Romanii din Marea Britanie (28)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

ah, pentru alergii si chestii de specialitate astepti la coada pe niste liste interminabile. Noi avem asigurare privata si e oarecum mai usor, dar altfel stii cum e, pina la Dumnezeu te maninca sfintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

pfoai, ma ingroziti ce ziceti voi de doctori si analize... de fapt ce ma mir, am patit-o si eu. scriam intr-un capitol anterior ca vreau sa raman insarcinata, ei bine am ramas, dar din pacate am pierdut sarcina inainte de 5 sapt... fiind weekend am mers la A&E unde am asteptat impreuna cu sotul si copilul aproape 5 ore ca sa imi ia un test de urina si sange (beta hcg) si sa-mi spuna dupa aprox 5 ore ca rezultatul nu e concludent (nu inteleg de ce le-a trebuit atat...) am mai facut o beta dupa 48 de ore si atat, nu s-a uitat nici un ginecolog la mine. s-ar putea si acum sa mai fi ramas ceva pe acolo, cine poate sti, au trecut 2 luni de atunci. am fost la GP dupa 2 zile, a zis ca nu e nevoie de chiuretaj, desi de unde putea sti GP-ul??? ca a fost doar o discutie fata in fata. am intrebat daca e nevoie sa fac ceva analize, a zis ca nu... mi-e si groaza... peste o luna merg in tara, imi fac programare la ginecolog ca aici tre sa mori sa te vada unul...

mami de ( iulie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mie 850 pe luna mi se pare mult pt mancare. Un maxim 600 as zice, cel putin in cazul nostru cam pe acolo ne invartim (edit ca sa precizez ca eu gatesc, deci nu cumpar semipreparate decat ocazional iar fast foodul intra aici poate o data pe luna, maxim de 2 ori)
In rest sunt de acord cu Letitia. Nu e deloc cel mai bun sistem medical aici si desi suna copilaresc poate, tb sa ai noroc sa nimeresti o clinica buna la care sa te inregistrezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mya, imi pare tare rau ca ai pierdut sarcina. Sper ca esti ok acum si sper sa ramai repede si sa fie totul bine!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

mya85 imi pare tare rau ca ai pierdut sarcina. Poate ar trebui sa investighezi sa vezi care a fost cauza.

Mota, eu am socotit in jur de £150/spatamina ori 5 saptamini e 750, plus ce mai cumpar in cursul saptaminii, una alta. Ca si eu gatesc from scratch, nu cumpar junk food si nici take away. Mergem la restaurant la fiecare 2 saptamini, dar cheltuiala asta n-am pus-o. Dar imi place sa cumpar toate ingredientele de foarte buna calitate, pe cit se poate organic, nu-mi place sa fac compromisuri la mincare.

Mota, ce faceti? Cind plecati in State? Esti pregatita, documentata? Te rog din sfulet sa pastrezi toate notitele si toate informatiile pe care le-ai dobindit ca sper sa mergem si noi la anul. Depindem de anumiti factori, dar sper sa iasa asa cum vreau eu. Iti multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Multumesc fetelor, intre timp o sa avem o oferta si de aici din US, ceea ce ne usureaza putin alegerea. Inclinam balanta mult spre a ramane aici, in felul asta nu mai vindem masina si lucruri din casa, le luam dupa noi.
Din ce spuneti voi despre dr, ma ingrozesc, eu aici si cand am fost fara asigurare tot am avut acces mai rapid la dr decat povestiti voi aici.Si am fost tratata bine. Sa va mai zic ca baietelului meu am descoperit ca are o conditie la vezica urinara, tot asa pentru ca aici e standard ca la copii dc au infectie urinara sa verifice si rinichii sa vada sa nu aiba reflux( pipi sa iasa si pe uretra, dar sa se si intoarca in rinichi din cauza ca valvele de pe uretere nu stau inchise bine). Nici nu vreau sa ma gandesc in ce categorie in incadreaza in UK, aici daca se intampla sa faca infectie urinara, ma duc pe loc la specialist...

In fine, avem pana duminica sa ne hotaram daca trecem balta sau nu.

Multumesc pentru informatii!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Ah, ai inmultit cu 5 saptamani, ei nu-s chiar 5 :) Si eu tot un 150 maxim am zis desi adevarul e ca rar depasim 100 la cosul saptamanal. Poate diferenta sta in faptul ca tu iei numai organice sau in proportie mare organice, eu cum nu cred in ele nici nu caut sa le cumpar.

Leti, pe 27 martie plecam, am pus cam totul la punct, plecam catre NY, stam 3 zile acolo, luam tren catre Wsh, stam si acolo vreo 3, apoi avion catre cealalta coasta, 2 zile jumate in LA, autocar catre LV, alte 3 zile (am inclus si o excursie de o zi la Grand Canyon) si apoi avion inapoi la NY unde mai stam o zi (am zis de shopping si tras sufletul dupa alergatura) si inapoi acasa pe 12 aprilie.
Am rezervat toate hotelurile pe booking.com, din timp, preturile unele f bune (ieftin in LV de ex) altele destul de mari (cel mai scump a fost hotelul din Wsh, dar e Hilton de 5 stele pt ca altceva nu am gasit decat 2 stele sau 1 in zone despre care am citit ca e periculos sa te plimbi chiar si pe zi, asa ca nu am riscat). Celelalte sunt de 3 stele, par curate si dragute si zonele f bune.
Zborul catre NY l-am luat de pe Opodo, eu iau de la ei de ceva vreme bilete.
Zborul intern e cu American Airlines, booked direct la ei pe site.
Trenul NY-Wsh (dar si din oras Wsh pana la aeroport) cu trenul Amtrak, la sugestiile primite pe forum aici de la fetele din America. Direct pe site la Amtrak.
Autocarul LA-LV e Greyhound ca vroiam neaparat sa experimentam si asta :) Tot asa, direct la ei pe site.
In NY am luat city pass, cu intrare la 6 atractii, am facut un program salvat in word, unde tb sa mergem, ce linie de metrou, ce oprire, tot, daca te intereseaza ti-l trimit. AM facut asa pt toate orasele de fapt, itinerariu in detaliu, inclusiv preturi aprox la metrou, bus si taxi peste tot.
In Wsh am luat tur la hop on hop off bus, pt 2 zile a costat destul de putin, am zis sa vedem tot, ne oprim unde tb si e mai rapid asa.
In LA am luat un tur de 5 ore jumate care ne duce prin tot orasul, la plaje, la semnul Hollywood, in plus vrem sa mai ajungem la mormantul lui MJ si pt asta am facut traseu separat, cu busul, nu e departe de hotelul nostru. O zi am dedicat-o parcului Universal Studios, bilete luate online in avans.
In LV nu am avut mare lucru de organizat, decat ca am luat excursia de o zi la Canion, ne ia autocarul de la hotel si tot acolo ne aduce seara. In plus am rezervat bilete la un show Cirque du Soleil (numit 0).
Daca ai nevoie de alte informatii, cu drag iti dau. Atata research am facut pt excursia asta incat poti sa contezi ca stiu ce vorbesc In plus, am cautat sa prind ofertele cele mai bune si preturile cele mai mici si zic eu ca am reusit. De ex Londra - NY return pt amandoi eu am dat 660 si e zbor direct, deci super bargain zic eu. Sau la Universal Studios de ex am gasit bilete prin agentie din Uk cu cateva zeci de lire vin mai ieftine decat acolo.
Cand vreti sa mergeti? La voi o sa fie putin mai mult ca sunteti trei. Tot asa vreti sa cuprindeti ambele coaste?


Bianca, sper sa luati decizia cea mai potrivita. Si chiar de ramaneti acolo, te mai asteptam si pe la noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Leti vroiam sa te intreb in poza de la profilul tau esti tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

motanika, sa nu va speriati la American, dar o sa trebuiasca sa platiti bagajele care le luati cu voi, nu stiu daca si pt cel de mana,dar pt cele din cala sigur. Pe website la ei ar trebui sa gasesti informatii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Bianca, pt ca mai auzisem asta chiar am verificat si nu e asa.
Prima geanta data la check in nu se plateste. A doua costa 60 dolari (in cazul biletelor economy y e gratuita si aia. noi nu avem y insa)
Gentile de mana nu se platesc.


Checked Baggage Allowance

You may check in the following at the check-in counter for travel in the hold of aircraft:

Economy
One checked bag free of charge - maximum 23kgs / 50lbs
One second bag for a fee of $60 - maximum 23kgs / 50lbs
The total dimensions of each checked bag may not exceed 62in / 157cm each (length + width + height).


Carry-On Baggage Allowance

You may bring the following onto the airplane:

One carry-on bag. Total dimensions may not exceed 45in / 114cm (length + width + height). Length shall not exceed 22in / 56cm, width shall not exceed 14in / 35cm and height shall not exceed 9in / 23cm. The bag must fit in the baggage frames located throughout the check-in area at the airport. A garment bag that fits in the baggage frame will count as your one carry-on bag
One personal item, such as purse, briefcase, laptop bag or a similar item such as book bag or shopping bag. Total dimensions may not exceed 36in / 91cm (length + width + height)

Some type of items can be carried on in addition to the carry-on allowance at no extra fee.

http://www.americanairlines.co.uk/i18n/travelInformation/baggage/bagIndex.jsp

Mergi la inceput