confuza....... intr-un spital din Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu fac parte dina ia care trebuie sa te bage in seama, culmea, imi fac treaba, si dupa 2 zile de munca vin si citesc in fata calculatorului ca de fapt nu-mi fac treaba si sunt spagara din simplul fapt ca sunt medic.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mickyyy n-a facut nici o generalizare, a spus de la inceput ca se refera la doctorita care o trateaza si la cazul ei punctual.
Cum ai ales tu sa interpretezi e alta poveste...

Tu iti bati joc sau pur si simplu nu citesti?
"In primul rand, nu's adepta spagilor, chiar daca in spitalele de stat nu te baga nimeni in seama fara. ".

UIte aici. trebuie doar sa cauti pe net, nu sa ai diploma de medic primar. :))
http://www.smromania.ro/ro/sm_boala/drepturile_pacientului/
In spitalele din TM sunt afisate drepturile si obligatiile pacientului si obligatiile personalului medical pe peretii spitalului, evident pe niste tabele.
Le gasesti peste tot pe net...

Libelula, eu nu ma enervez cand citesc povesti ca cea postata de tine considerand ca lumea se ia de medici. mi se pare inadmisibil sa ceri bani. Adica inteleg sa ceri bani pt. materialele folosite in operatie care nu sunt decontate sau pt. care nu sunt bani (spre exemplu fire, solutii si altele), dar mi se pare incredibil a ceri banii fara sa spui pt. ce sunt, sau sa ceri pt. tine personal.
Stiu si eu medici care au nevoie de "stimulente" si pt. care medicul curant trebuie sa ceara de la pacienta, si asta mi se pare la fel de jenant.
Pe mine ma enerveaza doar generalizarile astea si interpretarile acestea fantastice (fantastice din punctul m meu de vedere). Citind pe aici ma intreb ce sa fac data viitoare: sa nu mai refuz banii sau sa ii refuz?
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Citat:

Da, lucrez in spital, stiu ce spun.
mai 3 pagini si poate va dati seama ca nu aveti cum sa ma contraziceti.

........Nimic fantastic, dar fiecare asistenta are minimum 10 pacienti si nu este normal sa isi cumpere ele leucoplastul. Asa cum nu este normal ca medicii sa cumpere fire bune de sutura pt. pacienti ca sa iasa bine suturile pt. ca spitalul nu are.

.........
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

1. Daca o asistenta are 10 pacienti intr-un spital atunci un doctor "pe sectie" cati pacienti are? Tot 10? Mai mult de 10? 20? 30? 50?

2. Ai vazut tu chitantele de la firele de sutura? Sau ai dat chiar tu banii astia?

3. De ce nu pleci din tara alaturi de ceilalti medici care au ales sa o faca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:

hannen, nu ma bag pt. altii, ma bag pt. ideile astea
"daca nu dai bani la stat NIMENI" nu te baga in seama.

aici a gresit...nu te baga majoritatea in seama,xio..exemple sunt multe,sau tu crezi,ca toti ce scriem aici toate experientele negative,le inventam cumva,inventam tratamentul comportamental pe care ni l-au aplicat doctorii in cauza?pe bune acu'!!!

Citat:
Eu fac parte dina ia care trebuie sa te bage in seama, culmea, imi fac treaba, si dupa 2 zile de munca vin si citesc in fata calculatorului ca de fapt nu-mi fac treaba si sunt spagara din simplul fapt ca sunt medic.

unde era vorba de medicul xio ia spaga si nu isi face treaba?
pe bune ai o problema in a te victimiza

si eu fac parte dintr-o breasla mult controversata si nu ma apuc sa apar toate uscaturile pe pricipiul Ioana D'Arc!

Citat:
Dar am ajuns si la orbele mele de la multele discutii despre sistem: sa se planga lumea ca medicul nu ia bani.

femeia nu plangea ca nu a luat doctorul bani..nu asta era ideea de baza,ideea de baza era comportamentul ilogic pe care i l-a aplicat:nu tu explicatii...nu tu nimic,vine o examineaza..o intreaba de RMN-zbiara si pleaca!deci....care-i faza?

*Blackmoon Lady 8+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Citat:

A, si asta cu "nu te baga nimeni in seama daca nu dai" imi face tensiunea sa creasca.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

zau,ca si noua,pacientilor ne creste tensiunea cand suntem tratati ca ultimii oameni,si uneori "cotizam" chiar gras ......daca macar 10% din pacientii care sunt tratati pe baza 'cotizatiei" ar filma cu marela ascunsa,te asigur ca ai ramane uimita de cati fartati de-ai tai ar ramane fara slujbe(teoretic asta ar trebui sa se intample,sa scapam naibii odata de spaguiala asta de kko din sistemul romanesc de sanatate -daca o fi existand vre-un sistem,ca eu numai haos vad

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Si in Bucuresti sunt afisate drepturile pacientilor pe diverse usi,de obicei in cabinetele in care consulta.

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!

Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eimotto

Citat:

Da, lucrez in spital, stiu ce spun.
mai 3 pagini si poate va dati seama ca nu aveti cum sa ma contraziceti.

........Nimic fantastic, dar fiecare asistenta are minimum 10 pacienti si nu este normal sa isi cumpere ele leucoplastul. Asa cum nu este normal ca medicii sa cumpere fire bune de sutura pt. pacienti ca sa iasa bine suturile pt. ca spitalul nu are.

.........
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

1. Daca o asistenta are 10 pacienti intr-un spital atunci un doctor "pe sectie" cati pacienti are? Tot 10? Mai mult de 10? 20? 30? 50?

2. Ai vazut tu chitantele de la firele de sutura? Sau ai dat chiar tu banii astia?

3. De ce nu pleci din tara alaturi de ceilalti medici care au ales sa o faca?

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

O asistenta are mai mult de 10 paturi, era un simplu exemplu dat la nimereala.
medicii au atatia pacienti cati au ei sau cati au internat, nu sunt ca asistentele.
Da, am vazut chitantele de la firele de sutura si m-am gandit ca eu nu as avea sa dau banii aia ca sa operez ca la carte.
Voi pleca.

MyLady, de unde stii tu tot ce povestesti in ultimul paragraf? Ca vine, o exaeineaza, zbiara si pleaca.
Eu nu ma victimzez, draga, urmareste firul logic.
In acest topic se incepe cu "nu's adepta spagilor, chiar daca in spitalele de stat nu te baga nimeni in seama fara:.
Eu lucrez intr-un spital de stat.
Ce zici, fac parte din indivizii inclusi in afirmatia de mai sus?
Ti se pare normal sa te catalogheze cineva intr-un fel jignitor doar prin prisma altora?
Ca mie nu.
Si pe mine ma enerveaza la culme sa citesc ca eu ca medic nu-mi fac treaba din simplul fapt ca sunt medic deci inseamna ca nu-mi ridic fundul de pe scaun decat daca imi da cineva bani.
ma simt jignita, asa cum este si normal.
ca din cate imi amintesc si romanii plecati dincolo se simteau jigniti cand erau facuti hoti, romanii de aici s-au simtit atacati cand francezii au spus ca romanii sunt cersetori si nu i-a facut nimeni nebuni, ba chiar a fost mare valva.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Un nou subiect care se transforma in altceva decat a dorit autoarea, pentru care am cea mai mare intelegere. Pentru ca una din spaimele mele in tarisoara noastra este sa ajung sa apelez la sistemul nostru sanitar.
Si acum cineva incearca sa ne convinga cat de mult gresim si ca de fapt totul e bine, medicii nu cer/ nu iau "spaga", cum drepturile ne sunt clare si respectate, iar noi habar n-avem pe ce lume traim, pe noi, care ne-am confruntat intr-o forma sau alta cu "sistemul". Numai cand imi amintesc cum, cand am fost cu fetita mea la un vestit spital de copii din capitala, asistenta sefa ne spunea cand si unde sa mergem cu plicurile. Pentru noi, cei care de nevoie ne confruntam cu sistemul, este normal sa ne miram de ce nu ni s-a primit plicul si sa ne speriem mai tare decat atunci cand ni se cere. Este o reactie normala sa te intrebi "ce s-a intamplat, de ce nu mi-a luat banii", atat vreme cat in majoritatea covarsitoare a cazurilor "darul" este o regula.

Mergi la inceput

A, Glimmer, buna logica ta. Deci daca ia nu e bine, daca nu ia nu ebine.
Atunci indeasa plicurile in buzunar si nu te mai plange, ca-ti meriti soarta.
Cand am auzit teoriile astea de la medici am etichetat si eu ca sunt scuze ca sa accepte banii, dar vad ca nu e asa. Chiar e real!
Spuneam mai demult ca pana nu se educa si pacientul in toata povestea cu banii dati, degeaba.

Alexsara, de acord cu tine, eu chiar astept nerabdatoare ziua aceea.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mai Xio, pe bune, las-o dreacu' cu spaga si medicii; io nu zic nici ca ai, nici ca nu ai dreptate, da' femeia aia e in spital, scrie pe mobil, ii merge netu' ca kuru' si voi umpleti pagini aiurea cu cearta asta in loc sa o ajutati pe ea...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:

A, Glimmer, buna logica ta. Deci daca ia nu e bine, daca nu ia nu ebine.
Atunci indeasa plicurile in buzunar si nu te mai plange, ca-ti meriti soarta.
Cand am auzit teoriile astea de la medici am etichetat si eu ca sunt scuze ca sa accepte banii, dar vad ca nu e asa. Chiar e real!
Spuneam mai demult ca pana nu se educa si pacientul in toata povestea cu banii dati, degeaba.

Alexsara, de acord cu tine, eu chiar astept nerabdatoare ziua aceea.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

eu sunt curioasa sa imi raspunzi la postarea mea de pe pagina anterioara

Mergi la inceput