recomandare asigurare medicala
Raspunsuri - Pagina 2
CorinaDani spune:
ah, si inca ceva : cardul european de sanatate e valabil doar 6 luni de la data emiterii, asa ca grija mare.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
codruta_grg spune:
Da, e valabil 6 luni si se elibereaza in 7 zile de la depunerea cererii, inainte de expirare, faci iarasi cerere, iarasi copie dupa BI si dovada de asigura pe ultimii 5 ani
si costa in jur de 3 lei
SoriLea spune:
Unde se elibereaza acest card si ce acte imi trebuiesc?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
glimmer spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SoriLea Unde se elibereaza acest card si ce acte imi trebuiesc? |
http://www.cnas.ro/intrebari-frecvente/cum-obtin-cardul-european-de-asigurat-
codruta_grg spune:
citat din mesajul lui dorali_sv Eu mi-am facut card dar nu a costat nimic. |
Eu am platit pentru el in septembrie 2010, aproape 3 lei/bucata.
adi2003 spune:
citat din mesajul lui codruta_grg Da, e valabil 6 luni si se elibereaza in 7 zile de la depunerea cererii, inainte de expirare, faci iarasi cerere, iarasi copie dupa BI si dovada de asigura pe ultimii 5 ani si costa in jur de 3 lei |
La Oradea il elibereaza dupa 14 zile de la depunerea cererii. E valabil 6 luni, e gratuit, se expediaza prin curier, la domiciliu. Ca sa beneficiezi de el, trebuie sa fi fost asigurat in ultimii 5 ani.
De cateva zile l-am primit si eu. E valabil pentru Uniunea Europeana.
Cand am plecat in strainatate, in circuit, la sfarsitul lui mai 2011, mi-am facut asigurare medicala privata, pe tot parcursul excursiei, caci am petrecut si o zi in Croatia. Apoi m-am gandit sa-mi fac si acest card, daca tot platesc de ani buni asigurari de sanatate la stat, caci nu se stie ce drumuri mai apar.
codruta_grg spune:
Acuma vroiam si noi sa le refacem. Am facut rost de toate actele necesare si ieri s-a prenetat sotul sa le depuna. Dupa luarea numarului, statul la coada, inainte cu 2 pers in fata lui au inchis (la 14.30)...numai ei 3 erau...bun. Azi dimineata merge iarasi, 70 persoane, a zis ca nu sta si totusi a ramas putin sa vada cum se misca si ma suna acuma ca fac pauza de masa .....si acuma scrie ca se elibereaza in 7-14 zile...
diuna spune:
Am depus si eu actele. Spre deosebire de anul trecut acum era coada. Am stat aproape 1 ora...E gata in 10 zile.
Am mai intrebat si eu, stanga, dreapta, noroc cu subiectul deschis aici, cred ca fac si o asigurare, sa fiu mai sigura. Cam ce sume se platesc...asa...orientativ...?
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
CorinaDani spune:
diuna, in ce tara mergi in concediu ? este in UE sau nu ?
pentru ca daca nu este in UE, cardul nu-ti este de nici-un folos, musai iti trebuie asigurare medicala.
am scris eu intr-un mesaj anterior, pentru 8 zile in Bulgaria, m-a costat 64 ron/persoana, la Generali Asigurari, asigurare completa (de sanatate, storno, ptr bagaje, etc.). asigurarea simpla de sanatate costa mai putin.
mai bine dai un ban si ai asigurarea in buzunar, chiar daca n-o vei folosi, decat sa nu ai asigurare si sa platesti zeci sau sute de euro pe consultatii si medicamente, in nefericita situatie in care ai nevoie de asa ceva....stiti voi vorba-ceea : unde a mers mia, merge si suta. la cateva sute de euro platiti pe sejur, ce mai conteaza inca 5-10-15 euro/persoana pentru asigurare ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)