confuza....... intr-un spital din Romania

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Mickyyyy, dar tu de simtit cum te simti?
Mai ai ameteli, iti mai vajaie/pacane urechile, auzi mai bine?
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Micky, pai tratamentul este bun, ce mai mult ar trebui? Esti sub supraveghere, cu tratamen, cu analizele efectuate si in curs de efectuare pt a se stabili un diagnostic cert.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Explica-mi si mie protocolul unde sa da tratament in absenta unui diagnostic. Tratamentul trateaza CE ANUME? Este un tratament "umbrela"? La orice internare nu trebuie sa ai un chart si o evolutie inregistrata zilnic (chiar de citeva ori pe zi)? Asta ca tot vorbim in teorie?

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Din fericire eu ma simt bine bine, nu mai am ameteli, nici stari de voma, urechea e moarta dar nu ma doare, nu imi vajaie capul, sunt chiar ok ok.

Aa....si legat de evolutia bolii, pe fisa sunt tot felul de grafice facute din burta de asistente, ca temperatura de exemplu nu mi- au luat-o niciodata de cand sunt internata iar tensiunea au luat-o doar in primele 2zile si de atunci gata, dar evident ca pe fisa conform graficelor lor apar ambele masurate si inregistrate zilnic!!!!!

Mergi la inceput

Ps: xio, sa stii ca am tinut cont de parerea ta si am zis sa nu mai jignesc doctorii pe aici oferindu-le bani :))). Concluzia: nimeni nu zice nimic, la rmn colega mea a bagat o atentie in buzunarul celei care facea investigatia si la final i-a spus rmnista pe loc, in mare ce a vazut la rmn, eu nu i-am dat nimic si prin urmare raspunsul ei a fost ca nu are ce sa imi spuna, ca abia se prelucreaza imaginile. Orlista imi batea aproposuri de tabara lu fies-o ca nu are de unde imprumuta bani sa il trimita, si cu mine in cabinet, fara pic de jena a vorbit un sfert de ora cu prietena x despre repartizarea la licee a copiilor lor si ce pile are ea la nu stiu ce directore de liceu, si cum a sfatuit-o aia sa faca si o gramada de alte chestii particulare care chiar nu isi aveau rostul, mai ales ca eu eram in mijlocul unui consult, dar cand venea vorba de interpretat rezultatele investigatilor, amutea subit.
Ma rog, sunt eu paranoica, doctorii astia pe care i-am nimerit sunt de fapt niste adevarati oameni, care isi fac treaba cu pasiunec fara sa astepte nimic de la noi, pacientii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Mikyyy, medicii trimit intr-un anumit loc si pt ca, poate, au un avantaj material dar se practica si metoda " te duci la cutare pt ca stiu ca e bun, eu lucrez cu el pt ca am incredere in rezultatul lui" - chestie de multe ori reala.
Da, se poate ca un aparat RMN sa fie mai bun ca altul, conteaza firma producatoare, conteaza modelul, conteaza cat e de nou/uzat.
Si da, conteaza foarte mult radiologul care ti-l interpreteaza.
Ex concret: (am 7 RMN la activ) - am nu stiu ce ciot care trebuie taiat pt ca apasa pe maduva - RMN reevaluat apoi de neurochirurgi israelieni care s-au prapadit de ras - "ciotul" facea parte din conformatia normala a vertebrei.
Sau: am coloana fracturata - si era radiografia zgariata.
Deci, conteaza si omul si aparatul.
Dupa toate astea si multe altele, ma bucur ca mai sunt inca in viata
Am dat peste dr carora le-as da foc dar am dat si peste OAMENI si profesionalisti si chiar 3 dr care nu au vrut sa-mi ia bani (toti, din generatia tanara)
Sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine
Explica-mi si mie protocolul unde sa da tratament in absenta unui diagnostic. Tratamentul trateaza CE ANUME?

Tratamentul trateaza si simptomele, pana cand ai un diagnostic. Nu sunt medic, dar atata lucru stiu si eu dupa plimbarile pe la diferiti medici
Sora mea a stat o luna internata la Colentina fara un diagnostic, si 1 an de zile s-a tot plimbat prin diferite spitale pana s-a incumetat un doctor sa-i puna un diagnostic, ce era sa faca in timpul asta, sa stea cu febra 40 si cu dureri musculare ?
La fel cand am fost internata cu copilul, intai i-au dat medicatie pt calmarea starii de criza (tuse spasmodica), apoi au cautat cauza ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:

Micky, pai tratamentul este bun, ce mai mult ar trebui? Esti sub supraveghere, cu tratamen, cu analizele efectuate si in curs de efectuare pt a se stabili un diagnostic cert.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Explica-mi si mie protocolul unde sa da tratament in absenta unui diagnostic. Tratamentul trateaza CE ANUME? Este un tratament "umbrela"? La orice internare nu trebuie sa ai un chart si o evolutie inregistrata zilnic (chiar de citeva ori pe zi)? Asta ca tot vorbim in teorie?

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Tocmai ce am spus ca nu exista protocoale.
Este foarte logic totul. Uita-te pe prospecte, uita-te la simptomatologia ei, analizeaza putind pdv medical si voila, ai raspunsul!

Mikky, da, aparatul poate face o diferenta majora, asa cum sunt ecografe la care nu vezi nici capul copilului, si ecografe la care ii faci masuratori de flux sanguin pe artere.
Si la noi in TM cand e vorba de ceva de finete se recomanda Neuromedul. Nu pt. ca este privat, ca nu ne iese nimic, ci pt. ca e foarte bun.
Deci nu mai ai simptomele alea? oare de ce crezi? o fi tratamentul de vina? :))
Referitor la cea care a facut rmn-ul. Daca ambele paciente ati intrebat acelasi lucru in acelasi moment al analizei ir dr i-a raspuns doar celei care a dat bani ai 2 explicatii:
-dr radiologi nu pun diagnostice, ei doar descriu ce vad
-a fost mai amabila cu pacienta cealalta pt. ca a primit bani de la ea.
Asta cu masuratul tensiunii si a temperaturii mi se pare fantastica...

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Sunt convinsa ca starea mea de bine se datoreaza in mare parte tratamentului, nu am contestat asta vreodata, din contra, sunt cel mai cooperant pacient :)). Nu sunt doctor, nu ma pricep la medicamente, si nici nu imi permit sa ii ignor tratamentul. Da, fac scandal legat de conditii, comportament, lipsa de comunicare, si altele de genul, dar medicamentele nu le-am contestat si nici nu ma bag pentru simplu fapt ca nu ma pricep, si atata timp cat au efect.....ce sens are sa ma apuc eu sa ma autotratez dupa ureche sau dupa net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:

A Iulia, stai ca imi amintesc acum ceva de genul . Mi-a spus o prietena ca avea medicament pt. bunica ei si asistenta a plecat cu el...nu mai stiu exact, oricum ideea era ca asistenta a incercat sa isi retina medicamentul. dar a fost anuntat medicul si s-a facut scandal, nu a ramas fericita.

Mickyy, RMN-ul este interpretat de un radiolog, iar dupa aceea iti va ramane tie, nu ramane la spital.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Deci "ale noastre" aveau de vanzare orice, de la nexium la dynastat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nexium? wow!

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput