Clasa a -III-a:2011-2012 (1)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Lori, si eu am citit cei trei muschetari la 9 ani si nu mi-a tinut nimeni discurs de istorie, asa ca nu-ti fa probleme :))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

A inceput cineva inmultirea?
Ieri am inceput si noi. m-am uitat in caiet sa vad ce au facut si m-am blocat; ma asteptam sa vad ceva de genul: 2+2+2=2*3=?
ei, exercitiile aratau asa:
9+(6+3*2)-2*2=? sau 13+13+13=3*13=?

...s-o fi schimbat metoda?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sabina, asa e cu ce fac deocamdata la Arhimede. Mai mult "smecherii" decat matematica serioasa. In afara de sistemul de 3 ecuatii cu 3 necunoscute din ultimul exercitiu, restul se bazeaza pe atentie si pe "prins". Dar la unele concursuri pe asta se merge di sper ca vreodata sa-i foloseasca.
La scoala tema de casa a fost cu aproximarea numerelor "mari". Inca nu au facut inmultiri.
Lory, eu mi-am dat seama ca al meu e mai inclinat catre engleza si sporturi de toate felurile, dar nu pot sa-l las doar sa bata mingea. Nu vreau sa iasa matematician din el ci doar sa-l ajute la examenele din viata scolara care vor fi de mate si romana, inevitabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu nu le-as numi "smecherii" ci doar calea de a rezolva o problema prin abstractizare, fara insirarea a 100 de numere si apoi numarare efectiva.Adica ce se va face in anii urmatori.Sau ii ajuta sa vada ca prin gruparea unor termeni, se poate rezolva foarte simplu o adunare care pare complicata.Dar pentru asta trebuie sa vada matematica, sa o simta.
Intrebarea ramane insa: cum iti dai seama ca a inteles ce se face? Daca nu intelege, degeaba bifeaza cursul, nu il va ajuta in niciun fel, la niciun examen.
In fine, asa gandesc eu.

Ca tot veni vorba de engleza, Nastasescu de engleza- ceva care nu merita, cred eu este in aceeasi zi cu Arhimede,19 noiembrie.
Cangurul lingvistic engleza-germana este pe 15 decembrie.Asta este un concurs care merita.

Am vazut ca amintea cineva de Euclid : cred ca programa la Euclid include numere peste 1000 -formare,comparare etc,dar fara adunari si scaderi.Nu sunt foarte sigura.

Noi am ajuns la inmultirea cu 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ne regasim aici :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167418&nm=Clasa-a-III-a-2011-2012-(2)

Mergi la inceput