminat clasa a 4-a in 1990) tot municipiul era ultima faza:)
dupa aia a mai urmat una in bucuresti pt constituirea unor clase speciale, dar eu am luat un pic sub 9 si nu am mai dat si examenul ala:)
abia a inceput scoala/gradinita si eu sunt deja epuizata.
LoL.
PS. Sorana, de ce au 5 ore?
si eu tre sa aflu orarul de la pian ca sa ne facem si alte planuri. Pana una alta, copilu meu s-a mai lungit si slabanogit nitel.
De fapt ambii, ca au stat afara zi lumina in vacanta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
loryi1974 spune:
Matematica, romana si stiinte, astea sunt materiile care vor fi testate.
Si eu cred ca vom avea o zi cu 5 ore, pentru ca sunt multe materii.
La clasa a patra nu e faza pe tara.Inca :)
sorana spune:
N-am stiut ca nu era pe tara pe vremea noastra. Mea culpa.
Eu am fost la olimpiade dintr-a V-a in sus
Sabina - asa e treaba, intr-o zi au 5 ore, adica au 21 ore/saptamana.
La noi s-a nimerit sa fie marti.
Le-a spus si lor doamna ca vor avea teste initiale peste 2 saptamani. Vad ca le-a dat orarul pe toata saptamana. Au 3 ore de italiana, 2 sport, 1 lucru, 1 desen, 1 muzica, 1 cunoastere, 1 civica, 1 religie, in rest romana si mate.
Ne-am lamurit cu "limbile" in particular in sensul ca incepem de saptamana viitoare si vom face o saptamana italiana si una engleza. E ok asa, oricum imi era teama ca e prea mult cu 2 limbi straine dar daca e doar una pe saptamana e ok.
Incepem si badmintonul de sambata. Chitara am facut si peste vara.
Asa ca, de saptamana viitoare avem si toate orele suplimentare ....
sorana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
La clasa a patra ultima faza este cea de municipiu la olimpiade. Daca s-au clasat bine pe diploma e stipulat premiul luat si conteaza ca o "nationala" Abia din gimnaziu vor putea merge si la faza nationala. Multa bafta tuturor in noul an scolar! |
Deci sa inteleg ca intra si 1-4 in portofoliu sau nu?
Logic ar fi sa nu. Olimpiade se organizeaza doar intr-a IV-a si fara faza pe tara (nu stiam). Alte diplome care sa conteze care ar fi? Ca cele de la final de an sunt identice pentru toti iar cele de la concursurile pe bani ar fi aberant .....
happiness spune:
Noi am inceput scoala in forta...Au dat un fel de testare inca din prima zi:dictare la romana( 2 diacritice si o virgula lipsa) si cateva adunari/scaderi la mate(impecabile). Astazi au scris 6(!) pagini la mate si 4 la romana. M-am speriat cand am vazut. Cand se va adauga si engleza,si religie, si stiintele, ma si mir sa nu le cada manutele de atata scris...Desigur ca au inceput si notele: -FB la mate, munca independenta.Nici macar nu m-am obosit sa ma supar, cred ca era tare obosita, ca a gresit ceva simplu de tot. Voi? Program mai lejer?
anya spune:
Matei mi-a zis ca au primit lectii si e simplu, doar ca eu ajung acasa dupa 8 seara si abia atunci pot vedea ce a facut.
loryi1974 spune:
Noi am inceput mai lejer, dar ei au avut mult in vacanta si in curand trebuie sa prezinte caietele la control.Acum beneficiaza de un extratimp.
Sedinta de aseara mi-a confirmat ca trebuie sa reduc la minimum activitatile extrascolare organizate. Se anunta un an dificil, o zi au 5 ore oficiale, iar in alte zile pregatire suplimentara. Asta inseamna oboseala multa de acumulat.Probabil ne vom relaxa doar prin joaca deocamdata pana ne obisnuim cu asa un program.
Singura veste buna : pauzele sunt de 15 min, iar cea mare chiar de 20 min.
Testele vor fi la matematica, romana si stiinte, iar rezultatele vor fi inmanate doar parintilor.Ora de lectura inca nu are o metodologie, mai trebuie sa asteptam.
O alta noutate este prezenta in program a doua ore de engleza.De asemenea, la mate sunt 4 ore plus una optionala, iar la romana doar 6.
anya spune:
Am fost aseara la sedinta cu parintii. Au 21 ore/saptamana asa ca una din zile va fi cu 5 ore. De la anul (am o colega cu copil in clasa a 4-a) vor avea 3 zile cu 5 ore . Matematica 5 ore (4+1 de mate distractiva), romana 6 ore (5+1 de lectura), engleza si sport cate 2 ore, restul cate 1. Testele se vor da saptamana viitoare si sunt unice pe scoala (am inteles ca deja le-au pregatit invatatoarele). Am platit materialele auxiliare cumparate de doamna (Mate 2000, Tainele textelor literare si Caietul de educatie tehnologica si inca o chestie pe care am uitat-o =46 lei). Fondul clasei - nimic, azis ca mai are nevoie doar de niste carioci pt tabla alba si atat.
A rearanjat unii copii in banci si unii parinti au protestat. Una din situatii - motivat totusi - o fetita a fost pusa in banca cu un baiat care miroase urat (probabil nu se spala pe dinti si in general). Deoarece tatal baiatului nu a venit la sedinta, invatatoarea a fost rugata sa-l atentioneze sa se spele si probabil ca daca nu...va trebui sa-l mute singur. Cel mai ciudat mi s-a parut ca o fetita a refuzat sa stea in banca unde o pusese doamna, cu alti copii ok si a refuzat sa si discute cu invatatoarea. Am inteles ca s-a intors cu spatele la ea si s-a dus in alta banca, singura. Mama fetitei, in loc sa aiba o discutie cu fetita, sa afle dac avre-un motiv serios sa refuze hotararea invatatoarei, sa-i explice ca exista pe lumea asata respect si ca orice lucru se rezolva discutand, a sarit cu gura pe invatatoare si a fost chiar penibil. Restul parintilor am luat pana la urma atitudine si am rugat invatatoarea sa-i aseze in banci cum crede ea ca poate asigura linistea in timpul orelor. Acasa l-am intrebat pe Matei si mi-a confirmat ca baietelul respectiv miroase urat iar fetita recalcitranta e "ofticoasa" si cand ii vorbeste invatatoarea ori se intoarce cu spatele ori isi studiaza unghiile si in plus e ofticoasa si cu alti copii.
Cam asta a fost distractia de aseara.
In rest, suntem in curs de aranjare a programului de extrascolare. Matei vrea de toate. La karate nu renunta, mai ales ca la sfarsitul lui octombrie vin nationalele - de 3 ori/sapt l/mi/v de la 7.30 iar in perioada de pregatire intensiva probabil zilnic. Vrea baschet - asta e de 4 ori/sapt, vrea polo - la asta vom renunta pt ca nu se face la bazinul apropiat de noi si sunt antrenamente zilnic. Engleza la SH de 2 ori/sapt Ma si J. El ar vrea si spaniola, dar zau ca n-o sa mai aiba timp de lectii. Pe langa programul lui, trebuie sa aranjez si programul celui mic (deocamdata FTK, engleza la SH si probabil inot).