Romanii din Marea Britanie (28)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

Fetelor, m-ati inteles gresit, eu nu vreau sa anunt pana cand nu ma mut la noul loc de munca, deoarece nu prea stiu cum e conceptia aici cu privire la femeile insarcinate, sunt la fel de reticenti ca si in tara??? nu prea vreau eu sa zic dar mi-e teama ca burtica va incepe in curand sa ma dea de gol, creste din zi in zi mai ales ca sunt si la a 2a sarcina si nici pe departe nu aveam asa burta la 9 saptamani data trecuta... deci de asta intrebam ce zice legea, pana cand am obligatia sa anunt???

mami de ( iulie 2010) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Legea zice asa:

You must tell your employer that you are pregnant at least 15 weeks before the beginning of the week when your baby is due. If this isnít possible, for example because you didnít realise you were pregnant, you must tell your employer as soon as possible. You should also tell them when you want to start your Statutory Maternity Leave and Pay.
However, it is a good idea to tell your employer earlier, because it will let them plan around your maternity leave and carry out their legal obligations to you. This is particularly important if there are any health and safety issues. You cannot take paid time off for antenatal appointments until you have told your employer you are pregnant.

http://www.direct.gov.uk/en/parents/moneyandworkentitlements/workandfamilies/dg_10026556

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

mersi, deci asta inseamna saptamana 24-25, nu? oricum nu ajung pana atunci fara sa stie, ca oricum se va vedea dar macar sa apuc sa ma mut la noul loc de munca

mami de ( iulie 2010) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Cam asa, da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Kallista: Letitia... amin! Daca ar gandi asa toti parintii bine ar fi. Din pacate, in sezonul rece jumatate de clasa tuseste si cealalta jumatate e racita ... Iar dincolo de responsabilitatea de a nu-i imbolnavi pe altii, eu nici n-as putea sa-mi las copilul bolnav pe mainile unui strain.

Multumesc inca o data, fetelor, pentru urari si pentru ajutor.


Kallista, sa stii ca daca trimiti copilul bolnav la scoala, indata ce e depistat te suna sa vii sa-l iei acasa. Cel putin in zona mea asa e.
Chilminderele sint ok, gasesti o lista cu cele care duc/aduc copiii la scoala ta chiar la office-ul scolii. Toate aceste femei au atestat si muncesc legal, doar ca sint mai scumpe decit after school-ul. Noi nici n-am avut after school deloc, asa ca a trebuit sa-mi iau childminder plus ca dimineata nu puteam sa-l duc eu la scoala, deci il lasam si dimineata o ora la ea.

Motanik, iti trimit pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Buna fetelor!
Lamuriti-ma si pe mine intr-o privinta daca se poate:
- mama mea s-a casatorit cu un domn englez ea are acum automat blue card?
- dar noi? adica eu - fiica ei - si sotul meu? avem blue card? putem merge sa lucram legal?

Va multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Automat nu primeste nimeni, tb sa aplicati pt el, completati formularul necesar, includeti dovezile cerute. Nu mai sunt la curent cu ce se cere acum, iti recomand forumul romanilor din uk, romani-online punct co punct uk, sigur ai sa te lamuresti acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Stiu stiu ca nu automat Sigur ca aplicam, dar nu scrie nicaieri ca am putea primi aprobarea pt blue card si eram curioasa sa vad ce stiti voi in asemenea situatie.
oricum multam frumos!Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kallista spune:

aeperju, mama va primi drept de munca nerestrictionat, fiind casatorita cu un cetatean britanic. Pe langa ce ti-a recomandat motanik, mai uita-te si pe www.romani.co.uk/" target="_blank">http://www.romani.co.uk/. Succes cu aplicatiile. Si eu plec peste o luna in UK, dar trebuie s-o iau de jos , pentru ca, cu toate studiile mele, nu ma incadrez la punctaj pentru highly skilled. Deh, varsta, ce sa-i faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Pai si unde te uiti ca sa vezi daca te incadrezi?

Mergi la inceput