Pufi de ian - feb 2010 (31) - in vacanta
Raspunsuri - Pagina 17
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larisel Eu sunt cu intrebarile (sper ca va intereseaza pe mai multe subiectele si nu sunt singura "curioasa") ... asha ca bag inca una: mai dati vigantol/vitamina D3? Pana cand? Ce v-au zis pediatrii voshtri? Noi am fost acum ceva vreme la un pediatru homeopat (prima si singura data pana acum) special cumva ca sa intrebam de vigantol. Rezultatul: stop vigantol, reluam din septembrie in toate lunile cu R pana la 6 ani cate o tableta de vingatoletten pe zi. Dar pe timp de vara ne-a prescris bilutze homeopate pt ambele fete pt un rahitism incipient si soare cat de mult (la ore rezonabile, cica dupa 16.30, nu dupa 18 cum shtiam eu) cu crema de protectzie FP50+. Legat de vingatoletten, eu eram oarecum impotriva pt ca shtiam ca ar contzine fluor, dar nu m-am documentat amanuntzit. Inca o intrebare se poate? Ce vaccinuri optzionale atzi facut sau intentzionatzi sa facetzi in urmatorul an? Noi am facut doar varilix simultan cu priorix la 1 an si 1 luna si intentzionam sa facem anti-hepatita A si anti-pneumococic inainte de intrarea in colectivitate (adica in curand ). _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
Mie mi s-a spus vigantol non-stop pana la 1 an si jumatate. Nu mai este mult. Am auzit si de varianta pe care ai spus-o tu, ca doar in lunile cu R; initial stiam doar de calciu ca s-ar depune anapoda.
Oricum nu mai este mult, caci pe 19 iulie mergem la control si la vaccin si imi spune atunci.
cat despre vaccin, eu i-am facut optionalele. Ultima data prevenar 13 pt pneumoccoci. Pe 19 facem ultima doza, si vreau sa fac si de hepatita A prin septembrie. Mai exista de varicela dar nu da imunitate 100% si-ar trebui sa-l duci langa un copil bolnav imediat ce l-ai vaccinat ca sa faca o forma usoara.
Pai de unde sa iau copil bolnav? Dau anunt la mica publicitate ?
Desi daca nu eram operata in iunie, il duceam la verisoare ca s-a imbolnavit cea mare de la gradi, si au urmat sora, mama...carantina.
Scapam si cu Tudor de o problema.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
blue_flower spune:
citat din mesajul lui larisel Eu sunt cu intrebarile (sper ca va intereseaza pe mai multe subiectele si nu sunt singura "curioasa") ... asha ca bag inca una: mai dati vigantol/vitamina D3? Pana cand? Ce v-au zis pediatrii voshtri? Noi am fost acum ceva vreme la un pediatru homeopat (prima si singura data pana acum) special cumva ca sa intrebam de vigantol. Rezultatul: stop vigantol, reluam din septembrie in toate lunile cu R pana la 6 ani cate o tableta de vingatoletten pe zi. Dar pe timp de vara ne-a prescris bilutze homeopate pt ambele fete pt un rahitism incipient si soare cat de mult (la ore rezonabile, cica dupa 16.30, nu dupa 18 cum shtiam eu) cu crema de protectzie FP50+. Legat de vingatoletten, eu eram oarecum impotriva pt ca shtiam ca ar contzine fluor, dar nu m-am documentat amanuntzit. Inca o intrebare se poate? Ce vaccinuri optzionale atzi facut sau intentzionatzi sa facetzi in urmatorul an? Noi am facut doar varilix simultan cu priorix la 1 an si 1 luna si intentzionam sa facem anti-hepatita A si anti-pneumococic inainte de intrarea in colectivitate (adica in curand ). _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
Salutare,
Am fost la un doc pediatru la Medlife mai in iarna, avea Dani vreo 10 luni, si ne-a zis ca 2pic de Vigantol pana la 2 ani.
Pediatra lui curenta ne-a zis ca pe timp de vara sa nu ii dau nimic.
Oricum nu i-am mai dat.
Dar il voi duce si la ortoped pentru vizita de 1.5ani si mai intreb si acolo ....
Vaccinuri optionale vom face cat mai aproape de intrarea in colectivitate, pe la 3 ani ....
blue_flower spune:
citat din mesajul lui larisel alexutza Eu zic sa-i dai de mancare doar ce shtii sigur ca-i place, nu neaparat ce-i bine. Cu atatea medicamente sa nu-l doara si burtica... off. Eu am nishte vecini (mami+tati+copil de 5-6 ani) care nu iau niciodata antibiotice pastile... dar cand ii vezi, mereu sunt cate unul bolnav si fac injectzii (cica sa nu treaca medicamentele prin stomac/ficat). Si asta din proprie initziativa, nu pt ca le prescrie musai medicul... e o teorie totushi, nu? Pe undeva cred ca au dreptate, dar cred ca si exagereaza. _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
Toate substantele introduse in organism - indiferent prin ce cale - sunt procesate de ficat.
Chiar daca faci injectii, sangele ajunge si in ficat si e procesat.
Mai mult, nu stiu exact traiectoria, dar eu cand faceam injectii la juma de ora ma ustura stomacul. Toate ajung pe acolo...Nu neaparat ca le inghiti sau nu....
blue_flower spune:
citat din mesajul lui alexutzzza La subratz ii iau eu temp si avea 38.2 aseara, 38.01 azi dimineata. I-am tot dat Panadol o sticla intreaga...noi suntem pe medicamente de 3 saptamani, de aia zic nici nu mai stiu ce sa ii mai dau. Azi de ex i-am pus paracetamol in funduletz de dimineata ca atatea siropuri, antibiotice si medicamente ii dau de 3 sapt incoace ca nu mai vrea sa deschida gura neam nici macar la mancare. Nu mai mananca nici macar lapte , e turbat cand te vede ca te apropii de el cu ceva, cu chiu cu vai a mancat ieri pe la 19:00 niste linguritze de supizta si de atunci a baut cate putin de tot lapte, daca a baut 180 adunati e bine...nu vrea nimic, numai sa il lasi in pace....de aia sunt ingrijorata ...au trecut totusi ceva ore de aseara de la 19...in mod normal ar mai fi avut inca 3-4 mese in intervalul asta de Yannis |
Nu stiu ce sa iti zic. Eu zic ca nu e f bine sa ii dai 3 sapt medicamente. Dar daca doctorii zic ca e ok,...asta e.
Eu nu i-as mai da nimic.
Are febra de 3 saptamani incontinuu?
simplicity spune:
Neata,
Alexutzzza imi pare sincer rau de ce vi se intampla, multaaaaaaaaa sanatate la Yannis si tie multa putere mami sa poti fii alaturi de el
Mami de Ariana
Motto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."
tomaca spune:
Alexutzza - cica este in circulatie un virus care da febra si lipsa poftei de mancare, caci produce niste afte in gat. Si probabil ca sunt dureroase.
Ce a zis pediatrul de gatul lui Yannis?
Povestea unui Dor
simplicity spune:
fetele nu stiu daca sa dau send la mesajul asta sau nu, nu stiu daca sa sau sunt , dar astazi mi-am facut un test de sarcina si s-a vazut o a 2 affff mica si slaba linie roz ...
ar fi trebuit sa fie a2a zi de CM si nimic si m-am gandit sa incerc, o sa mai repet peste o saptamana, daca nu vine....dar cred ca imi fac sperante false
Mami de Ariana
Motto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."
blue_flower spune:
citat din mesajul lui simplicity fetele nu stiu daca sa dau send la mesajul asta sau nu, nu stiu daca sa sau sunt , dar astazi mi-am facut un test de sarcina si s-a vazut o a 2 affff mica si slaba linie roz ... ar fi trebuit sa fie a2a zi de CM si nimic si m-am gandit sa incerc, o sa mai repet peste o saptamana, daca nu vine....dar cred ca imi fac sperante false Mami de Ariana Motto-ul meu: "Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit." |
WOW.WOWO...........................
BRAVO SIMPLY!!!!!!!!!
Adica, lasa, sa se vada si liniuta 2 mai bine......
si atunci tip mai tare, sa se auda pana in anglitera.....
nyny spune:
citat din mesajul lui simplicity fetele nu stiu daca sa dau send la mesajul asta sau nu, nu stiu daca sa sau sunt , dar astazi mi-am facut un test de sarcina si s-a vazut o a 2 affff mica si slaba linie roz ... ar fi trebuit sa fie a2a zi de CM si nimic si m-am gandit sa incerc, o sa mai repet peste o saptamana, daca nu vine....dar cred ca imi fac sperante false Mami de Ariana Motto-ul meu: "Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit." |
NUUUU.... NU-TI FACI SPERANTZE DEGEABA .... la fel a fost si la mine (si la Mara si la David). Oricat de vaga este a doua liniutza... arata clar un singur lucru ....Esti insarcinata !!!... si crede-ma ca am facut cateva zeci de teste la viata mea...
Bravo Simply!!!
Mamica fericita de Mara si de David
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
WOW.WOWO........................... BRAVO SIMPLY!!!!!!!!! Adica, lasa, sa se vada si liniuta 2 mai bine...... si atunci tip mai tare, sa se auda pana in anglitera..... de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Povestea unui Dor