Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(58)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
gabiu spune:
'neata si multam de cafea
nu stiu cum reusiti sa fiti atat de empatice cu toata lumea si va multumesc din suflet pt ca sunteti alaturi de mine si de puiuta mea. De azi am inceput sa iau ciprofloxacina si trebuie sa n-o mai alaptez pe micuta. Ceva imi spune insa sa-i mai dau san. Pe prospect scrie ca se intrerupe alaptarea
Off...imi pare asa de rau..
shines, eu m-am gandit la vaccinare si nu cred ca-i voi face celui mare antigripalul. Sigur ne vom vaccina noi adultii asa cum o facem in fiecare an ( mai putin cel trecut cand eu eram gravi). Nu stiu sa zic de ce. Eu sunt pro vaccinari pe toate planurile, lui Albert i-am facut tot ce exista ( schema infanrix+hep A+varicela+pneumo, etc). A.....si nu le-am facut rotavirusul la nici unul
va pup, sa aveti o zi usoara
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gabiu spune:
si pt ca am vazut ca vorbiti de mancare...eu nu ma pot abtine am tendinta sa o fortez sa manance
. Fac aceeasi greseala ca si la fra-su
.Si stiu ca nu e bine ....dar totusi insist.Daca o las dupa cum vrea ea nu mananca deloc. Ce sa fac? Of...stiu...trebuie sa o las dar pe de alta parte ia antibiotic si acela trebuie dat dupa masa iar la 3 ore trebuie sa-i dau biotics-ul pe care iar i-l amestec in mancare. Lapte la biberon nu vrea sa vada..... Deci? Ce naiba fac? Daca ar fi dupa ea n-ar manca mai nimic. Ma gandesc sa ii dau mai cu incaltatorul pana treminam tratamentul si apoi sa ma relaxez.....
Cel mare si acum poti sa nu-i dai nimic de mancare ca nu se supara. Am incercat si sa-l las nemancat 2 zile....nu i-a pasat. Si nici la gradi nu se omoara cu mancatul, unde speram sa-i placa in compania copiilor la masa. In schimb ar devora tot ce e cu ciocolata.
Azi dimineata i-am dat micutei braza cu pepene galben....nu i-a placut, am desfacut un borcanel de la hipp, cu caise...s-a strambat, i-am bagat cu forta cateva lingurite totusi, i-am dat antibioticul si acum doarme. Cand se va trezi sper sa-i fie foame. Daca nu...nu stiu ce sa fac.
Ei...ma plang si eu ce sa fac, nu ma bagati in seama.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luciact/luciact.jpg)
luciact spune:
neata
gabiu , ti a sppus pediatra ca trebuie oprita alaptarea??eu am luat antibiotic la greu si am alaptat in continuare, cu acordul dr, binenteles
sanatate multa la amandoua, ecoli am avut si eu, chiar in Em am facut
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luciact/luciact.jpg)
luciact spune:
Mirela felicitari
am facut si noi rotarixul ieri, a doua doza, n a facut nici un pic de temp,nu i am dat nimic preventiv, iar caca...chiar s a scremut sa faca, i am dat banana cu piersica, n am avut pb
as avea si eu niste intrebari legat de diversificare
eu ii dau o masa de fructe in care pun cate o lingurita, max 2 de cereale care se prepara cu apa, milupa bio, si una cu supa
cand e cazul sa incep sa i dau si a treia masa?si ce sa contina?
in ce ordine sa i dau,adik lapte de dimi, dupa fructe, supa ,pe urma a treia masa si seara iar lapte??
sunt in ceata, ea nu are nici un program , am tot asteptat sa si faca singura programul, dar de unde??
tre sa i fac ore de masa cat de cat fixe asa, am luat o pe urmele lui missmj
plizzz, help
gabiu spune:
luciact, exista antibiotice care sunt permise in alaptare, pe care deja le-am luat dar e-coli nu a disparut ( augumentin, amoxicilina, cedax, zinnat, etc). Acum de ex. am luat 10 zile augumentin, 10 zile zinnat si urmeaza 10 zile de ciprofloxacina care nu e permisa in alaptare.
Citind pe net am vazut ca multe mamici au luat cipro desi alaptau.. De aici si impulsul meu de a-i da inca san...totusi...nu cred ca ar fi bine. Pediatra mi-a zis sa nu-i dau. As putea sa mai continui cu alte antibiotice dar deja am luat cam toc ce se putea si inca ma simt rau de tot. Adica desi im trecuse ciclul de 2 zile mi-a reaparut sangerarea si simt in partea de jos un discomfort. Nu stiu sa explic.
Tu ce antibiotic ai luat?
Probabil ca or fi mai multe permise dar la antibiograma cam asta mi-a iesit ca ar trebui sa iau. Analiza mi-a facut-o o prietena si mi-a pus bandelete cu antibiotice ce se pot lua in alaptare dar din pacate e al treilea rand de tratamente si niciodata nu mi s-a sterilizat urina. Deci...nu stiu ce fel de sensibilitate e asta.
Tu ai luat ciprofloxacina ( cuminol)?
anka-maria spune:
Multam de explicatii, io chiar habar n-aveam de treburi d-astea, ai mei parteneri fusesera chinuiti de altele .
Azi sunt suparata fleasca. Bubu n-a dormit azi-noapte. M-a mancat in fund sa-i pun sub cearsaf o aleza mare, in caz ca se uda sa nu murdareasca salteaua. Chiar, voi cum protejati salteaua? Io am luat de la pampers niste aleze mari care se pun in pat pt. copiii mai mari care fac pipi pe ei. Se numesc Bed mats. Si cred ca dracia aia il incinge la spate, ca saracul bubu s-a trezit la 1 si s-a foit de groaza. Pe la 4 l-am luat cu noi si a dormit pana la 6. Plus ca il infofolisem si murea de cald. Of, toanta mai sunt.
Mai am si beleaua cu tiroida. Cred ca mi s-a reactivat basedow-ul meu. Ieri m-au durut ingrozitor ochii si mi-a fost rau, exact cum imi amintesc de acum un an, cand mi-au diagnosticat hipertiroidia. Of, sunt necajita, asta-mi mai lipsea...
Wudy spune:
Neata fetele,
Gabi, parca mi-am citit gandurile cand am citit postul tau de mai devreme in ceea ce priveste mancarea
nici a mea nu vrea bibe, am incercat sa-i dau lp cu lingurita, nici asa nu a vrut
ii dau tot felul de combinatii de fructe - o zi mananca, 7 nu
legume aproape ca sa nu le vada
ieri aproape ca a stat nemancata
i-a inghesuit in gura mama aseara niste biscuiti inmuiati in ceai/lapte...manca ca disperata, ceea ce inseamna ca-i era foame
eu nu mai am lapte decat foarte putin, poate daca as sta cu pauze de 4-5 ore intre alaptari s-ar strange acolo de-o inghititura dar ea vrea la san din ora in ora daca nu mai des. Cred ca trage si ea de alint
Bag la greu ceaiuri, lichide in general, am reluat si spirulina (Roxx ). Poate revine productia
deci te inteleg perfect, de-as lasa-o o zi fara mancare nu ar spune nici pas
sanatate multa
cat despre antibiotic, nu stiu ce sa spun. Cel mai bine intreaba pediatrul, cum m-au mai sfatuit si pe mine fetele aici in trecut, se pare ca exista antibiotic cu care poti alapta
O zi fara ploaie sa aveti
gabiu spune:
luciact, si eu tot de acolo am luat balaurul
despre mancarica...
eu as vrea sa-i dau asa ( incerc dar nu-mi iese)
dimineata branza facuta de mine cu fructe, pasat totul.
pranz legume facute la abur, cu cereale cateodata daca mi-a iesit prea subtire maglavaisul. Ieri i-am amestecat pentru prima data un sfert de galbenus de ou. I-am dat doar morcov si cartof dulce pana acum. Am incercat si dovlecel dar nu i-a placut.
la ora 16 un iaurt danone cremoso. Nu-mi plac lactetele danone dar n-am gasit un alt iaurt care sa nu fie acru. Daca aveti sugestii....
seara pe la 8 lapte cu cereale.
Nici o masa nu e mai mare de 120 gr, nu vrea mai mult....ba parca n-ar manca nici 60 dar v-am zis ca am cam insistat.
In plus sugea de la mine o data ziua la somnul de pranz si de vreo 3-4 ori noaptea.
Nu stiu daca te ajuta cu ceva.....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ciudatica/ciudatica.jpg)
ciudatica spune:
luciact noi avem 3 mese de lapte -7 dimineata cu cereale, 7 si 11 seara(in somn), la 11 dimineata fructe cu branzica iar la 3 legume cu carnita(nu tot timpul). Nu mai schimbam nimic o buna perioada de timp...
anka-maria eu am cumparat tot cam ce zici tu, dar pe o parte e din bumbac - partea de deasupra, si nu se arunca, se spala si gata... cu tiroida, imi pare rau sa aud. hai, ca o sa fie bine!
revin la munci
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Foxy-le/Foxy-le.jpg)
Foxy-le spune:
salutare mamaici. ma mai primiti si pe mine pe aici?
N-am timp nici sa respir - al meu e ca buba lu' Bebelu', nu sta toata ziua. si trebuie supravegheat acum pt ca vrea doar sa se ridice. se prinde de orice si hopa in picioare (care nu-l tin asa de bine, normal) iar pe mama o las sa-l supravegeze doar daca am treaba, nu sa stau eu la pc. is obosita ..... seara cad in coma, nu somn I-am desfacut patul de voiaj si-l bag acolo, macar stiu csa nu se das cu capul de ceva.dar normal, il apuca tipatul.
Multumesc tuturor care mi-au raspuns la ce mai intrebam
1.Inca o intrebare - vreau sa-i dau leg si fr intregi, dar el indeasa prea mult in gura. ce sa fac, sa-l las sa muste el cat vrea???
2. (s-au facut 2) : i-a aparut pe picior o pata rosie, cam cat o unghie, in mijloc mai albicioasa. la doc a zis ca e de natura virala si sa nu fac nimic, doar sa dau cu crema ca trece singur. asa sa fie??daa, la controlul de 6 luni - 9,150 si 70 cm. suntem voinici
Va pup, sa aveti o zi frumoasa