Daycare(cresa) de la ce virsta

Daycare(cresa) de la ce virsta | Autor: DanaMario

Link direct la acest mesaj

Bebelusu meu are 5 luni jumatate si de la servici ma tot streseaza sa ma intorc mai devreme la munca si atunci singura varianta ar fi sa-l duc la cresa.
Problema mea este ca mi se pare ca-i cam mic pentru cresa.
Voi de la virsta i-ati dus?
Si alta problema pentru fetele din Canada o sa vina iarna si imi tot pun intrebarea cum o sa-l duc eu in fiecare dimineata cind poate aici in Canada sint -20,-30 grade????
Voi pina la ce temperaturi (cit de joase) ati scos bebelusi de afara?

Nu mai spun ca acum numai cind ma gindesc sa-l duc ma apuca plinsul sa-l las acolo parasit !!! cind abia acum a inceput sa aiba nevoie de mine mai mult , dimineata este placerea lui sa-l iau linga mine in pat si sa-l tin de minuta nimic nu-i mai trebuie doarme asa de multumit.

Va pupici
Dana si Joshua

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

In Romania stiu ca se iau copii la cresa numai de la 7 luni.In Canada sau in alte tari ma gandesc ca se poate si mai devreme,si pe deasupr sunt convins ca se ocupa de ei nu ca aici in Ro.Cat despre temperaturi,am inteles ca sunt foarte joase acolo dr nu stiu cum o sa faci cu bb asa mic sa-l scoti fara?!Copilasul meu are 8 luni jumate si nu cred ca am sa-l scot afara cand va fi frig tare.
Mai bine ai incerca sa-ti cauti o babysitter,asa nu trebuie sa-l mi scoti pe bb afara.

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Eu am dus-o pe fetita mea la un an si trei luni la cresa, dar nu pentru ca mi-ar fi fost teama sa o duc mai devreme, dar acum am reinceput serviciul. La cresa sunt si copii de opt luni si am vazut ca se simt foarte bine.

In primele zile si eu am avut sentimentul ca o parasesc acolo, dar am observat ca cele patru ore cat sta la cresa, ii fac foarte bine. Nu cred ca as putea sa o las opt ore, atunci chiar ca mi-as face mustrari de constiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu l-am dus pe Luca la 2 ani si mi s-a parut foarte mic. Nu poate sa vina nimeni din Romania sa te ajute macar pana implineste bebeul 1 an?
Afara l-am scos pe Luca pana pe la 0 grade si cand nu batea vintul ala cumplit. Dar eu sunt cam panicata cu frigul pentru ca sunt foarte friguroasa.

E adevarat ca se ocupa de ei la day care, dar se ocupa ca un strain de el, nu cum te-ai ocupa tu sau cineva apropiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Aici ii duc pe copii de pe la 6 luni. Unii. Problema nu e ca o sa planga fara tine, e f. mic si se va obisnui mult mai repede decat dc. il duci la 2 ani. Singura problema pe care o vad este ca se va imbolnavi f. des si o sa tot trebuiasca sa stai acasa cu el, plus ca e f. neplacut sa tot ai puiul bolnav, asa de mititel. Dc. ai masina, eu cred ca e OK sa il duci dimineata. In general, sub 10 grade n-ar trebui scos afara, dar doar nu mergeti pe jos, nu?
Eu una m-am ferit f. tare de daycare, m-am dat peste cap ca sa nu il duc, desi n-am putut sta acasa cu el. acum are 1 an si 8 luni si inca nu l-am dat la daycare. A mers la daycare o saptamana, dupa care l-am retras. Asta nu inseamna ca pledez impotriva daycareului, pur si simplu mie nu mi-a placut ideea. Nu e adevarat ca in strainatate se ocupa cine stie ce de ei, asta ca a zis cineva.

Mult succes si numai bine.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Dana_ nu-i adevarat ca aici se ocupa mai bine de copii mai ales sint unele crese in care in nici un caz nu ti-ai lasa copilul Acum ma duc sa vizitez cresa ca m-am speriat e ce am vazut macar sa fie o cresa mai buna.

roxanak eu n-am cum sa-l duc doar 4 ore trebuie sa-l las 8 ore si si mie mi se pare cam mult pentru un bebe asa mic

Cricor nu nu are cine sa vina din tara initial asa-mi facusem calculele dar intre timp a intervenit ceva si pina bebe face 1 an nu poate veni nimeni.
Singura solutie ar fi sa refuz sa incep serviciul.

ruxij nici mie nu-mi place daycare prefer pe cineva dar nu gasim pe nimeni am tot dat anunturi si nimic

Va pupici
Dana si Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Tot eu...

Ai pus mesaje pe thebans? Acolo tot timpul era cineva care cauta sa stea cu copii.

Nu vreau sa te sperii, dar uite, Luca a inceput gradinita de 4 luni si de atunci a fost bolnav de 6 ori. A trebuit sa stam acasa cand unul cand altul, ma intreb cat ma mai tin astia aici....
La gradinita nu ti-l primesc cu febra, de dat ii dam doar antitermice ca doctorii astia ne spun toti ca e doar virus, asa ca dureaza 5 zile pana se poate intoarce la gradinita. Eu ma gandesc serios daca n-ar trebui sa-mi las serviciul si gata, ca nu mai suport sa-l vad ametit de febra mereu.
Teoretic n-au cum sa te oblige sa te intorci la serviciu. Practic, o sa te mai poti intoarce acolo daca nu te duci acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Eu m-am intors la serviciu cand Yasmine avea 5 luni, dar asta numai ca am avut-o pe soacra-mea aici si s-a putut....altfel sub nici o forma...am auzit de destule cazuri ca s-o incerc pe propria ei piele...deci cred ca daca ai avea pe cineva din familie sa stea cu bb, ar fi cea mai sigura solutie. Toate bune,

Cristina

Mergi la inceput

Tot eu....legal ai postul un an de zile...in acel an nu te pot concedia...ca dupa ce te vei intoarce iti vor face mutre, asta e alta poveste si depinde de norocul tau...in general stiu ca nu le cam surade situatia, punand inainte de toate business-ul pe primul plan...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Cricor am pus mesaje pe thebans si NICI un raspuns, am sunat eu la anunturile de acolo si ba si-au gasit intre timp ori sta prea departe in whitby de exemplu.

Stiu ca nu ma pot obliga sa ma intorc mai devreme dar nici nu prea imi mai fac sperante ca ma mai pot intoarce acolo daca si acum asta fiind a doua solicitare zic nu.
Nu fac asta decit ca sa-mi pastrez jobul ca practic ca bani nu cistig nimic in plus (diferenta o dau de daycare)

khristin nu am pe cine sa aduc din tara mama mea saptamana trecuta s-a operat si acum trebuie sa stea sa se refaca dupa aceea nu va fi o problema.
As putea sa-l aduc pe socrul meu dar nu prea stiu daca un barbat la 70 de ani se poate descurca!!!!

Numai probleme asta inseamna Canada sa fi departe de toti ai tai

Va pupici
Dana si Joshua

Mergi la inceput

Dana,

Nu mai fi asa suparata si incearca sa vezi partea plina a paharului...si anume ca poti sta in maternity leave un an de zile...spre deosebire de US unde poti sta doar 6 saptamani!!! De concediat n-o sa se intample, si oricum apoi mai vezi tu ce mai faci dupa ce te vei intoarce...capul sus pana atunci,

Cristina

Mergi la inceput