Pufi de ian - feb 2010 (31) - in vacanta
Raspunsuri - Pagina 16
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danasor Larisel dragutza chestie, sa stii ca aseara m-am uitat la toate pozele din 'trusou' si-mi aminteam de atunci cat de bine organizata erai, cum te-ai pregatit cu de toate |
Si cu toate astea camera lor nu era gata la timp... a aranjat-o tati in timpul cat am stat noi in maternitate.
larisel spune:
citat din mesajul lui tomaca Larisel - ma bagi iar la cheltuieli. Scaunul de masa l-am luat. Acum girafa.... Ce-i drept eu am luat dupa ce l-am nascut pe Tudor, o chestie de genul acesta cu un pirat. Doar ca trebuie agatata intrun cui. Incepe de la 80 cm. Nu prea imi dau seama cum sa o folosesc. Plus ca Tudor se lasa pe vine cand vreau sa-l masor, si rezultatele sunt false. Mai incercam. |
Si girafa incepe de la 80. Teoretic trebuie sa convingi piticul sa stea cu spatele la perete si cu picoarele lipite... nici ale mele nu prea stau, dar masor macar aproximativ ... Amandoua sunt sub 80 oricum, iar la pediatru le-a masurat 81 si 82 . Acolo aveau o chestie super de masurat, un fel de ruleta prinsa sus pe perete (probabil la 2 m) si tragea de chestia aia in jos pana pe creshtetul capului. Cum tzancii nu prea stau locului... de-acolo si masurarea inexacta.
Multzumim pt info... sunt tare preztioase, cum sa ne agasezi?
larisel spune:
dece, danasor Ma imbolnavitzi cu meniurile alea ...
alexutz Ce rau imi pare de puiutz bolnavior. Totushi 38.2 nu e cine shtie temperatura; eu cred ca nici nu ash da antitermice. Dar tratament pt muci si tuse trebuie. Poate plange ca il ustura gatutzul, nu shtiu... eu le dau cu tantum verde (spray - total inofensiv) si se calmeaza instant. sa treaca repede!
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui larisel dece, danasor Ma imbolnavitzi cu meniurile alea ... alexutz Ce rau imi pare de puiutz bolnavior. Totushi 38.2 nu e cine shtie temperatura; eu cred ca nici nu ash da antitermice. Dar tratament pt muci si tuse trebuie. Poate plange ca il ustura gatutzul, nu shtiu... eu le dau cu tantum verde (spray - total inofensiv) si se calmeaza instant. sa treaca repede! _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
Si eu i dau deja de 2 zile Tantum verde spray de vro 4 ori pe zi
Colargol alternat cu vibrocil de 2-3 ori pe zi plus curatat nasul cu apa de mare
Umidificator in camera pe 60%
Vitamina C picaturi
Humex - expectorant ptr tuse
Aerius de azi
Plus ca de 2 zile el ia Nurofen dimineata si seara by default , el a facut deci 38.2 sub administrare de antitermic la 12 ore...
Ce sa ii mai dau?
am luat si Stodal sa ii dau de poimaine cand nu mai am voie sa ii dau Humex...
de Yannis
nyny spune:
Buna dimi...
Sorina sarumana pt cofeee. Asa mami, shopinguiestete, relaxeaza-te, simte-te bine...
Dece parca in conditiile astea iti mai vine sa te duci la dr, nu?
Ruxita ai grija de tine, nu sta asa...
Larisel cand mai ai timp mami si de compoturi si dulceturi?
Danasor sa stapaniti sanatoase masinutza. Pai daca nu prea te descurci cu ea, las-o pe A. sa-ti arate ce si cum...
Alexutza asa mi-e mila de micutul Yannis... se chinuie de atata timp. Iti vine sa o iei razna si cu medicii astia... si David racise asta vara (cred ca avea 7-8 luni) si nu mai stiam ce sa-i fac. Idioata de dr lui il tot indopa de antibiotic si el facea febra intr-una si nu isi mai revenea odata. Cand am ajuns la Stanciu cu el, primul lucru care mi l-a spus a fost sa nu-i mai dau antibiotic ca din cauza lui face febra.... si asa a fost. De a doua zi a inceput copilu' sa se puna pe picioare cu aerius, aerosoli si sinupret.
Mamica fericita de Mara si de David
larisel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexutzzza
Si eu i dau deja de 2 zile Tantum verde spray de vro 4 ori pe zi Colargol alternat cu vibrocil de 2-3 ori pe zi plus curatat nasul cu apa de mare Umidificator in camera pe 60% Vitamina C picaturi Humex - expectorant ptr tuse Aerius de azi Plus ca de 2 zile el ia Nurofen dimineata si seara by default , el a facut deci 38.2 sub administrare de antitermic la 12 ore... Ce sa ii mai dau? am luat si Stodal sa ii dau de poimaine cand nu mai am voie sa ii dau Humex... de Yannis |
Potzi incerca panadol in loc de nurofen sau sa le dai alternativ. Dar eu nu ash mai da deloc antitermic, poate doar la o temperatura de peste 38.6-38.7 (anal). Acuma, ce sa zic, temperatura difera... daca o iei in funduletz la 38 nici nu se considera temperatura anormala, in timp ce la subtziori aceeashi 38 este ushor febrila. Eu cam asha shtiam...
larisel spune:
Aaa... eu am dat pt tuse Eurespal, deshi cred ca Stodal e ok. Il am si eu pe lista pt data viitoare (sper ca nu prea curand).
nyny Tati s-a specializat in baby-sitting si ishi petrece chiar mai mult timp decat mine cu fetele. Cu toate astea, nu prea am timp pt mine asha...doar pt mine. Mereu am cate o trebushoara de facut, la un birouash de mers, o englezeala de prestat, un shopping chestii trestii... Iar de dulcetzuri & co m-am apucat anul asta (dupa o pauza de vreo 5 ani ... ca ingrasha ), dar fetele astea or sa vrea bunutz la iarna, asha ca prestez un pic acum. Mai fac din caise si piersici si ma opresc...daca nu cumva mai vad pe la voi idei ...
Saraturi si acrituri... se ocupa mamele... sper ... din alea nu am facut niciodata.
alexutzzza spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui larisel
Potzi incerca panadol in loc de nurofen sau sa le dai alternativ. Dar eu nu ash mai da deloc antitermic, poate doar la o temperatura de peste 38.6-38.7 (anal). Acuma, ce sa zic, temperatura difera... daca o iei in funduletz la 38 nici nu se considera temperatura anormala, in timp ce la subtziori aceeashi 38 este ushor febrila. Eu cam asha shtiam... _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
La subratz ii iau eu temp si avea 38.2 aseara, 38.01 azi dimineata. I-am tot dat Panadol o sticla intreaga...noi suntem pe medicamente de 3 saptamani, de aia zic nici nu mai stiu ce sa ii mai dau. Azi de ex i-am pus paracetamol in funduletz de dimineata ca atatea siropuri, antibiotice si medicamente ii dau de 3 sapt incoace ca nu mai vrea sa deschida gura neam nici macar la mancare. Nu mai mananca nici macar lapte , e turbat cand te vede ca te apropii de el cu ceva, cu chiu cu vai a mancat ieri pe la 19:00 niste linguritze de supizta si de atunci a baut cate putin de tot lapte, daca a baut 180 adunati e bine...nu vrea nimic, numai sa il lasi in pace....de aia sunt ingrijorata ...au trecut totusi ceva ore de aseara de la 19...in mod normal ar mai fi avut inca 3-4 mese in intervalul asta
de Yannis
larisel spune:
Eu sunt cu intrebarile (sper ca va intereseaza pe mai multe subiectele si nu sunt singura "curioasa") ... asha ca bag inca una: mai dati vigantol/vitamina D3? Pana cand? Ce v-au zis pediatrii voshtri?
Noi am fost acum ceva vreme la un pediatru homeopat (prima si singura data pana acum) special cumva ca sa intrebam de vigantol. Rezultatul: stop vigantol, reluam din septembrie in toate lunile cu R pana la 6 ani cate o tableta de vingatoletten pe zi. Dar pe timp de vara ne-a prescris bilutze homeopate pt ambele fete pt un rahitism incipient si soare cat de mult (la ore rezonabile, cica dupa 16.30, nu dupa 18 cum shtiam eu) cu crema de protectzie FP50+. Legat de vingatoletten, eu eram oarecum impotriva pt ca shtiam ca ar contzine fluor, dar nu m-am documentat amanuntzit.
Inca o intrebare se poate? Ce vaccinuri optzionale atzi facut sau intentzionatzi sa facetzi in urmatorul an?
Noi am facut doar varilix simultan cu priorix la 1 an si 1 luna si intentzionam sa facem anti-hepatita A si anti-pneumococic inainte de intrarea in colectivitate (adica in curand ).
larisel spune:
alexutza Eu zic sa-i dai de mancare doar ce shtii sigur ca-i place, nu neaparat ce-i bine. Cu atatea medicamente sa nu-l doara si burtica... off.
Eu am nishte vecini (mami+tati+copil de 5-6 ani) care nu iau niciodata antibiotice pastile... dar cand ii vezi, mereu sunt cate unul bolnav si fac injectzii (cica sa nu treaca medicamentele prin stomac/ficat). Si asta din proprie initziativa, nu pt ca le prescrie musai medicul... e o teorie totushi, nu? Pe undeva cred ca au dreptate, dar cred ca si exagereaza.