Strugurasi de Sept-Oct 2011 (81)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Jade, depinde si ce aranjament ai cu cei de la serviciu. asa cum a zis si andreea, obligativitate e doar ptr zilele minime de concediu post-natal, dar prenatal nu esti obligata sa-ti iei.

Concediul de maternitate e suportat de catre stat, ti-l plateste firma dar si-l recupereaza de la stat. Vezi ce varianta prefera si ei, depinde in ce relatii esti cu cei de acolo.

Cuantumul indemnizatiei de concediu de maternitate, desi e 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni, poate fi mai mare decat
salariul ptr ca nu ti se retine impozit, sanatate, somaj, iar cas-pensii platesti la nivelul salariului minim brut pe economie, nu la salariul tau. Astfel, ca in fc de salariul tau lunar poti ajunge sa iei niste banuti in plus in concediu de maternitate care vor conta si la cel de crestere copil.
Daca vrei sa te ajut cu un calcul estimativ in sensul asta, da-mi un msg pe pm si-ti calculez.
La ce probleme am avut cu cei de la serviciu, am plitocit legile in materie de gravidute, ca le visez

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

Citat:
citat din mesajul lui andreea_t

Jade - stai calma.

in primul trebuie sa ai medic de familie (sa fi inscrisa). De la el iei atat concediul medical cat si cel prenatal si postnatal.

Nu stiu cat o sa figurezi tu la job ca sa-ti spun detalii.

30+ Doamne ajuta!

eu am medic de familie dar nu am ajuns la el sa ma ia in evidenta ca si gravida
intrebarea mea nu era de unde iau concediu ci daca sunt obligata sa il iau
adica pot sa stau in situatia asta pana nasc (figurand ca merg la servici) sau trebuie sa mi bag prenatal ?
care sunt pasii legali ma intereseaza pe mine

_

29 +

27+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

kora merci , nu am o intelegere anume , ci fac asa cum e mai bine pt mine
si cum eu nu stiu cum e mai bine , de asta v am intrebat pe voi

raluca hai mai des pe la noi
si bafta la eco

_

29 +

Mergi la inceput

Fetelor, am venit de la eco
Bebe e bine, chiar e marisor, e cu vreo saptamana mai inainte de data calculata dupa UM. Era foarte activ, lovea in sonarul ecografului (sau cum s-o numi chestia aia pe care o plimba dr pe burtica sa vada ce e inauntru), nu vroia sa stea deloc linistit. Era si cu capul in jos, parca pozitionat ptr nastere, dar mi-a zis dr ca acum are inca loc de intors, asa ca nu e nimic ingrijorator.
Colul e inchis si de vreo 4cm. Deci suntem in grafic

Sper sa-si pastreze avansul, sa nu faca precum fratele lui mai mare care pana prin saptamana 34 a fost avansat, iar cand m-am dus la eco in saptamana 37 era deja in urma cu vreo 2-3 zile.

azi mi-am luat si rezultatul la analizele de sange si iar mi-a iesit o valoarea aiurea la PT (e la alea de coagulare). astept rezultatul la D-Dimeri si ma resemnez deja cu gandul ca voi intra pe injectii Clexane.

Daca tin bine minte, mai sunt fete pe aici care fac Clexane. Vi le faceti voi sau mergeti la vreo clinica sau chemati asistenta acasa? La mine e exclus sa le faca sotul, ca el numai cat vede acul si seringa si lesina, darmite sa-mi faca injectia

Acum ma retrag la nani -sper eu sa dorm un pic pana vine Ianni de la gradinita.

va pe toate si o dupa-amiaza placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

fetelor va multumesc pt incurajari si ganduri bune.

atho iti tin pumnii sa fiti bine si tu si bebe si sa nu intampinati greutati. sa fii cumintica si sa urmezi indeaproape sfaturile medicului. numai bine! te imbratisez !

Lori 32+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Jade, ce bine ca poti. Eu tb sa ma duc zilnic la birou, unde nu mi se da nimic de facut, sunt izolata in biblioteca firmei, ca cica nu au alt spatiu disponibil de lucru, incaperea asta e undeva la subsolul firmei. Si in cele cateva ore cat stau pe acolo, nu fac nimic ptr firma ca nu mi se da nimic. Ma uit pe net, sau invat, sau citesc (tocmai citesc 'mananca, roaga-te, iubeste' - am vazut filmul si mi-a placut; cartea este mult mai frumoasa ) si astept sa vina ora de plecare.
Dar ma gandesc ca putea fi mai rau, asa ca imi vad de ale mele

Acu' chiar ma duc la

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

kora merci , nu am o intelegere anume , ci fac asa cum e mai bine pt mine
si cum eu nu stiu cum e mai bine , de asta v am intrebat pe voi

raluca hai mai des pe la noi
si bafta la eco

_

29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

feteleeeee , stati cu burtile in sus,ca mine? io incep sa ma simt gravida..adik sa am greturi,sa imi vina sa vomit pe bune...sa imi fie lene si somn continuuuuu..sa ametesc...si bebe de azi dim miscoteste prin burtica si nu mai sta locului

Lore, Ato...
fetele cu eco, va asteptam cu super vesti

Zubi, mami31+ cu
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

zubi, eu stau cu burta in sus,ca tine desi nu e tocmai confortabil sa stai toata ziua in pat, constat acum, mi-a trecut os prin os si bebelina ma boxeaza cand in dreapta cand in stanga, nu mai stiu cum sa ma asez. Mi-e si lene, nimic nu am facut, de invatat nici atat, m-am uitat la un film despre Edith Piaf si am mancat juma de penene. Acu as manca o ciocolata, sper sa imi iasa totusi aceasta idee din cap

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

lasa Mikka, ca e bine uneori sa mai si stam asa sa lenevim...io azi nici nu prea am mancat, doar asa, niste branza cu rosii, vreo 2 piersici si un mar..si atat..nu situ ce naiba am, ca nu pot manca deloc, ma simt plina
si cand omu n'are ce face..na,ca m-am uitat pe one born every minute..la nasteri naturale..si tipau femeile alea Doamne....dar io, cadn o sa ajung la spital, le zic la toti sa se dea la o parte ca vine bebe imediat,ma urc pe masa,si gata,nasc, nu-i asa???

Zubi, mami31+ cu
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

am analize proaste.
colesterolul mareeee. peste 300 cica n-am ce face, ca asa e in sarcina.
voi cum il aveti?
hemoglobina 11.20, deci o lipsa de fier
leucocite mari: 10.56, deci o infectie pe undeva. maine dau pipi la control
calciu e un pic mai mic decat minima, dar f putin scazut : 8.90 si minima e 9.00

mai tre sa-mi iasa homocisteina si toxoplasma, dar alea pe vineri.

kora, si mie mi-e teama ca o sa intru pe clexane din sapt 28 :((
si ar trebui sa mi le fac singura daca e.
am programare la hematolog sambata. acum sunt pe aspenter.

tu ai avut prob si la prima sarcina?

27+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

zubi, nu te mai uita la filme cu nasteri daca te sperie asta, eu m-am uitat la niste filme cu cezariene, nu am rezistat pana la final.
may, mie medicul mi-a spus ca in sarcina leucocitele sunt usor marite, sa nu intru in panica.Eu inca nu mi-am facut analizele pentru trim III, urmeaza.

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput