confuza....... intr-un spital din Romania

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nexium? wow!

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Da, exact nexium era pe lista medicamentelor pe care le-am avut de cumparat de la bun inceput si cu care ne-am prezentat chiar la internare. Desi i-am cumparat tratamentul pentru toate zilele de internare si i l-am si completat ulterior in functie de stocul micsorat ramas...ei, si cu toate astea, in ultima zi iar nu avea flaconasul de nexium pe ziua respectiva.

Cum alergasem si re-completasem medicamentele de vreo 3 ori, pentru ultima doza mama m-a linistit si m-a asigurat ca a gasit o doamna asistenta draguta care i-a adus un flacon, si pe care i l-a platit. Era cateva sute de mii, nu mai stiu cat, si mama i-a mai si lasat vreo 5 lei ca a fost draguta si i l-a adus.

Si daca la nexium a fost distractiv, la antibiotic nu a mai fost la fel. Trebuia sa mai aiba 3 doze, si noaptea la 12 ne-am trezit ca...in cutia ei, la reanimare, nu mai are nici o doza. De unde sa scot, duminica noaptea, antibiotic injectabil? Medicul de garda m-a asigurat ca mama o sa-si primeasca antibioticul. Cica "o sa ia de la alti pacienti" si o sa i-l administreze. Hmmm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix
E strigator la cer sa existe rmn in spital si sa te trimita sa dai 8 milioane la unul particular.

nu, nu e. din pacate sunt cazuri cand, daca vrei sa vezi cu adevarat ce se intampla acolo, te duci si-l faci undeva unde e un aparat performant. am pe cineva in familie care lucreaza in sistemul medical, intr-un oarecare oras (oras totusi, nu orasel). cand a avut nevoie de RMN, cel din localitatea respectiva mai mult nu mergea decat mergea. era in concediu medical si a sunat-o doctorita: "poti ajunge in juma' de ora? ca nu se stie cat mai merge". de ajuns a ajuns, insa rezultatele au fost atat de "relevante" incat a mai facut un RMN - de data asta la un renumit centru imagistic din Cluj, platind cele 8 milioane. insa macar asa stim ce e.

Mergi la inceput

Citat:
Asistentele au pt. ca le ramane de la pacientele care se externeaza.

mai las-o, Xio, ca macane. la voi pe cat se scrie condica? in avans pe o saptamana-doua? mai sunt pe-aici persoane care stiu cum se elibereaza medicamentele din farmacia spitalului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Apropos, credeti ca exista intelegeri intre medici si clinicile particulare, de genu eu iti trimit pacienti si tu imi dai o cota parte din incasarile de pe urma lor?

normal ca exista, chiar la nivel mai rafinat - de actionari la respectiva clinica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui roisin

Mickyyy,

Imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva, iti doresc multa sanatate, sa treaca repede totul si sa scapi de problema asta.

Daca mai reusesti sa citesti pana aici, poate te vor ajuta urmatoarele.

Extras din Legea nr. 46/2003 - Legea drepturilor pacientului:

-----------------------------------
CAPITOLUL II

Dreptul pacientului la informatia medicala;

Art. 4. - Pacientul are dreptul de a fi informat cu privire la serviciile medicale disponibile, precum si la modul de a le utiliza.
Art. 5. - (1) Pacientul are dreptul de a fi informat asupra identitatii si statutului profesional al furnizorilor de servicii de sanatate.
(2) Pacientul internat are dreptul de a fi informat asupra regulilor si obiceiurilor pe care trebuie sa le respecte pe durata spitalizarii.
Art. 6. - Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandadilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic.
-----------------------------------

Explica-i doamnei "doctor" ca e datoria dumneai sa te informeze despre toate cele de mai sus si ca nu-ti face nicio favoare personala.

Iti tin pumnii, multa, multa sanatate!!!

PS Editez, ca mai e un articol important:

Art. 12
Pacientul are dreptul sa; solicite si sa primeasca, la externare, un rezumat scris al investigatiilor, diagnosticului, tratamentului si ingrijirilor acordate pe perioada spitalizarii.

Roisin, astea sunt drepturile pacientilor, nu obligatiile medicilor . Aici nu misca nimeni un deget pana nu se prezinta cine sunt si iti explica ce vor face si de ce si apoi iti mai cer sa si semnezi pentru anumite teste, mai ales cand vine vorba de copii. Romania e la ani lumina cand vine vorba de intelegerea medicilor, empatie, omenie (Xio, nu sari, ca stiu ca nu sunteti toti la fel. Atu-ul tau probabil este faptul ca esti tanara, esti pasionata de ce faci, pe cand medicii mai batrani IN RO isi fac treaba in plictis si scarba).

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
Asistentele au pt. ca le ramane de la pacientele care se externeaza.

mai las-o, Xio, ca macane. la voi pe cat se scrie condica? in avans pe o saptamana-doua? mai sunt pe-aici persoane care stiu cum se elibereaza medicamentele din farmacia spitalului.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

nu, se scrie pe-o zi respectiv pe 3 cand e weekend.
Au ramas de la paciente si fluturasi si medicamente atunci cand trebuia schimbata medicatia, cand pacienta refuza medicatia sau cand nu mai trebuia sa ia medicatia.
Deci inainte sa acuzi o asistenta care iti da medicamentul de la ea ca e hoata eu cred ca ar trebui sa i se acorde prezumtia de nevinovatie, asa este uman si normal.
Nu de alta, dar m-as simti aiurea sa scrie vreo pacienta ca i s-au dat de la dr medicamente pe care acesta chipurile le-a furat cand noi dr de la noi ca idiotii cumpara medicamente si teste de sarcina pt. ca spitalul nu are si nu toate pacientele au bani sa le cumpere.
Deci sunt medicamente cumparate din buzunarul medicilor sau pe care medicii le au de la prezentari farma.
Cand judeci o situatie e bine sa ai in minte toate posibilitatile ca sa fie corect, ca nici noua nu ne convine cand suntem facuti hoti sau tigani de catre italieni doar pt. ca suntem romani.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui Androix
E strigator la cer sa existe rmn in spital si sa te trimita sa dai 8 milioane la unul particular.

nu, nu e. din pacate sunt cazuri cand, daca vrei sa vezi cu adevarat ce se intampla acolo, te duci si-l faci undeva unde e un aparat performant. am pe cineva in familie care lucreaza in sistemul medical, intr-un oarecare oras (oras totusi, nu orasel). cand a avut nevoie de RMN, cel din localitatea respectiva mai mult nu mergea decat mergea. era in concediu medical si a sunat-o doctorita: "poti ajunge in juma' de ora? ca nu se stie cat mai merge". de ajuns a ajuns, insa rezultatele au fost atat de "relevante" incat a mai facut un RMN - de data asta la un renumit centru imagistic din Cluj, platind cele 8 milioane. insa macar asa stim ce e.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Sunt sigura ca aparatele sunt elementul cheie in toata povestea asta, si ca un aparat perfoant face toti banii. Dar o sa mai reiau o data povestea, pentru ca fie nu m-am exprimat suficient de clar, fie neuronii mei sunt atat de afectati ca nu mai fac sinapse:

1. Am fost trimisa sa fac rmn la Doctorita X. Nu la clinica y pentru ca e cel mai bun aparat, ci doar la acea doctorita.
2. Clinica la care l- am facut ieri gratis Nu e o darapanatura de clinica, din contra, una moderna, dotata cu aparate noi, privata, cu costuri la fel de piperate ca toate celelalte. Sunt oameni care dau si acolo milioane pe rmnuri si chiar au pacienti externi platitori integral multi. Un aspect pe care l-am uitat: in ziua dinaintea internarii am venit sa vorbesc la camera de garda de aici pentru internare, era un alt medic atunci, a vazut ca aveam trimitere pentru rmn si putin a lipsit sa imi faca direct programare cu plata la acesta clinica (ca vezi doamne gratuit nu mi-o pot face nici daca ma internez, ba mai mult, daca ma internez nu pot beneficia nici macar de coplata). Atunci cand trebuia sa scot milioanele din buzunar, acelasi aparat mergea perfect, doar cand il fac gratis nu mai e bun. Clinica se cheama hiperdia, o gasiti pe net cu siguranta.
3. Presupunand ca totusi nu e cel mai cel rmn, si ca in final o sa trebuiasca refacut, nu mi se pare normal sa nu pot beneficia mai inati de cel gratuit, si abia daca nu e ok sa ma reped sa arunc cu banii pe alte rmnuri. Mai ales ca sunt totusi multi bani la mijloc.

Chiar atat de gresit vad problema???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Xio, eu nu am zis ca medicii le vindeau. In cel mai rau caz ei le luau de la un pacient si le foloseau la altul.

De fapt pentru medicii din spitalul respectiv, jos palaria, n-am avut nici cea mai mica problema, la 11 noaptea a iesit doctorul din sala de operatie, dar nu a avut probleme sa stea atunci sa-mi explice si sa raspunda la orice intrebare.
Eu n-as lucra nici macar o zi in spitalul ala infect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

constat cu durere ca mai rau te imbolnavesti cand esti internat la spital in Romania. este inadmisibil ca pacientul bolnav sa alerge dupa medicamente, sa faca rmn sau alte analize in afara spitalului. atunci ptr ce mai este internat la spital? el trebuie sa-si bata capul de unde sa faca rost de medicamente, unde sa-si faca analizele? GOD la ce bun mai exista spitale si aparaturi daca functioneaza dupa mersul melcului?

da, la multi ani lumina (sau intuneric, ca-i mai corect) e sistemul medical romanesc.

Mickyy, rmn-ul ala trebuia sa ti-l faca in prima zi cand ai mers la spital- tu nu ai nici o vina. nu sa te poarte de la ana la caiafa zile la rand. sper sa nu fie nimik grav. sanatate iti doresc.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ah, eu am patit o faza absolut oribila la rmn.
am mers cu mama sa-si faca rmn, internata in spital si cu trimitere la altul, trebuia sa fie gratis.
nu ne-a spus nimeni ca ar fi vreo problema, nici in ziua anterioara cand am facut programare, nici in dimineata cu pricina.

insa, DUPA ce i-au injectat substanta de contrast si dupa ce au bagat-o in aparat, au venit pe hol sa-mi spuna ca procedura tb platita.
eu am cascat niste ochi mari si le-am zis de internare, de toate.

replica lor a fost: spuneti acum, pe loc daca platiti, daca nu, intrerupem procedura si o scoatem pe doamna din aparat.

am acceptat plata evident, nu stiam cum s-o scot pe mama mai repede cand a terminat si cum s-o conving sa nu le "dea o atentie la doamne" la plecare.

Mergi la inceput