modificari in textul unei postari...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Ce scrii in primul mesaj si ce scrii in al doilea! "mai multa corectitudine stilistica si gramatica nu ar dauna forumului", adica forumul are un procent insemnat de agramati.

Nu neaparat,pentru ca,oricate zeci de minute ar sta un agramat in fata monitorului,daca nu stie cand sa scrie mi-e sau mie,tot in bara o nimereste in final.
Cred ca e vorba de forma,nu de fond,cel putin asta inteleg eu din mesajul Capcaunului.Din cauza neatentiei si a grabei se greseste,iar persoane care se presupune ca stiu regulile gramaticii limbii romane ajung sa posteze un comentariu cu greseli,in pofida fondului lor bun.De aceea "mai multa corectitudine stilistica si gramatica nu ar dauna forumului" nu incalca vreun regulament,nici nu cred ca jigneste pe cineva,facandu-l indirect agramat,in contextul de fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Restrictia de editare este per forum! Variaza de la 2 ore la ZZ, o medie de 24 de ore la multe forumuri, pana la cateva zile.

La forumurile de la odisee si alte cluburi de mamici NU EXISTA aceasta restrictie! Deci va puteti edita la nesfarsit primul topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

La "prieteni dintotdeauna" de ce nu se poate face reeditare, caci si acolo mai apare cate un nou venit...? datele variaza...
Eu de exemplu vreau sa editez in primul post sarbatoritii lunii... si nu pot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ce modificari vrei sa faci? scrie aici sau pe PM si se rezolva.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes
Citat:
Excelenta multasteptata restrictionare a editarii!
In plus, ceva mai multi dintre cei care posteaza vor fi mai atenti in exprimare. Mai multa corectitudine stilistica si mai ales gramaticala nu dauneaza forumului.

Daca o spune capcaunul, nu se seziseaza nimeni; daca ar fi spus-o membrul "ianuarie 2011", ultimul ar fi fost trimis sa citeasca Regulamentul, comform caruia observatiile la adresa gramaticii nu isi au rostul...

Ce scriu eu si ce-ntelegi tu?
Eu am scris, albastru pe gri, ca prin restrictionarea editarii ulterioare a postului, cel care posteaza este fortat sa-si reciteasca cu atentie postul si sa-l corecteze inainte de a da click pe "Trimite". Este ceva in afirmatia mea care contravine Regulamentului? Ha?

Aparent ai dreptate.
Prezint Admin-ilor urmatoarea situatie:de foarte multe ori suntem sub impulsul impresiei de moment pe care ne-o formeaza sensul pe care l-a luat discutia;reactionam si raspundem sub acest impuls dupa cum ne este temperamentul sau starea de moment.
Este bine sa lasam lucrurile asa?
Dupa ceva timp,cand se normalizeaza adrenalina,ne pare rau si suntem convinsi ca nu acela era raspunsul pe care l-am fi dat daca ar fi fost altele conditiile.
CE VA INTERESEAZA?IMPRESIA DE MOMENT SAU ACEEA FILTRATA DE BUN-SIMT?
Fiind o persoana cu un temperament cam greu de stapanit ma vad pusa in urmatoarea dilema:renunt sa mai raspund pe acest Forum daca NU mi se da LIBERTATEA de a-mi prezenta opinia in mod spontan asa cum o percep atunci cand o citesc sau ma straduiesc sa nu raspund pe moment si dau unn raspuns formal atunci cand consider eu.
Problema cu greselile gramaticale a fost deja transata(din fericire!),din Regulament.
In acest sens pot sa spun ca cine isi ia notite critice de pe acest Forum este capabil, dupa parerea mea,sa-si dea seama cine stie sa scrie corect si cine scrie fara sa-si verifice greselile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

b.nica, temperamentul nu scuza lipsa bunului simt sau a celor 7 ani de acasa. Si nu ma refer la tine.
Mi se pare corect sa nu iti poti edita o postare in care ai trintit o gogonata cit lumea; daca te-a luat gura pe dinainte pentru ca deh, asta e lume virtuala si nu te cunoaste nimeni, suporti consecintele, printre care si aceea de a fi tinut minte de ceilalti useri ca persoana cu iesiri de mahala. Eu asa vad lucrurile, si e un risc pe care ni-l asumam cu totii, cei care postam pe aici. In lumea reala lumea nu si-ar da in cap cu atita spor cu cit o face aici; de ce sa nu se "cenzureze" si in aceasta comunitate?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Sincer o consider un atentat la proprietatea intelectuala a postarilor noastre. Pana acum imparteam aceasta proprietate in sensul ca voi le puteati folosi, dar noi le puteam sterge daca ne convenea si da voi ne puteati da afara pentru ruperea contractului.

Nu ma refer la gramatica, certuri si rivalitati gen ZZ si alte chestii minore. Ci ma refer la situatii in urma carora cineva ar putea fi interesat sa ti foloseasca postarile in mod realmente neplacut si daunator tie sau familiei. Unii mai fraieri si-au pus aici de-a lungul timpului cate ceva din viata lor. In mod gresit.

In baza carui contract va puteti permite sa schimbati aceasta regula fara a ne anunta pe fiecare in parte in prealabil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Informatia odata facuta publica pe forum nu mai apartine emitentului. Ea apartine forumului.
Nu ai semnat niciun contract cu forumul privind drepturile de autor.

Mergi la inceput

In plus nu cred ca este legal sa o faceti pe tacutelea. Nu am acceptat la logare ca voi fi de acord cu orice modificari ulterioare. Asa ca orice modificari trebuiesc cunoscute si acceptate. Legea europeana e destul de uniforma.

Uitati legea olandeza: capitolul UW RECHTEN ALS BETROKKENE:

http://ec.europa.eu/justice/policies/privacy/docs/guide/guide-netherlands_nl.pdf

Als betrokkene hebt u het recht om geïnformeerd te worden over iedere mogelijke verwerking van uw gegevens.

U hebt het recht om iedere voor de gegevensverwerking verantwoordelijke te benaderen om te vragen of hij persoonsgegevens verwerkt die op u betrekking hebben, en om een kopie van die gegevens in een begrijpelijke vorm, alsmede alle beschikbare informatie over de oorsprong van de gegevens te ontvangen. Indien de persoonsgegevens onjuist zijn of onrechtmatig zijn verwerkt, mag u eisen dat de gegevens worden gecorrigeerd, verboden of verwijderd. In dergelijke gevallen mag u ook verlangen dat de voor de gegevensverwerking verantwoordelijke hiervan derden in kennis stelt die de onjuiste gegevens reeds hebben gezien, tenzij dit onmogelijk blijkt. In sommige gevallen kan een redelijke vergoeding voor het verlenen van toegang worden gevraagd.

Pe scurt conform cu legea libertatilor informatice olandeze este prevazuta informarea persoanelor vizate de existenta si de modalitatile de exersare a dreptului de acces la informatiile care le privesc si de dreptul lor de a le modifica, rectifica sau suprima.

Viata virtuala ca si cea privata au un minim de reguli care previn abuzurile. Dreptul informatic prevede cate libertati fundamentale:
1. dreptul la informatie
2. dreptul la a nu da informatia (de a te opune)
3. dreptul la acces
4. si dreptul la rectificare

De exemplu marile site-uri de socializare au semnat voluntar o carta de principii minimala in 2009, in fine auto-regularea nu merge asa ca o noua legislatie europeana e asteptata/

http://ec.europa.eu/information_society/activities/social_networking/docs/sn_principles.pdf

http://ec.europa.eu/information_society/activities/social_networking/eu_action/selfreg/index_en.htm

Principle 6: Enable and encourage users to employ a safe approach to personal information and privacy
Providers should provide a range of privacy setting options with supporting information that encourages users to make informed decisions about the information they post online. These options should be prominent in the user experience and accessible at all times

Providers should consider the implications of automatically mapping information provided during registration onto profiles, make users aware when this happens, and should consider allowing them to edit and make public/private that information where appropriate.
Users should be able to view their privacy status or settings at any given time. Where possible, the user’s privacy settings should be visible at all times.

Mergi la inceput

Citat:

Informatia odata facuta publica pe forum nu mai apartine emitentului. Ea apartine forumului.
Nu ai semnat niciun contract cu forumul privind drepturile de autor.

Acesta este contractul de login. Daca stergi informatia esti eliminat. Dar nici un contract nu este facut pe viata si trebuia sa existe o cale de rectificare a datelor personale postate pe site chiar daca asta inseamna pierderea loginului.
Si nu refer la drepturi de autor ci dreptul la rectificare si intimitate. Crezi ca vreuna din postarile de la in unul in doi, de la soacre si nurori sunt facute stiind ca nu le pot rectifica ? Dar miile de scapari prin listele de mamici legate de soacre, soti, mame, sefi, serviciu vecini?

Mergi la inceput