cuvantul preferat "nu pot"

cuvantul preferat "nu pot" | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Desi intotdeauna cand a facut o fapta buna a fost rasplatita,sau a intreprins ceva si a fost idem rasplatita ,fie cu laude si aplauze,fie cu ceva bun,sau o jucarie mica,de la un timp zice mereu "nu pot".

Nu vrea sub nici o forma macar sa incerce sa isi dea singura pantalonii jos si sa se puna la oala ,sau la wc,o rog incearca si tu sa-ti dai chilotii singura jos,pune putin mana pe ei si zice"nu pot mami",sau dupa ce face o rog sa si ridice singura chilotii,raspunsul"nu pot mami"sau daca ii cade ceva pe jos si e langa obiect,incepe sa urle sa-l ridic eusi e poate langa ea,ii zic apleaca-te si i-al tu,acelasi raspuns"nu pot mami".

De ce macar nu vrea sa incerce sa faca singura un lucru care tine de puterea ei,in schimb la altele mai complicate zice"las-o kirina"adik ca face ea,vrea sa mance singura ciorba care binenteles ca jum din lingurita e pe ea,vrea sa se spele singura pe maini si dinti si nu vrea scaun sau ridicata,vrea sa incerce sa ajunga la chiuveta de la inaltimea aia.

Ideea e ca ori am gresit eu cu ceva,ori lucrurile care i se par simple si poate sa le faca o plictisesc.Si de ce zice ca nu poate,daca nici macar nu incearca.

Are 3 ani din toamna mergem la gradi,credeti ca o sa faca la fel?

Iar mai am o dilema cu imbracatu si dezbracatu singura,nici macar nu vrea sa incerce,am citit pe site-uri de specialitate si zice ca la varsta asta ar trebui sa poata"da de unde"a mea deloc,nici nu vrea sa auda,dar sa mai si incerce.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

pentru ca e varsta

incearca sa o stimulezi cu ceva, de exemplu, daca se imbraca singura, te joci cu ea jocul preferat, daca isi ia chiloteii inapoi singura, ii citesti cartea preferata.
La noi functioneaza si pupicurile, daca face ceva...priemste un pupic in plus.

la gradi, va invata singura sa se descrice ca nu va avea de ales si mai ales va avea multe exemple.

multa rabdare

Mama de Ana si 39+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai
Are 3 ani din toamna mergem la gradi,credeti ca o sa faca la fel?

Iar mai am o dilema cu imbracatu si dezbracatu singura,nici macar nu vrea sa incerce,am citit pe site-uri de specialitate si zice ca la varsta asta ar trebui sa poata"da de unde"a mea deloc,nici nu vrea sa auda,dar sa mai si incerce.

Nuuu, n-o sa faca la fel !!! Ai sa vezi, la gradi va face TOT singura: se va imbraca / dezbraca, va manca, se va sterge singura la fundulet etc.
Lasa site-urile de specialitate, sigur ca POATE sa faca lucrurile astea si acum, dar NU VREA Pentru ca e mai comod sa le faca mami

Asa facea si a mea, si acum mai face cateodata, e modul ei de a se rasfata, pt ca stie ca tu ii vei sari in ajutor. Nu e o problema de dezvoltare fizica sau psihica, doar ca nu-i plac lucrurile respective si nu le considera interesante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Multumesc pt raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
De ce macar nu vrea sa incerce sa faca singura un lucru care tine de puterea ei,in schimb la altele mai complicate zice"las-o kirina"adik ca face ea,vrea sa mance singura ciorba care binenteles ca jum din lingurita e pe ea,vrea sa se spele singura pe maini si dinti si nu vrea scaun sau ridicata,vrea sa incerce sa ajunga la chiuveta de la inaltimea aia.

Depinde cat de vehementa esti cand nu-i dai voie sa faca aceste lucruri pe care nu le poate face. Ea nu face diferenta intre ce poate cu adevarat si ce nu poate. Daca ii bagi in cap ca e mica si inca nu poate sa se spele pe dinti, sau sa manance singura ciorba, atunci de ce n-ai ajuta-o si la imbracat, si la pipi, si la adunatul jucariilor de pe jos?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

E exact fraza preferata a fiului meu! Am scris si la subiectul deschis de mine... Nu POT e fraza preferata!

Pur si simplu NU VREA (pentru ca e mai usor sa le faci tu, nu?)

Azi mi-am lasat baiatul singur sa isi scoata geaca... A scos-o pentru ca vroia neaparat sa se joace cu trenurile lui (asezate frumos...evident nu de Mos Craciun)! Si a facut un efort si s-a dezbracat singur!!!

Ei la pantofi deja nu l-am mai putut convinge sub nici o forma!

Pur si simplu nu prea ai ce sa faci la fraza asta. Asha cum ea te ignora cand ii zici sa faca ceva asa ignora si tu cuvintele NU POT...
Uneori mai da rezultate, alteori o sa se incapataneze si nu o sa faca nimic. Asta e...eu una sper sa treaca cat mai repede perioada asta!

Felicia,de (Gabriel) si 36+ cu bulina Anamaria AMR 4 s!!!!

Povestea lui Gabriel
Victoria iese invingatoare!!!

_

Where there is a WILL there is a WAY!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Multumesc frumos pt raspunsuri aseara cand am venit din parc stupoare ,s-a descaltat singura nu m-a lasat sa pun mana,stia ca merge sa faca dus,ca e preferatul ei si s-a descotorosit imediat de haine.

Mai putin caciula ,alerga in casa in fundul gol si cu caciula pe cap."dus" "dus" foarte entuziasmata,dar pana acum nu a mai facut asa ,chiar de era vorba de iubitul"dus".O incepe sa faca anumite lucruri numai cand are chef?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

al meu spune "nu stiu ",daca il intreb cine a facut asta spune"nu stiu",daca il intreb de ce a facut, tot "nu stiu"...cand e vinovat fratele sau vine si spune repede dar cand e vinovat el spune -nu stiu,se intampla sa mai dea vina si pe fratele sau dar asta destul de rar,de obicei cand "nu stiu"imi dau seama ca el e vinovatul

Mergi la inceput