Probleme cu nervii...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Ms mult fetelor, da Andra, cred ca sunt un pic anxioasa, dar asta numai de cand am baiatul..mereu stau cu teama sa nu pateasca ceva..fiindca a tot fost bolnav..m-am saturat cate injectii i-am facut pana la varsta asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

oana la tine s-au adunat depresia de dupa nastere asociata cu faptul ca nu mai poti sa tii pasul cu ce faceai inainte de a fi mama si acum multe raman in urma ceea ce te innebuneste (stiu ca e la fel si la mine) plus inbolnavirile dese ale copilului mic.
Cred ca ai intrat intr-un cerc vicios.Nu stiu daca il mai alptezi , dar daca nu incearca sa iei un calmant usor, ti s-a mai scris Sedativ PC e ok sau daca nu vrei atunci magneziu la greu, e foarte bun pentru stari nervoase .
Iar acest cerc vicios se adanceste in momentul in care din cauza ca raceste des copilul intervine cocolosirea si imbracatul gros si nelasatul afara (vorbesc din presupuneri deci ma ierti daca gresesc).Copilul imbracat gros si care sta mai mult in casa, cum da cu nasu afara e racit imediat, sistemul lui imunitar nu are cum sa se dezvolte.Sa vezi la gradinita cum va fi daca acum cand nu intra in contact cu multi copii e asa.Incearca sa rupi cercul,sa iti faci o lista cu ce faci in caz de raceli, o lista de prim ajutor as zice.
De exemplu eu din maternitate nu am plecat cu copilul (la primul ma refer) pana nu am primit de la doctorita o lista de instructiuni de folosinta .
Ce ma fac gandeam eu daca e ceva si nu stiu sa reactionez.
Si mi-a dat cu ce fac daca tuseste, pana ajung la doctor, ce fac daca ii curge nasul, daca ii e cald cum imi dau seama (cu degetele la gat la spate, nu la maini ca te duc in eroare.Fac paranteza poate nu stii asta ca vad multe mame care zic, vai ii e frig copilului ca are mainile reci.Complet eronat, asa isi face corpul reglajul )Si alte lucruri utile de stiut, cu ce sa-l sterg, cum sa-l spal cum sa-l imbrac...pana ma pun eu pe picioare si stiu despre ce e vorba.Si dupa sa ma fi vazut ce mare eram eu cand stiam ce sa-i fac in orice situatie.Plus ca intervine si instinctul tau de mama care iti spune clar ce sa faci, doar sa-l asculti (la instinct ma refer)
In rest incearca sa nu te mai certi cu cei din jur (stiu ca e greu) ca tot tie iti faci rau, si copilul se agita, tu te agiti ca e copilul agitat si gata s-a dus tot calmul si linistea oricarui psiholog.
Multa liniste sufleteasca iti doresc si sanatate copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oana e o perioada grea si stresanta pentru tine, nu e de mirare ca s-a accentuat nervozitatea. Felicitari pentru stradania ta de a o mentine sub control

In primul rand cum decurge o zi de a ta, in mod obisnuit? Ai si timp pentru tine, in care altcineva sa se ocupe de copilas? Cate luni are copilul? (scuza-ma daca ai spus si n-am observat)

Ai nevoie de un psihoterapeut, sa vezi de unde e adunata furia asta (si anxietatea din spatele ei) si sa o intelegi, ca sa nu o mai manifesti incontrolabil. Durerea de cap, tremuraturile mainilor, durerea de stomac sunt reactii somatice, asociate anxietatii.

Nu esti singura care trece prin asa ceva. Foarte multe proaspete mamici au probleme emotionale. E o perioada vulnerabila, in care ies la iveala toate problemele nerezolvate de pana atunci. Nu te ingrijora, se pot rezolva. Dar cauta un psihoterapeut bun si incepi sedintele, nu mai amana. Si pana atunci solicita suportul familiei, prietenilor, nu incerca sa faci tu totul si nu te simti vinovata. Nu e vina ta. Sunt lucruri care vin peste tine si e foarte greu sa le faci fata, atat timp cat nu le intelegi.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Merci mult fetelor, am fost in concediu si parca am revenit alta, poate tocmai asta era problema, aveam nevoie de o vacanta..Acum sunt cam stresata k am iar copilasul bolnav..dar trecem noi si peste asta!

Multa sanatate tuturor!!!

Mergi la inceput