Microdermoabraziune

Microdermoabraziune | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Ati facut?

Ma bate gandul sa incerc. Am niste urme lasate de acnee care ma deranjeaza foarte tare. Am citit pareri pro si contra.
Cele pro ar fi ca iti lumineaza fata si iti dispar semnele mici si medii iar cele contra - vreo 24 de ore tenul are tenta rosiatica, simti mici intepaturi in timpul procedurii - eu una m-as speria, m-as gandi ca cine stie ce se intampla, sau, persoane care au facut si nu au vazut nici o schimbare in bine.
Ma intereseaza niste experiente personale, ce am citit eu erau impresii de prin 2008, ma gandesc ca s-a mai schimbat ceva.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu am facut acum vre-o 2 luni. Sincer nu am observat nimic. E adevarat ca nici nu am probleme cu tenul, poate doar ridurile care ma deranjeaza si pentru care de fapt am fost. Pentru ca in reclama spunea ca dipar ridurile fine. Nici vorba de asa ceva, Daca vrei sa incerci cum e , poti sa faci un peeling usor pe fata cu o piatra ponce (dupa ce stai la abur, bineinteles). Cred ca asta aveau si cei de la salon, numai ca era atasata unui dispozitiv care o invartea si era micuta, cam ct buricul degetului mic.
Cum spuneam, mie nu mi-a facut o impresie deosebita si nu a mai merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

eu fac microdermabraziune o data pe luna de 2 ani incoace, insotita de ultrasunete...recunosc ca nu mi-a disparut nici o gaurica, nici o pata...doar ca imi mentine fata curata...si tonifiata (am 44 ani)...e mai mult ca o intretinere pentru ten...
in timpul procedurii nu se intimpla mare lucru...e ca un gomaj mai adanc, adica iti curata fata ceva mai profund, apoi cu ultrasunetele penetreaza mai bine in piele ce ti se aplica pe fata (retinol, acid hialuronic, etc.....depinde cred de salon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ellinia, cred ca un peeling ar da rezultatele pe care ti le doresti.
in aceeasi situatie sunt si eu, am urme inestetice lasate de acnee. m-am obisnuit cu ele, le mai ascund cu fond de ten, insa ma simt complexata uneori cand vad un ten proaspat, neted, fara imperfectiuni, chiar si la persoane aflate la varsta a 2-a...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Eu am o pritenea care a facut peeling chimic.A facut 2 si a fost foarte multumita.Insa e destul de dura aceasta procedura.
A aparut insa peelingul vegetal.Am inteles ca vreoa 5-6 sedinte de peeling vegetal sunt echivalente cu un peeling chimic.
Povesteam cu o cosmeticiana care i-a facut peeling vegetal unei cliente cu probleme asemenatoare cu ale tale , si dupa 5 sedinte arata extraordinar de bine tipa. A fost foarte multumita.
Dar am auzit ca e bine sa faci procedurile astea in perioade in care nu e soare.
E foarte bun si pentru stergerea ridurilor.Ma tenteaza cateva sedinte si pe mine dar abia in toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Chiar ieri am fost la cosmeticiana si imi spunea ca, mai degraba un peeling chimic decat microdermoabraziune. Mi-a zis sa fac dupa ce se termina sezonul calduros si sa fiu foarte atenta unde merg sa fac, sa nu ma trezesc cu surprize, gen urme pe fata. Deocamdata ma linistesc, imi fac eu gomajele mele acasa si acopar cat pot.
Si mie mi-e dor de tenul meu curata si proaspat, fara urme, pete, etc. Ma mai uit cateodata pe poze, cat de curat putea sa fie tenul meu ...

Edit: nu am auzit de peelingul vegetal, m-ar tenta mai mult, trebuie sa recunosc.
Multumesc pentru raspunsuri!

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

eu am facut microdermabraziune. Cateva sedinte, la distanta de 1-2 luni, functie de bani. Nu am scapat de cicatriciile acneice, nici de riduri, si nici macar nu aveam vreo sansa, pt ca e neinvaziva, microdermabraziunea da jos straturile superficiale ale pielii, deja moarte. Dar curata tenul, porii, si am scapat de petele de pe fata din sarcina (mai sunt vreo 2, dar estompate), arata tenul mult mai bine. Cosmeticiana (e dr), mi-a aplicat in fiecare sedinta si un tratament cu ser de nu stiu care. Stie ea.

efecte adverse la microdermabraziune: piele rosie pana 2a zi, unele zone, unde a insistat, a ramas ca o cojita -care s-a dus in 2-3 zile. Mentionez ca sunt cu alergii, si am pielea mai delicata.

Pt semne acneice, se recomanda peeling chimic. Atentie, acesta e de vreo 3 niveluri, superficial (mai nou e facut cu saruri de plante), mediu , si profund (asta e facut cu anestezie). La cel profund, ramai in casa vreo 2-3 sapt. La cel superficial, nu cred ca scapi de semne acneice - am facut o singura data, cu acizi de nu stiu care,...
atentie, astea se fac toamna iarna - sub stratul de piele dat jos ramane o piele fina, delicata, care se poate arde f. repede de la soare. Ca sa scapi de cicatricile postacneice, tratamentul trebuie sa fie invaziv, sa dea jos si din tesutul cicatricial, si asta doare; apoi ramai cu pielea ca si cum ai fi julit, dar nu pana la stratul cu capilare si vase de sange, ti se dau niste creme puternice cicatrizante, si in curand se formeaza o piele noua, fina.

eu iti recomand sa incerci o sedinta de microderabraziune. In cel mai rau caz, ai un ten f. bine curatat. Mult mai bine decat am facut eu acasa singura, cu aburi, malai, zat de cafea, creme si masti de fructe. plus ca o sedinta de relaxare prinde bine oricui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu fac tratament facial cu AHA. Dupa, imi simt pielea foarte fina si cuarata, relaxata. Plus ca imi face si gat, decolteu, umeri. Cu exceptia catorva riduri fine si niste urme de la acnee pe barbie, altceva nu m-ar deranja foarte tare. Ma mai gandesc eu pana la toamna daca fa sau nu. Mai culeg pareri.

BazarGeneral

Mergi la inceput