As desfiinta facultatile particulare

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip
nu iti trebuie facultate sa vorbesti 2 limbi straine...

Cati din astia cu particulare fac mastere sau doctorate afara? Cati lucreaza in alte tari pe baza diplomei de la Spiru?

In facultatile de limbi straine se invata ceva mai mult decat vorbitul limbii respective. Evident ca nu-ti trebuie o diploma de absolvent de facultate de limbi straine ca sa te duci sa lucrezi ca asistenta medicala sau inginer in strainatate. Pentru orice job se verifica cunostintele de limba.
Diploma de absolvent de facultate de limbi straine este ceva mai mult decat un certificat care atesta ca ai un anume nivel de cunoastera al unei limbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
nu iti trebuie facultate sa vorbesti 2 limbi straine...

Cati din astia cu particulare fac mastere sau doctorate afara? Cati lucreaza in alte tari pe baza diplomei de la Spiru?

In facultatile de limbi straine se invata ceva mai mult decat vorbitul limbii respective. Evident ca nu-ti trebuie o diploma de absolvent de facultate de limbi straine ca sa te duci sa lucrezi ca asistenta medicala sau inginer in strainatate. Pentru orice job se verifica cunostintele de limba.
Diploma de absolvent de facultate de limbi straine este ceva mai mult decat un certificat care atesta ca ai un anume nivel de cunoastera al unei limbi.

De acord cu tine dar nanica a mentionat ca a lucrat la 2 societati spaniole.. nu cred ca pozitia a fost de lingvist:) sau profesor de literatura spaniola deci SH nu are nici o relevanta in situatia de fata.

Mergi la inceput

Citat:

De acord cu tine dar nanica a mentionat ca a lucrat la 2 societati spaniole.. nu cred ca pozitia a fost de lingvist:) sau profesor de literatura spaniola deci SH nu are nici o relevanta in situatia de fata.

Corect, cred ca m-am grabit eu sa comentez ultima ta afirmatie, anume aceea ca nu ai nevoie de facultate ca sa vorbesti o limba straina fara sa o leg de context, scuze.
Ai perfecta dreptate, faptul ca a naninca a absolvit SH n-are nici o relevanta daca jobul pe care l-a ocupat nu e de profesor, lingvist, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

lucrurile se vor aseza de la sine... nu faptul ca exista facultati particulare este rau ci faptul ca elevii din licee sunt din ce in ce mai slab pregatiti. Cei exceptionali, putini insa, aplica pt facultati din afara tarii. Cei buni, majoritatea fara mari posibilitati financiare, aleg facultati de stat bine cotate in Romania, care ofera o specializare reala, nu fantasmagorii....restul sunt la gramada...isteti dar fara drag de carte, mai putini isteti dar muncitori si neidentificabili (atat de puturosi incat greu iti dai seama daca au mai mult de doi neuroni). Universitatile romanesti, daca vor sa aiba studenti, nu vor mai astepta sa le bata la poarta absolventul de liceu...se vor implica in modelarea lui inca din ultimii ani de gimnaziu.

de mult timp se incearca reducerea numarului de studenti...au introdus intai ciurul ARACIS dar nu au reusit, au scos la pensie profesorii peste 65 de ani dar s-au gasit solutii, au limitat normele cadrului didactic in ideea in care n-ai profesori n-ai cum sa ai studenti, au obligat ca toti cei care lucreaza pe per nedet in inv sup sa aiba doctorat...sunt multi si acestia...atunci, singura masura de ajutor a fost sa inchida robinetul cu Bacul... sunt curioasa cat de mult se vor destepta pana in toamna cei care au picat... eu intuiesc un procent de 70% promovab in sesiunea din august..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Da, nu-ti trebuie facultate sa vorbesti 2 limbi straine, asa cum nu-ti trebuie nici medicina sa fi femeie de serviciu in USA.
Libelula, ceea ce faci tu se cheama discriminare, dar nu e asta o mare problema, discriminare e in floare in Romania!Daca vrei sa fi cu adevarat profesionista angajeaza-ti colaboratorii pentru ceea ce stiu, nu pentru ce facultate au terminat!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Diplomele in Europa or fi fiind recunoscute, dar de la recunoasterea lor ":Da, bah,te cred ca ai terminat si tu o facultate de-acolo, de la voi" pina la dreptul de libera practica, pina la a gasi un angajator care sa te prefere altora, pina la a te dovedi competitiv si interesant pentru piata muncii, pina a avea succes si clienti in orice domeniu ai profesa, e cale lunga...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Nu, nu este lunga absolut deloc. Ai diploma, ai calificare sa lucrezi, avem nevoie, esti angajat. Binainteles in functie de reguli, unele tari te accepta asa, altele cu experienta, in anumite domenii angajarea nu este o problema si este o cale scurta.
ca exemplu, psihopedagog in Romania, se muta in Anglia, isi ia perisul de munca si se angajeaza pe acelasi post doar pe baza diplomei, a actelor doveditoare ca a lucrat in Ro si a interviului.
Inginer in romania, se angajeaza pe post de inginer in Canada fara vreun examen, doar cu interviu.
De medici nu mai spun, Europa este deschisa tuturor. America nu recunoaste diplomele din Europa in medicina decat daca este vorba de cercetare.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
[Nu, nu este unga absolut deloc. Ai diploma, ai calificare sa lucrezi, avem nevoie, esti angajat.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Absolut corect in ipoteza in care nu exista concurenta pe posturile pentru care se face angajarea si daca angajatorul nu vrea sa evalueze inaintea angajarii daca exista si cunostintele profesionale pe care le presupune diploma (ceea ce 99,99999% din angajaotri fac).
Asa cum spuneam, in compania unde lucrez se si testeaza cunostintele candidatilor ca si parte din procesul de recrutare si de multe ori un 7 de pe o diploma de la facultatea X reflecta pregatire net superioara unui 10 de pe o diploma similara, doar ca emisa de facultatea Y.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Eu am aflat cu stupoare la subiectul asta ca nu se mai da admitere la ASE.
"Pe vremea mea" erau si 6 pe loc la facultatile bune, subiecte grele. Si se ia in calcul doar media din liceu + bac-ul? :(.
Nici macar media la matematica? Ce fel de studenti vor? Sa mai desfiinteze din facultati daca nu se ocupa locurile, sa mai taie din locuri.
Ma indoiesc ca la COntabilitate, Finante sau Cibernetica nu se ocupau. In schimb de ce au nevoie de 3 facultati pentru Economie, Comert respectiv Economia Mediului?
La facultatile bune era bine sa lase examen, pe urma tot studentii selectati in modul asta se plang ca e prea greu cand fac zeci de feluri de matematici si statistici. Si bineinteles nu ii vor lasa repetenti fix din acelasi motiv pentru care au introdus imitatia asta de admitere.

Incredibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Da, nu-ti trebuie facultate sa vorbesti 2 limbi straine, asa cum nu-ti trebuie nici medicina sa fi femeie de serviciu in USA.
Libelula, ceea ce faci tu se cheama discriminare, dar nu e asta o mare problema, discriminare e in floare in Romania!Daca vrei sa fi cu adevarat profesionista angajeaza-ti colaboratorii pentru ceea ce stiu, nu pentru ce facultate au terminat!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

valentina, eu am mai explicat o data ca nu este idee preconceputa, ci o relatie cauza-efect. atunci cand am gasit student care traise 6 ani in strainatate, dar urmase si 4 ani facultatea la spiru, in acelasi timp, mi-am pus un mare semn de intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

valentina, eu am mai explicat o data ca nu este idee preconceputa, ci o relatie cauza-efect. atunci cand am gasit student care traise 6 ani in strainatate, dar urmase si 4 ani facultatea la spiru, in acelasi timp, mi-am pus un mare semn de intrebare.

Eu nu stiu despre Spiru Haret mai mult decat am vazut la TV,si asta destul de "subtire",ca in putinul timp pe care-l petrec in fata TV-ului prefer emisiuni care-mi "spun ceva",nimic de felul asta;)...
Ce vreau sa zic e ca in principiu orice fel de generalizare imi pare periculoasa...chiar asa,toti absolventii aia(si inteleg ca-s si foarte multi)or fi niste incapabili/nulitati?De ce sa nu judeci persoana individual,fara prejudecati?E aproape imposibil ca toti absolventii aia sa fie valoare zero...ca poate numarul celor care n-au invatat nimic acolo e mare,asta e posibil...dar a gandi ca toti sunt la fel,imi pare greu de inchipuit...

Mergi la inceput