confuza....... intr-un spital din Romania

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Medicul care mi-a urmarit sarcina ,Dr Arash imi spunea"voi romanii v-ati obisnuit cand intrati in spital sa aruncati cu bani,treaba ta este sa vii la spital sa nasti ,iti iei copilul si pleci acasa"

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!

Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Xio,la general se va vorbi mereu...(e un mod de a pune o problema in discutie,fara a a se dori lezarea cuiva anume) sa te superi cand ti se vorbeste la individual/personal.
Si eu cand eram "boboc" in domeniul meu-mi se ridica parul in cap cand auzeam....spagari,alcolisti,cu patru clase, neprofesionisti, abuzatori..ehehe si lista-i lunga!!dar cu timpul intelegi ca nu ai ce face tu personal si timpul e prea pretios sa aperi cauzele pierdute sau niste ideologii care nu mai exista.Realitatea e crunta.Mereu se va vorbi la general.Ideea e sa nu lasi generalul sa interactioneze cu individualul si sa creezi acea bariera intre profesionalismul tau si imoralitatea celorlalti ca tine(doctori ma refer).Dar tu stii toate astea,mai greu e cu practica.

*Blackmoon Lady 8+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu nu pot sa inteleg si pace vesnicul "nu sunt bani"!!!!!!!
Pai cum adica nu sunt bani?Dar taxele,asigurarile de sanatate..alea unde se duc?
De ce arata spitalele noastre mai rau ca alea din Africa ?Cum este posibil in 2011 sa stai 3 bolnavi in pat,sa te arunce pe un carut fara cauciucuri (si sa-ti dea replica spirituala "e vulcanizarea inchisa"),sa mergi la niste toalete absolut INFECTE!!!Cind intri in spital efectiv iti vine rau de la stomac.Miroase groaznic!Atit personalul medical cit si apartinatorii se vintura prin spital ca la ei acasa,cu haine si pantofi de strada.(doctorii arunca un halat asa de forma ,insa ce-i drept asistentele se schimba...totusi tot cu papucii de pe afara umbla si in spital)
Aaah,uitam!Se fumeaza la greu pe scari,pe hol la lift...pe oriunde.Desi culmea,la fel cum sunt afisate drepturile pacientului(ce`s alea?si la ce bun sunt afisate??) sunt afisate si pedepsele de care sunt pasibili cei care nu respecta "fumatul interzis".Pai cine sa respecte daca doctorii si liftierele fumeaza mai ceva decit bolnavii?
Si barem nu pun naibii o scrumiera daca sunt constienti ca se fumeaza.Noah,chistoacele se arunca pe jos sau pe geam!
Nu ca suna promitator?

Ramiris(parca) zice bine.Avem nevoie de o campanie puternica,agresiva .(btw.inspirata si frumoasa campania protv-ului impotriva legilor strambe ale adoptiei copiilor din sistem.Ceva in genul asta ar trebui si pt. sistemul sanitar)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

A, Glimmer, buna logica ta. Deci daca ia nu e bine, daca nu ia nu ebine.
Atunci indeasa plicurile in buzunar si nu te mai plange, ca-ti meriti soarta.
Cand am auzit teoriile astea de la medici am etichetat si eu ca sunt scuze ca sa accepte banii, dar vad ca nu e asa. Chiar e real!
Spuneam mai demult ca pana nu se educa si pacientul in toata povestea cu banii dati, degeaba.

Cred ca de fapt nu vrei sa intelegi despre ce e vorba sau imi rastalmacesti vorbele. Nu e vorba de nicio logica aici. Este un sistem care s-a impamantenit. Desigur ca cel mai bine ar fi ca medicii sa nu astepte astfel de "stimulente" si pacientii sa fie tratati conform drepturilor pe care le au. Deocamdata majoritatea celor care au scris aici, din cate mi-am dat seama, nu avut norocul sa intalneasca astfel de oameni. Nici eu nu i-am intalnit atunci cand aveam nevoie si nici cei din familia mea. O fi o trista "coincidenta". Culmea e, poate, ca eu personal, recunosc, nu am nimic impotriva recompensarii medicilor, dar sunt impotriva felului in care a ajuns sa se faca asta. Iar pacientul nu poate fi educat altfel decat ii impune, practic, sistemul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Mickyyy, am citit la clinica virtuala.
Mama a avut acum cateva luni aceleasi simptome (ameteli, greturi, senzatia de urechi infundate, pacanituri si vajaituri in ureche, diminuarea auzului) diagnosticul prezumtiv a fost AVC si i s-a facut imediat RMN care a confirmat diagnosticul. A fost internata si pusa imediat la tratament si din fericire nu a ramas cu sechele, are ce-i drept dureri de cap insa din ce in ce mai rare. A scapat si de vajaiturile din urechi si aude mai bine.
Ma gandesc totusi ca la varsta ta e putin probabil sa fi facut AVC.
Oricum RMN-ul ar fi trebuit facut pana acum in caz ca exista cea mai mica suspiciune de AVC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hannen, voi, pacientii, stati in acel spital cateva zile, o saptamana, o luna. Noi acolo muncim si traim.
Stii ca cele mai bine dotate sectii sunt facute din donatii?
La Judetean cele mai bune sectii sunt gastro si ATI. la Gastro la intrare sunt placute cu numele celor care au donat bani pt. renovare.
In loc sa ii bage banii in buzunar medicului, pacientii au avut optiunea sa doneze. la fel, exista medici care isi renoveaza saloanele lor, la neurologie a facut un salon Cosmin Contra dupa ce l-a avut pe tatal sau operat.
Renovarile nu se fac din banii statului.
la noi la spital am primit acum un turn de laparoscopie in valoare de zeci de mii de euro. Stii de unde au venit banii? De la companiile farmaceutice cu care colaboram, nu de la stat. :))
Deci nu te mai mira de nimic...
pisigri, am ajutat-o cu raspunsuri la unele nelamuriri. Are si link cu drepturile pacientului.

Libelula, care intrebare?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mickyyy,uite ca ne cearta fetele ca nu iti raspundem concret.Noi ne-am aprins deja satule de astfel de situatii.Sa stii ca am auzit si mai rau ,plimbati pe la n dr.-i in oras,apoi trimisi cu "recomandari" la bucuresti (si cu instructiuni de "cit" si "cui").
Toti am trecut prin aceleasi experiente.doctori nervosi,nedispusi sa discute cu pacientul,diagnostic...neelucidat,investigatii de milioane la particular(uneori la propriile lor cabinete,asta in caz ca mai aveai dubii daca sunt mana in mana sau nu).
Ce sa-ti zic decit sanatate multa,Dumnezeu sa aiba mila de tine si sa scapi cit mai repede din mainile lor(poate,poate s-au speriat de ceva si se pun pe treaba)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

Xio tu vb de Judeteanul Ilfov?

Nu, eu sunt din Tm, ma refeream la Judeteanul de la noi.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mickyyy,

Imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva, iti doresc multa sanatate, sa treaca repede totul si sa scapi de problema asta.

Daca mai reusesti sa citesti pana aici, poate te vor ajuta urmatoarele.

Extras din Legea nr. 46/2003 - Legea drepturilor pacientului:

-----------------------------------
CAPITOLUL II

Dreptul pacientului la informatia medicala;

Art. 4. - Pacientul are dreptul de a fi informat cu privire la serviciile medicale disponibile, precum si la modul de a le utiliza.
Art. 5. - (1) Pacientul are dreptul de a fi informat asupra identitatii si statutului profesional al furnizorilor de servicii de sanatate.
(2) Pacientul internat are dreptul de a fi informat asupra regulilor si obiceiurilor pe care trebuie sa le respecte pe durata spitalizarii.
Art. 6. - Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandadilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic.
-----------------------------------

Explica-i doamnei "doctor" ca e datoria dumneai sa te informeze despre toate cele de mai sus si ca nu-ti face nicio favoare personala.

Iti tin pumnii, multa, multa sanatate!!!

PS Editez, ca mai e un articol important:

Art. 12
Pacientul are dreptul sa; solicite si sa primeasca, la externare, un rezumat scris al investigatiilor, diagnosticului, tratamentului si ingrijirilor acordate pe perioada spitalizarii.

Mergi la inceput