Probleme cu nervii...
Buna fetelor, ma adresez celor care au idee ce as putea face..si mai ales unde m-as putea adresa...
Problema mea dureaza dintotdeauna, insa de cand am nascut e mai mare...ma enervez ff repede, din orice aproape..ma abtin in fata copilului dar am uneori momente cand imi ies din fire si mai ridic tonul...Insa cu sotul si toti ceilalti ma exteriorizez adica tip si comentez...stiu ca e mai presus de mine starea asta pt ca o data ce ma linistesc imi pare ff rau de ceea ce am facut Si sotul a remarcat asta si imi zice ca ar trebui sa ma stapanesc..dar nu pot..asa ca ma gandesc sa merg la un medic, dar habar n-am unde..cine se ocupa cu asa ceva : psihologul, psihiatrul, neurologul?? Eu chiar stiu ca am o problema...de nervi imi tremura ff tare mainile si mai nou, cand ma enervez incepe sa ma doara ff tare stomacul...
Nu stiu ce sa fac..ma gandesc mereu ca nu e posibil ca tot ce ma inconjoara sa-mi creeze o stare de nervozitate...
Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat..stiu ca poate unele dintre voi ma vor " acuza"...dar am sa aplec urechea la fiecare sfat.Multumesc!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
ar trebui sa mergi intai la un medic endocrinolog, sa-ti faci analize specifice + ecografie pentru glanda tiroida, pentru a exclude o posibila functionare defectuoasa. starile de nervozitate mai pot fi date si de un deficit de vitamina B. cand ti-ai facut ultima data analize ? cum au iesit ?
intrebare : iei anticonceptionale acum ?
daca se va dovedi ca totul este din cauza oboselii acumulate in ultimul timp si a noului stil de viata (ai devenit mamica), ar putea face minuni chiar si o mini-vacanta in doi, plecati undeva doar tu cu sotul, asta desigur daca ai pe cineva de incredere cu care poti lasa copilasul macar pentru un week-end; sau, daca poti, simti/stii ca a sosit momentul si vrei, poti reincepe serviciul si angajezi bona pentru cel mic (nu mai retin daca parintii/socrii vor sau pot sa te ajute).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
oana_lex82 spune:
Corina iti raspund tie:
Analize nu mi-am mai facut dupa ce am nascut asa ca nu stiu daca am vreo carenta de vitamine ceva..am sa imi fac un set complet de analize..am sa merg si la endocrinolog, cu toate ca nu ma stiu avea probleme cu glanda tiroida...Anticonceptionale nu iau..
Peste o saptamana plecam cu copilul la mare..din pacate nici mama si nici soacra nu se ingramadesc in a sta cu copilul..fiecare"are treaba", bafta mea, ce sa zic?
In iarna ma voi intoarce la munca, dar pana atunci nu pot, nu are cine sta cu copilul iar o bona nu-mi permit sa platesc...Dar nu afecteaza pe copil starea mea, pt ca nu fac asta de fata cu el, mai mult cand suntem singuri..rar daca ridic tonul la sot cand e copilul de fata, dar imi revin imediat pt ca nu tolerez astfel de comportament de fata cu un copil, dar chiar si daca nu ma exteriorizez ma macina starea asta de nervi, deci daca "tin in mine" tot e rau pt ca ma afecteaza...
Sinzianaaa spune:
Draga Oana,atata timp cat iti dai seama de ceea ce faci si pe urma iti pare rau,trebuie sa mergi la un psiholog care cu siguranta te va ajuta.
poti sa ai aceasta nervozitate si din cauza stresului,sau din cauza ca toate lucrurile vrei sa iasa perfect.
NU este neaparata nevoie sa mergi la un psiholog,dar oricat ar fi de greu,incearca sa domini pe cat posibil aceasta stare pentru ca intr-adevar iti poate afecta in mare masura copilul mai ales daca are o varsta mica.daca "lupti",usor usor vei reusi sa faci fata problemei tale.eventual poti sa bei ceai din plante(mi se pare ca de la fares,numai stiu cum se numea)care avea efect calmant la aceasta stare de nervozitate.
Numai bine si sper sa reusesti sa treci peste aceasta problema!
“A da nastere unui copil este un miracol, a-l tine in viata si a-l creste este o profesie”.
Mami deabia asteapta sa-si stranga in brate puiutul
CorinaDani spune:
oana, tot e bine ca esti constienta de faptul ca ai o problema, ca nu ti-e bine, ca te-ai schimbat in ultimul timp si esti cu nervii "pusi pe moate" cum s-ar zice.
pana una-alta bucurati-va de concediul la mare, incearca sa te relaxezi un pic (cu toate ca stiu ca e greu si vei fi tot timpul atenta, usor panicata, sa nu pateasca cel mic ceva).
dupa ce va intoarceti, fa-ti timp, mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere pentru consultatii si analize. sa ne tii la curent cu rezultatele, da ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
oana_lex82 spune:
Multumesc mult fetelor, am sa va tin la curent cu noutatile, stiu ca depinde in mare parte de mine , dar uneori simt ca ma depaseste problema si de aceea as dori sa vorbesc cu cineva de specialitate.. O prietena ff buna care e asistenta ma indemna sa incerc sa iau Persen sai Sedatif Pc pt calmare..le-am cumparat dar nu am curaj sa iau..nu stiu daca e bn sa iau asa ceva fara acordul unui medic...Poate ar avea efecte cine stie..cu toate ca prima care trebuie sa puna "frana" sunt eu..offf
Laina spune:
Astea sunt relativ inofensive...o pastila daca ai neaparat nevoie nu are ce sa faca rau...pana reusesti sa pui tu singura (adica nu chiar singura..) "frana".
JuliaSM spune:
Oana,cred si eu ca se poate trage de la o devitaminizare sau demineralizare.Mai ales cu schimbarile legate de aparitia unui copil,nastere,alaptat si tot tacamul de dupa,care nu e usor.Probabil ca te vei simti mult mai bine dupa ce faci niste analize si primesti eventuale suplimente de magneziu,fier (pe mine m´-au ajutat).
In acelasi timp...tare mi-ar dori sa fiu in locul tau.Adica nu,sa fi pretuit mai mult perioada cand am avut doar un copil. A fost floare la ureche de-a dreptul,pe langa programul incarcat (frumos,nimic de spus,dar extrem de incarcat) pe care il avem acum cu 3 copii,toti sub 5 ani.Nu ma ajuta nici pe mine mama ori soacra,nici ele nu vor,insa nici noi nu ne dam in vant sa mai stea cineva cu noi,chiar temporar.Noi i-am facut,noi ii crestem,si cum ii formam,asa i-om avea mai tarziu! :)
Ma mai plang si eu,avem si noi momentele noastre(cine n-are?!),insa mereu realizez ca,oricat de greu ar fi,se poate si mai greu,si mai rau,din toate punctele de vedere.Asta e viata,plina de momente dificile,carora trebuie sa le facem fata,sa le rezolvam,sa le depasim.Si daca mai dam si gres,nu-i bai,mai avem sanse sa reincercam,sa o luam de la capat...Tare mult depinde de fiecare din noi,si mai ales de femeia dintr-o relatie,de mama din familie-ea da tonul la cantec.
adra_bell spune:
Asteapta sa va intoarceti din vacanta si apoi iei o hotarare. Acum e posibil sa fii suprasolicitata si de viroza celui mic, mie-mi pari a fi si o persoana foarte anxioasa.
Eu am patit-o anul trecut, fii-mea a facut o serie de raceli pe fond alergic, se ineca cu secretii, iar eu nu dormeam noaptea de frica, o supravegheam, o tineam in brate. Dupa mai multe nopti nedormite si tensionate eram la pamant cu nervii si complet zombie, nu mai puteam sa dorm deloc, am luat Sedatif PC si mi-am revenit. Sunt homeopate, nu dau dependenta.
Apoi concediul, relaxeaza-te, mergi la aerosoli, dormi la pranz, ia vitamine, dupa care re-evaluezi situatia
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world