As desfiinta facultatile particulare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Da Mihai, dar asta inseamna sa angajam numai tineri cu 3, 4 ani experienta pt ca putem sa verificam referintele de la fostul loc de munca sau numai tineri care au si lucrat in timpul facultatii, iar cei ce nu au lucrat si doar au studiat foarte greu vor primi o oferta de munca.

Daca te uiti pe anunturi, vei vedea ca la "entry level" se cere experienta in medie 2 ani. Nu e normal in opinia mea.

Andries

Aici la fel e vorba de cerere si oferta. Cata vreme exista oameni cu experienta dispusi sa se angajeze pe pozitii de entry-level, ai posibilitatea sa alegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

Cred ca generalizezi. Si cred ca poti gresi. Si sunt sigura ca gasesti absolventi de facultati de stat incompetenti cu diploma in aceeasi masura in care gasesti absolventi de facultati private foarte competenti.
Ca sa nu spun ca poti avea o mare surpriza gasind oameni foarte buni pe un domeniu care prin definitie cere studii superioare de specialitate, dar ei nu le au. Si sunt cu mult mai buni decat posesorii de diploma, pentru ca fac ceea ce fac din pasiune.
In calitate de angajat ... nici nu m-as uita la o firma ai carei angajati la resurse umane ma judeca dupa o hartie, fara sa ma vada / cunoasca macar.
Parerea mea

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

nu lucrez la resurse umane.
cand citesc un CV,ma uit sa fie vorba despre un absolvent de facultate de stat, de prin 2000-2004, cu un master intr-un domeniu economic (cel putin), si experienta in investitii. pentru mine, studiile conteaza la fel de mult ca si experienta. mai ales ca prin 2000 inca se facea carte.
a, si nu angajez pentru entry level.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Au aparut ca ciupercile dupa apa. Ofera mii de diplome care nu ajuta pe nimeni cu nimic. Cu cat apar mai multi absolventi, cu atat scade valoarea diplomei (relatia cerere-oferta).

Toata lumea este acum studenta... te miri pe unde. Ba, am primit CV-uri de la oameni plecati din tara, dar care au terminat Spiru Haret in aceeasi perioada.

Eu sunt clar in favoarea universitatilor de stat, care sa ofere un numar de locuri la buget, iar restul, la cu taxa, dar tot pe baza de examen de admitere. cu grupe mixte. cu examene serioase.

acum la ase se intra doar cu concurs de dosare. mi se pare aberant. acum 15 ani se dadea examen serios. cum se poate ca in cativa ani sa se duca de rapa invatamantul?

in calitate de angajator, nici nu iau in seama candidatii care au terminat facultati particulare. adica, ori esti printre cei mai buni, ori nu ma intereseaza.

voi ce parare aveti?

mama-mea si alte persoane trecute de 30 de ani au facut facultati la privat, si nu la stat, eu daca as fi fost in locul lor as fi procedat la fel.
Daca tu esti un angajator inteligent alegi persoana care e mai buna, si nu o alegi in functie de marimea de la sutien sau in fctie de numele scolii absolvite.
Prin acest topic dovedesti ca nu esti un angajator profi. Esti un om cu prejudecati care nu cunoaste lumea afacerilor.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Au aparut ca ciupercile dupa apa. Ofera mii de diplome care nu ajuta pe nimeni cu nimic. Cu cat apar mai multi absolventi, cu atat scade valoarea diplomei (relatia cerere-oferta).

Toata lumea este acum studenta... te miri pe unde. Ba, am primit CV-uri de la oameni plecati din tara, dar care au terminat Spiru Haret in aceeasi perioada.

Eu sunt clar in favoarea universitatilor de stat, care sa ofere un numar de locuri la buget, iar restul, la cu taxa, dar tot pe baza de examen de admitere. cu grupe mixte. cu examene serioase.

acum la ase se intra doar cu concurs de dosare. mi se pare aberant. acum 15 ani se dadea examen serios. cum se poate ca in cativa ani sa se duca de rapa invatamantul?

in calitate de angajator, nici nu iau in seama candidatii care au terminat facultati particulare. adica, ori esti printre cei mai buni, ori nu ma intereseaza.

voi ce parare aveti?

mama-mea si alte persoane trecute de 30 de ani au facut facultati la privat, si nu la stat, eu daca as fi fost in locul lor as fi procedat la fel.
Daca tu esti un angajator inteligent alegi persoana care e mai buna, si nu o alegi in functie de marimea de la sutien sau in fctie de numele scolii absolvite.
Prin acest topic dovedesti ca nu esti un angajator profi. Esti un om cu prejudecati care nu cunoaste lumea afacerilor.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

pentru mine numele scolii urmate si absolvite de o persoana este o carte de vizita deosebit de importanta.

discut despre angajari pe pozitii remunerate cu 1000 euro net. minim.
si daca imi vine un candidat de la maiorescu sau spiru si nu stie sa imi defineasca inflatia sau sa imi calculeze un indice de actualizare a banilor in timp... apoi pe al doilea nu il mai chem.

Mergi la inceput

Daca este vorba de supercalificati ar trebui sa apelezi la profesionisti pe HR.

Desi salarii din astea se pot practica de ex si in constructii, chiar si la pozitii unde nici nu sunt necesare studii de specialitate, sau acolo unde viteza de rotatie a fortei de munca e foarte mare, asa incat nu devine prea atractiv sa platesti suplimentar pentru o recrutare cum se cuvine.

Mergi la inceput

Inca ceva, referitor la facultatea terminata.

Exista directori financiari (la firme mari), care nu au terminat ASE, ci altceva. Si-au facut, ce-i drept, un MBA.

Exista absolventi de facultati private ce conduc filiale locale ale unor multinationale gigant internationale. La fel, foarte competenti, manageri de top.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Inca ceva, referitor la facultatea terminata.

Exista directori financiari (la firme mari), care nu au terminat ASE, ci altceva. Si-au facut, ce-i drept, un MBA.

Exista absolventi de facultati private ce conduc filiale locale ale unor multinationale gigant internationale. La fel, foarte competenti, manageri de top.

dintre colegii mei licentiati de MBA (adica cei care au trecut si de sustinerea disertatiei de final), niciunul nu a terminat particulara. dar, e adevarat, pot fi. insa probabil ca proportia este mult in defavoarea lor.

nu stiu... poate gresesc. insa facultate particulara inseamna pentru mine zero examen admitere, examene de seiune ff usoare, eventual on line. am uitat sa spun ca am predat in 2000 la universitatea de stat si la particulara, acleasi lucru la acelasi an. diferenta era enorma intre studenti, in ceea ce priveste seriozitatea si interesul. nu mai vorbesc de competente!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

voi ce parare aveti?

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

de curiozitate... i-a folosit ulterior facultatea? pe ce post lucra anterior si pe ce post a lucrat apoi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da, i-a folosit, nu stiu sa iti spun despre posturi.

Sincer, eu nu te-as angaja sa recrutezi personal pt. ca ai prea multe prejudecati si gandirea asta nu mi se pare logica.
Logic este sa-l angajezi pe Popescu pt. ca e bun, nu pe Ionescu pt. ca a terminat o facultate care-ti place cum suna.
ca exemplu "light", am colegi care au terminat facultatea si sunt mai prost pregatiti decat unii de la facultatea privata de medicina din Arad.
Asta pt. ca depinde de cat inveti tu ca om, mai ales la noi in tara.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

libelula-din cate stiu eu si o mare parte din universitatile de stat au admiterea bazata pe un dosar..si nu pe examen riguros,cum se dadea pe vremea lu'Ceasca,cand daca nu intrai mai stateai un an pe tusa si mai toceai putin
plus ca admiterea acesta stricta,cu examene complexe,elaborate,etc. nu ar incalzi cu nimic.ceea ce conteaza e ce aptitudini si cunostinte dobandeste studentul pe parcursul anilor de studentie cat si la finalizarea respectivei facultati!Cine nu rezista-nu termina facultatea.La admitere tocesti cateva materii,caci deh abia ai terminat un liceu,insa pentru a termina o facultate serioasa,trebuie sa pui burta pe carte..ca nu te trece nimeni..pe ochi frumosi,fie la particular,fie la stat!
Deobicei cei care termina o facultate la particular o fac pentru ca le e necesara la munca/jobul pe care deja il au si nu vad eu un individ peste 35 ani,cu copii acasa,serviciu,care sa urmeze o facultate de stat...la zi.In plus,daca ai serviciu-nicio facultate de stat nu te primeste-decat la cu taxa,caci deh..esti muncitor..ai bani.Nu e simplu asa cum vezi tu de pe un scaun din birou,de asta e indicat a se deschide usa si a lua contact si cu socialul!

si daca ar disparea facultatile private-drept ar fi sa dispara si privatul de la stat-atunci s-ar incuraja elitele,nu sa dispara doar privatul,iar statul sa scoata locuri la cu plata-garla.caci asta s-ar intampla fara indoiala.

*Blackmoon Lady 8+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput