Reteta de cornulete
Am gasit una dar e cu unsoare, aici nu stiu daca se gaseste si daca e la fel ca cea din Romania.
si fetita de 25 saptamani
Multumim
Daniela
Raspunsuri
crism spune:
Daniela,
poate sa inlocuiesti unsoarea cu "lard" care este acelasi lucru...sio poti gasi aici in US. Si se mai gaseste la magazin langa ulei "grasime" dar imi scapa numele...ceva de genul "Cosco". Il am in cabinet si o sa ma uit...dar cred ca poti sa inlocuiesti.
Beleaua e ca de unde gasesti rahat? Daca stii vreo sursa spune-mi si mie...
Good Luck!
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 8 luni.
Lidia spune:
Vreau si eu reteta...
Cris, de ce nu inlocuiesti rahatul cu magiun de prune sau gem de caise, eventual amestecate cu nuci pisate marunt (nuc-nuci, walnuts, ca la noi, nu alte nuts...). Sunt o nebunie!
DanaEma spune:
Crism, eu rahat cumpar de la magazinul international, trebuie sa fie si unde locuiesti tu. Acolo gasesti multe lucruri din ungaria si in general din europa, chiar din Ro. eu am cumparat halva romanaeasca, rahat, branza, apa minerala,ziare, si multe lucruri care cred si tu le duci lipsa.
O sa caut unsoare sper sa gasesc si o sa-ti spun cum a fost.
Multumesc
Daniela
lexi spune:
Rahat se gaseste sub forma de Aplets & Cotlets, sunt destul de bune, nu chiar aromele cu care ne obisnuisem acasa, dar le inlocuiesc cu succes.
Incearca sa comanzi direct de la ei, daca nu gasesti in magazine:
http://www.washingtonapplecountry.com/candies.htm
simonaM spune:
eu folosesc jeleuri si alea sunt tot asa de bune ca rahatu.incearca cu jeleuri asortate.mona78
amelia spune:
Va dau o reteta de cornulete. Imi ies foarte bune, fragede, ca la mama acasa .
Va trebuie:
250g unt
200ml lapte
500g zahar pudra
1/2 kg rahat
1 lingura otet
drojdie de bere cat o nuca
faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute.
Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.
Se coc la foc potrivit.
Se tavalesc calde in zahar pudra.
Nota: Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat deasupra. Dar tot mai bune sunt cornuletele!
Eu am cumparat rahat din piata unde vin si turcii, dar se gaseste si in supermarket.
Amelia.
simonaM spune:
cornulete cu nucaingrediente:150 margarina,4 oua,150gr fainapt compozitia cu nuci:150gr zahar,albusurile de la cele 4 oua,150 gr nuci macinate si arome(rom vanilie)acum cum se prepara:150 gr margarina se freaca bine si se pune 4 galbenusuri se adauga apoi 150 gr faina.acest aluat se tine la rece citeva ore.se fac apoi bile de marimea unei masline mai mari si se pune iar la frigidetr citeva ore.se intinde fiecare biluta si se umple cu comp[ozitia de nuci:150 gr zahar se bat cu 4 galbenusuri ,150 gr nuca macinata si aromele.pofta mare!!!!!! la cornuletemona78
DanaEma spune:
Va scriu o reteta care am facut-o pentru prima data, au iesit foarte bune si arata bine cornuletele.
1 cut cream cheese
2 bucati de unt
2 cani de faina
Si pentru ca aluatul meu era prea tare am pus si putina smantana.
Pe face o coca si se pune in frigider 1/2 ore.
Se imparte in 4 parti egale si se rotunjesc ca o minge.
Se intinde fiecare parte SUBTIRE de marimea la o pizza, se taie in patru parti si fiecare iarasi in patru ( in total 16 buc.) La fel ca o pizza. Se pune dulceata in partea lata si se ruleaza. Se dau prin zahar.
Arata mai bine daca cutitul e special pt. cornulete in forma de zic-zac.
Pofta buna.
Daniela
DanaEma spune:
Multumesc pentru retete abia astept sa le incerc si sa va spun cum mi-au iesit.
Daniela
simonaM spune:
cornulete cu cream cheese.4 cupe faina.o margarina mare 500 gr4 galbenusuri.o lamie2 brinza filadelfia2 linguri praf de copt stins in zeama de lamie.se framinta de seara bine si se lasa pina dimineata la frigider.se fac cornulete.mona78