Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(58)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Nu stiu care e situatia la Stefan, dar la Darius tocmai de asta ezit. O singura data a fost putin rosu in varf si a trecut pana seara. In rest, nu-l deranjeaza, nu se infecteaza, nu se umfla, iar jetul urinar il arunca cu bolta (cum a facut si la botez de altfel )
Incerc sa il lamuresc pe al meu sa nu se grabeasca. Ii e frica de o dezvoltare anormala (eu nu cred ca e cazul, ca situatia se prezinta bine)
Si am gasit si asta http://www.cirp.org/library/normal/ - zice cala un an, doar la 50% din copii se retracteaza preputul si nu-i nimic anormal, si chiar daca se prelungeste problema, exista tratamente mai putin traumatizante.

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Nu merge deloc decalotarea, de asta zice ca e fimoza. Atat. Jetul e normal, cu bolta.
Am citit acu pe net tot felul de variante.
Parerea mea initiala e ca e prea devreme, orice ar fi. Nu are nici 6 luni implinite.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Neata!

Sunt intoarsa rau de tot pe dos.
ieri am fost la dr..Cami facuse putina febra,deocamdata nu are nimic,alte simptome nu..dr a zis sa vedem daca in cateva zile se declanseaza vreo boala a copilariei
am ratat si inot si parc..Cami e dezamagita si pune multe intrebari.
de sapt viit ar fi trebuit sa inceapa scoala de vara..era tare incantata si abia astepta. sa vedem cum va fi zilele urmatoare.

Edu cica are fimoza si glandul preputial imflamat..deci nu se mai poate face decalotarea. ne-a dat un unguent si spalat cu bicarbonat de sodiu,sa se retraga galma aia si pe urma sa mergem la chirurg
nici nu stiu ce sa fac,sunt in pom..majoritatea cazurilor de fimoza se repara de la sine pana la 3 ani..aici te trimit urgent la cutit..altceva nu stiu,nu au invatat.
problema mea e sa se rezolve cu galma aia si pe urma mai cer pareri.

Doloress.. fimoza nu ii deranjeaza la jetul urinar,pentru ca pielea nu acopera acolo.
la parafimoza treaba e mai complicata..atunci cand preputul acopera complet capul si pot exista probleme la urinat.

nu vreau sa il duc asa repede la chirurg,pana nu iau in calcul toate posibilitatile..si pana nu intreb 10 dr daca e nevoie.

ma duc sa ma innec in cafea..am dormit vreo 3 ore.
sotu sforaia,Edu s-a foit pana la 2..Cami vorbeste in somn..noroc ca in soapta macar

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

neata si de la mine
simo baga si la mine o stacana de cafea
ai mei sunt ok, sa zic asa, ca sa nu le fie de deochi
ala mare e in continuare plictisit si cum il pun sa faca ceva, cum ma ameninta ca pleaca la masa mare
azi am porcaria aia de licenta, pt care abia am apucat sa citesc ceva
nu m oi face eu de ras precum generatia pro de la bacul de anul asta
in rest nik nou sub soare
au inceput sa mance bine, daca nu ma grabesc cu masa se pun pe niste urlaciuni de ti curge sange sin urechi
aseara la 8 erau chiauni de somn, le am facut baie si pe la 9 dormeau
s au mai trezit ei pana pe la 12 noaptea de cateva ori, ba suzi, ba pe burta, ba o gura de lapte nenea Razvi
pe la 11 jumate a trebuit sa ridic vocea la ala mare care nu avea de gand sa stinga tv ul, ca de aia se foiau motanii, pana nu m am dat la el nu s a culcat
parca nici n as mai face vaccinul asata de la 6 luni, tare mi este ca mi da iar peste cap

asa.....
afara stateam 4, 5 chiar 6 ore am stau, acum de cand cu rubeola lui Razvi si cu vremea asta zemoasa, n am mai iesit afara
sper sa se imbuneze vremea si sa iesim din nou

in fund nu stau foarte bine nici ai mei si au 6 luni jumate, ii pun se echilibreaza cu manutele si daca se apleaca dupa vreo jucarie pica ori in nas, ori intr o parte
la capitolul rasuciri Robi e maiestru emerit, de aici si cele 2 cazaturi din pat

decalotati suntem partial, adik, Razvi este, Robi pe jumatate, ca putica lui e am mica, in comparatie cu a lui Razvi
se rezolva si chestia asta, il mai trage masa de ea, ca tascu cica nu stie ce si cum, el e circumcis, deh ovrei
parca mi e ciuda cu i am circumcis si pe motani, ar fi fost mai igienic si scapam de grija decalotarii

biberoane le spal cu nush ce sapun lichid si cu apa fiarta, apoi le clatesc bine, din cad in cand le mai bag si la sterilizat, deh le mai apare cate o afta......

dinti....Robi are unul singur cu care zgaraie lingurita, Razvi e numai la stadiul de varfulet, se tot scarpina n gura, si tot baga diverse sa le roada

ziki felicitari
mayane sa ti traiasca bursucul
carmen super poze
tunde sarumana si felicitari si tie
lavinia, gata a venit omu, sarumana
rox rusine, sa dai tu fetei ditai codrul de leguma in mana, ntz ntz...., femeile astea batrane cu gandirea de acu 100 de ani, .....povestea mama ca strabunica i a dat lui frasu' (copil de 2 saptamani) de mancare ciorba de rosii, deci....se intelege

pupi fetelor, ma duc sa le fac fructele la motani ca vad ca nu se mai intelege Vlad cu ei si apoi sa mai dau o tura prin subiectele de la minunatul examen

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

neata
Simo..pupbaiatul frumos sa treaca..asa sa faci sa ceri mai multe pareri..eu am o pediatra care ma certa mereu ca nu-l decalotez cum trebuie ca trebuie sa trag mai mult si m-am conformat de acum am impresia ca se delaloteaza toata...
multumesc tuturor pt gandurile frumoase pt Tudor,am zis eu ca toti bebelusii de la odiseea noastra sunt frumosi si destepti
va doresc o zi plina de bucurii!!!!!!!!!!!!
la mare vremea e frumoasa asa ca o sa profitam din plinplecam l plimbaricaaaaa

poze Tudor

cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

Mirela2 ai pm

poze Tudor

cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011

Mergi la inceput

Mirela..bafta la examen!

Angie..si noi va pupam. plimbare placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Simo, imi pare rau de verdict. Si noi cred ca avem fimoza. Chistul ala leaga preputiul de gland deci pana nu se sparge chistul omuletul nu poate fi decalotat. Mie aici mi-au spus ca nu umblam pana la 5 ani!!!! ....acuma nu stiu ce sa zic. Pana la 5 ani mi se pare o eternitate, timp destul sa se intample ceva ce nu mai poate fi reparat. Pe de alta parte la cutit de la 6 luni mi se pare iarasi o aberatie. In concluzie nu stiu cum e mai bine. Prin iarna am sa vin si eu in tara sa merg cu el la un urolog.
La noi jetul este stramb dar sigur nu-l doare nika, are chestia aia de cand s-a nascut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Neatza fetele cochetele.
Raportez un copil ce a dormit aprope toata noapte(cu 1 trezire la 3, ca cea de la 6 nu se mai pune e dimineatza deja) pe burta.
Asea...sa raspundem:
Carmen poti pune aceasi cantitate de smantana, oricum la urmatoarea sarja folosesti din iaurtul prparat de tine.
Legat de fimoza eu nu cred ca se poate pune un diagnostic ferm pana pe la varsta de 1an - 1an juma. Asta e parerea mea neavizata. Nici la Stef nu se decaloteaza decat acolo in varf unde e orificiul urinar. Pediatra pana acum nu mi-a zis ca ar fi vreo problema. Oricum eu decalotez cat permite, mai mult sa fie pielea elastica acolo sa nu se inchida zona orificiului.
Am uitat ce am vrut sa mai zic. M-am trezit mai des eu decat baiatul meu astanoapte.
Pupicei.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Anka..ai urmarit in timp daca chistul s-a marit ? sau s-a extins ? e de culoare galbena ? ca un strat de piele ingrosat si albicios ?
la el s-a marit in ultimele zile.
diagnosticul este de fimoza patologica cauzata de ''balanita'' ..adica de inflamare a glandului. ne-a dat o crema cu corticoizi,in 4-6 sapt zice ca s-ar putea sa se retraga.
daca se retrage si nu va avea probleme la urinat sau alt disconfort,in nici un caz nu voi fi de acord cu decalotarea chirurgicala.
am citit zeci de articole in care scria ca pana la 2-5 ani,nu ai voie sa decalotezi fortat,chirugical nici atat..si ca in timp,organismul isi face treaba.
preputul se trage atat cat care nevoie..nu trebuie fortat.

Mergi la inceput