Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (27)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Strumphi asa e - cu soarele asta stam mai mult pe-afara! Imi place cat inca nu e prea cald, dar inteleg ca vin mari calduri!
BBYasmi, si mie imi place vara, dar la 36 de grade parca nici sa respiri nu mai poti... Asta nu ma prea incanta. Vara asta nu mergem nici noi la mare, sa vedem poate un WE - doua la munte. Dar in iulie o tinem tot in botezuri si petreceri.
Madutza, ce poze faine cu puiutza ta!!! cate jucarii!!!

Nu mai stiu cine povestea zilele trecute ca plange puiul daca nu e in brate desi nu facea asa inainte (Catank?) - mai, asa patesc si eu de ieri, eu am impresia ca numai cand e foarte obosit, fiindca nu prea doarme peste zi; in parc doarme sub o ora (cand era racoare putea dormi si cate 3 ore), mananca si apoi incepe joaca, vorbtul pana oboseste si il duc acasa in brate ca nu mai vrea nici sa atinga landoul... Sper sa fie o faza rapid trecatoare... Voi patiti asa?
Si vroiam sa va intreb, pe mamele care alapteaza - de cate ori mananca puii vostri pe zi la 3-4 luni? Petru mananca doar intre 6.30 si 22 si papa de vreo 7 ori (uneori de 8) - in Capraru scrie ca ar trebui sa manance de vreo 5-6 ori/24 ore...

Va imbratisez

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Ah, Lauriciu, scumpa, uitasem sa-ti spun ca m-am mai gandit la tine. Speram ca totul va fi bine de data asta...macar de dragul puiului

Mergi la inceput

Pisuc, eu nici nu tin cont de cate papa, dar mi se pare des...nus tiu dc mai doarme 2 ore legat...si cand se scoala papa...deci ff des, si are nopti si la mine cand vrea intr-una tzitzi...aseara la fel a fost..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Buna fetele!
Roxy, sa va fie de bine plimbarea. Luca nu doarme asa bine afara. Drept e ca nici nu avem parc, ne plimbam printre masini si e un zgomot. Maxim 40 de minute doarme. In schimb cat am stat la socri, era f cald in apart si ieseam cu el la pranz afara sub niste tei, intr-un loc retras. Acolo dormea cate 2 ore jumate.

Acum doarme la pranz in casa. Cam 3 ore, 3 ore jumate. Acum ma uitam la el. Cred ca viseaza ceva urat ca lasa buzita ca atunci cand incepe sa planga...

Strumphy, si sotului meu ii place cel mai mult fatza pe care o face micutul cand incepe sa planga. Lasa buzita in jos si e asa dulce. Mie in schimb, imi place cand rade la mine cu gura pana la urechi. Ma rog, zambeste, ca nu e propriu zis un ras .

Simona, ce bine ca stii cum e cu diversificarea. Eu am emotii in legatura cu etapa asta. Si noi o vom incepe in curand, ca daca nu mai alaptez de la o luna... Trebuie sa mai citesc si sa imi fac ceva notite pana atunci ca sa nu fiu total nepregatita.

Miki, ma bucur pt vestile bune!
Viss si Lalely, va trimit pupici intaritori si va doresc multa sanatate pt micuti.

Si eu am o malformatie la rinichi (care insa nu m-a deranjat cu nimic pana acum, doar o piatra acum ceva ani). Mi s-a recomandat sa faca si micutul o eco sa vedem daca m-a mostenit, dar inca nu am facut-o.
Deocamdata, joi, mergem la oftalmolog, ca inca ii mai curge ochisorul . A 6-a zi de kanamicina. Nu mai e asa rau ca la inceput, dar tot ii mai curge, si dimineata are cojite galbene . Oricum trebuia sa ajung la oftalmolog, ca cred ca are o mare sensibilitate la lumina. Cand iesim afara, vreo 5 minute sta cu ochii mai mult inchisi. Si nu suporta nicio raza de soare pe fatza. Sa vedem joi ce zice doctorita.

Puuup! Ma duc sa spal vasele, daca tot mai doarme prichindelul...

Mami fericita: Luca 12.04.2011
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

pisuc si Anastasia tot asa papa de 7-8 ori si cateodata chiar 9.
eu ii dau cand vrea nu ma uit ce scrie in carti.

simona da, cred ca asa o sa-i dau , pasate. si cum le fac? le fierb si le oasez cu blender-ul, nu? si amestec si cu zeama?
vai ce o sa va zapacesc de cap cu intrebarile ca habar n-am cum sa fac.

alina06 noi avem parcuri si sunt si linisteite. nici musca n-o auzi. am descoperit de cateva zile un parc chiar langa mine, la 10 minute. o zona foarte retrasa cu multi copaci si verdeata si este o linisteee....acolo merg mai nou.
asa ma dispera masinile. si Anastasia se trezeste mereu cand merg pe strada. se mai gasesc tot felul de idioti sa claxoneze, sa mearga tare....si se sperie saracuta.
sper sa rezolvati cu ochisorul, sa nu fie decat o sensibilitate si atat.

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Va multumesc pt incurajari fetelor...si eu sper ca vom izbandi in final..nu mi-am pierdut toata speranta inca.....

Somleac eu as vrea nr de telefon al cunostiintei tale,daca si ea este dispusa sa vorbeasca as vrea sa discutam...am nevoie sa vorbesc cu cineva care a trecut prin asa ceva..cu cinecare stie..nu mai vreau doar sa citesc si sa imi fac idei..

Am si eu o intrebare:bebe David face kk cu ceva gelatinos..asa ma scuzati de detalii...Ca un mucus..nu stiu cand tb sa ma ingrijorez...Oare o fi de la faptul camananc eu mai mult fructe si legume???Nu stiu daca tb sa ma ingrijorez sau nu..Plus ca este moale..

Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!

Mergi la inceput

fetele cu bebei de 4-5 luni , cum este caca la bebei? culoare, consistenta si bobite(are sau nu are).
ca la noi caca este un mustar mai inchis decat cel de la inceput, nu mai este apos ( imediat o schimb cand face caca si deja este absorbit de pampers, nu mai ramane apos ca inainte) si bobite nu mai vad mereu si nu mai sunt asa albe, sunt mai mustar si ele.
la voi cum este?

madutza si catank la voi cum este, ca ziceati ca si bebelinele voastre fac caca la cateva zile si ma gandesc ca si din cauza asta sa fie asa, ca face mai rar.

Mergi la inceput

lalely fetele ziceau ca este posibil sa fie de la mucisori pe care ii inghite. si este normal sa dureze o zi, doua asa, nu mai mult. nu mai stiu cine zicea. poate mai intra fete si te lamuresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadyazuza spune:

buna mamici
nu am mai intrat de cateva zile ca sunt extenuata de oboseala. vad ca nu sunt singura al carui pui se vrea tzatzi noaptea. dar al meu vrea si ziua.deci tot timpul cat doarme dupa uneori la 20 min alteori la 30 min alteori o ora sau la doua maxim, nu trece mai mult de d2 ore dormite fara sa planga dar nu marait ci urlat, si cum ii bag tztzi in gura tace si uneori suge alteori o tine pe post de suzi, daca ii dau suzi plange si mai tare asa ca mai dormi daca poti.mie si greata de la oboseala. asta e cam de o sapt jum am crezut ca e puseul de crestere dar cat poate sa dureze? am fost azi si pe la doc ca i-a isit niste bubite pe spate si pe burtica si a zis saii pun in apa de la baita un pic de bicarbonat si ceai de musetel. si am intrebat-o si de acest comportament s-a uitat sa vada de dintuti si nici vb de asa ceva nici gingiile nu ii sunt inflamate. a zis sa am rabdeare ca o sa treaca, dar pe mine ma dor tztzile de cat ma suge.
caca tot nu face azi iar i-am pus supozitor. dar ma bucur ca ii place tare mult ceaiu de musetel dupa ce il termna ii las sticla lui si tot suge dar nu mai curge nik.sper ca pana la urma sa se regleze daca nu o sa incerc cu probiotics.
aaaaa am fost ieri la spital sa ii fca eco la inimioara... nu am cuvinte ce spital de 2 bani. m-am plimbat tot spitalul am stat la la vreo 5 randuri si cand sa ii faca eco la inimioara a inceput sa urle de mi-a zis doc sa il iau de acolo ca a filmat. nici nu a mai masurat nik. si sa ma duc peste 2 zile sa imi dea rezultatele.deci
am vazut si eu pozele de la intalnire sunteti superbe toate. simona tu esti chear ff slaba. de unde sa mai slabesti??
miki imi pare rau pt suferinta prin care treceti si ca ai pierdut lapticu. insa ma bucur ca au inceput sa vina vestile bune.
va pe toate.

mamica fericita cu de zambaret Cristian Andrei21.03.2011

Mergi la inceput

roxule,, pai intreaba, sigur...doar d-aia suntem aici. La fel si Alina
Supica se face fff usor. Pui intr-o olicica mica apa cam jumate si un morcovel, un patrunjel, juma de dovlecel, spanac etc...plus o linguritza de ulei de masline (ei au nevoie si de grasimea asta) DUpa ce fierb pui legumele in blender cu putina zeama si le paseaza fff bine, ca o supa-crema. Acum trebuie vazut si cum prefera bb. Poate ii place mai zemoasa supa, sau dimpotriva mai groasa, poate prefera mai caldutza sau la temperatura camerei...sau poate vrea mai mult morcovel sau mai mult cartof...O sa va dati seama de toate astea la momentul respectiv...care nu e departe deloc...Pe la 5 luni jumate stiu ca mi-au spus mie sa le dau carnitza.Pusa tot asa progresiv de la o bucatzica mica pana la una cat pumnul lui bb. carnitza se fierbe separat de supa si se amesteca apoi in blender cu legumele si zeama de supa. Supa se poate da 2 sau mai tz chiar 3 zile. Se sa supa in ziua respectiva si restul se pune in frigider intr-unul sau 2 borcanele dintr-alea pt copii ...sa mai aiba inca o zi sau 2...eu n-am congelat niciodata dar sunt fete care congeleaza pt o sapt mancarica, apoi o decongeleaza. Eu n-as sfatui sa se faca asa...pana la urma mai bine se face o cantitate mai mica si mananca bb mai proaspat, nu decongelat dupa nu stiu cate zile. Masa se introduce trepatat de la cateva linguritze apoi completare san sau lp se creste cant de supa si se scade cea de lapte..pana nu mai vrea lapte si ramane doar cu mancarica.
EU am dat masa de legume intai la ora 13.00-14.00
Atunci se poate inlocui a doua masa...cea de fructe de ex (care se va da pe la 9-10) Fructele se pot amesteca cu branzica..nu mai stiu exact parca de la 6 luni le-am dat branzica. Se face in casa cu calciu gluconic sau cu o lingura de iaurt pusa in laptele care fierbe. se pot pune si cereale fara gluten in fructe sau biscuitzi fara gluten (eu nu prea le-am dat pt ca nu gaseam biscuitzi fara gluten)..si nici cereale nu le dadeam ca erau grasuni si n-avea rost
Gluten abia dupa 8 luni.
Iaurtul se poate da de la 7 luni la masa de la 15.00-18.00 Se poate amesteca cu cereale sau biscuitzi (dc nu se dau la masa de fructe)...dar mai bun e simplu...Aaaa, e de inteles ca iaurtul trebuie simplu, nu cu fructe..
Peste dupa 10 luni ca are potentzial alergen si nu-i ok dat prea devreme. Insa se poate da ou sau ficatzel alternativ cu carne, adica cand nu-i dai carne ii pui ou in supica de pranz..oul introdus tot asa intai un sfert, apoi jumate..

Apoi, mai tz se fac fel de fel de combinatii, se poate da mamaliga cu branzica, ou cu cartof, spanac cu ou, cartof cu ficatzel si cu putin unt, etc

Sunt cartzi intregi cu retzete...si-s sigura ca-s fete pricepute la bucatarit...eu nu prea ma dau in vant..

Hai ca am facut apologia diversificarii...m-a luat valul cu puiul dormind pe o perna pe picioarele mele

Mergi la inceput