As desfiinta facultatile particulare

As desfiinta facultatile particulare | Autor: libelula

Link direct la acest mesaj

Au aparut ca ciupercile dupa apa. Ofera mii de diplome care nu ajuta pe nimeni cu nimic. Cu cat apar mai multi absolventi, cu atat scade valoarea diplomei (relatia cerere-oferta).

Toata lumea este acum studenta... te miri pe unde. Ba, am primit CV-uri de la oameni plecati din tara, dar care au terminat Spiru Haret in aceeasi perioada.

Eu sunt clar in favoarea universitatilor de stat, care sa ofere un numar de locuri la buget, iar restul, la cu taxa, dar tot pe baza de examen de admitere. cu grupe mixte. cu examene serioase.

acum la ase se intra doar cu concurs de dosare. mi se pare aberant. acum 15 ani se dadea examen serios. cum se poate ca in cativa ani sa se duca de rapa invatamantul?

in calitate de angajator, nici nu iau in seama candidatii care au terminat facultati particulare. adica, ori esti printre cei mai buni, ori nu ma intereseaza.

voi ce parare aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

De acord cu tine...

Mami de mica si iubita 05.05.2009 si de inca o mai mica si iubita 25.03.2011

Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Buna ziua,

Eu cred ca generalizezi, daca termini o facultate a unei universitati de stat nu este musai sa fii mai bun decat cineva care a terminat o facultate particulara. Faptul ca viitorul angajat a terminat la stat nu iti garanteaza ca este printre cei mai buni din pacate....mai nou la stat sunt mai multe locuri cu plata decat fara, costurile sunt duble decat la particular si din aceste motive multi oameni care au de gand sa invete opteaza pentru o univ particulara.

Eu la angajare faceam ca tine, ma interesau doar candidatii care absolvisera politehnica din Bucuresti nu luam in considerare celelalte cv-uri....experienta mi-a demonstram ca am procedat gresit.

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihai33

Buna ziua,

Eu cred ca generalizezi, daca termini o facultate a unei universitati de stat nu este musai sa fii mai bun decat cineva care a terminat o facultate particulara. Faptul ca viitorul angajat a terminat la stat nu iti garanteaza ca este printre cei mai buni din pacate....mai nou la stat sunt mai multe locuri cu plata decat fara, costurile sunt duble decat la particular si din aceste motive multi oameni care au de gand sa invete opteaza pentru o univ particulara.

Eu la angajare faceam ca tine, ma interesau doar candidatii care absolvisera politehnica din Bucuresti nu luam in considerare celelalte cv-uri....experienta mi-a demonstram ca am procedat gresit.

Mihai

daca ai fost in stare sa treci de un examen dur de admitere, asa cum ar trebui sa fie la stat, sunt sanse mai mari sa fii mai bun decat unul care doar si-a depus un dosar la o particulara. zic eu...

pe de alta parte, pe bune ca nu ma intereseaza daca pe timpul facultatii, candidatul a lucrat ca ospatar/casier etc. (cam asta e trend-ul, faci particulara si lucrezi), in schimb ma intereseaza daca a reusit sa obtina o bursa sau un loc bun de munca la terminarea facultatii (studentii buni erau vanati pe vremea mea inca de prin anul 3).

sau poate ma insel... de aceea am si decshis subiectul, ca sa aflu si alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Din pacate la noi in tara invatamantul superior s-a degradat foarte mult, iar cazul Spiru Haret a fost cireasa de pe tort (sau bomboana pe coliva??).
Parerea mea este ca "vanatoare de diplome" a inceput in primul rand pentru ca permitea anagajarea la stat cu un salariu mai mare si in unele situatii, in institutii de stat se cereau studii superioare pe care chiar si "pilele si relatiile" trebuiau sa le indeplineasca.

Un exemplu clasic la varf de ierarhie este ministrul Igas care a dat BAC -ul la 24 de ani, si ulterior a terminat trei facultati, adica Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", Colegiul National de Aparare, Managementul si Finantarea in Administratia Publica, la Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, si Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, Facultatea de Drept. (conform cu ce s-a dezvaluit in presa).

Vrei sa spui ca la tine la firma nu ai angaja un om cu atatea competente?? E doar ministrul de interne al tarii, nu?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu zic sa ii pui in perioada de proba - legea iti permite - indiferent de institutia unde au absolvit. Pot sa existe neprofesionisti oriunde si profesionsiti de asemenea.
Cat despre universitati cred ca cererea si oferta este cel mai bun reglator pe piata.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Libelula, eu am constatat ca lucrurile nu mai stau "ca pe vremea noastra" cand am avut ocazia sa predau atat la o fac de stat cat si la una privata, la programul de masterat ce-i drept....am observat atunci ca majoritatea profesorilor de la studii de licenta predau si la stat si la privat, la privat castigau se pare mult mai bine asa ca la stat isi lasau asistentii sa tina cursul, la examene era relaxare maxima,exigenta minima si tot asa.....atunci mi-am explicat eu de ce anumite persoane pe care le angajasem pe baza unor cv-uri beton absolvente de fac de stat, note bune etc nu au confirmat la job deloc, am inceput sa fiu mai open minded cu privire la facultatile particulare si am avut surprize placute.....

Eu cred ca nu exista o reteta, pot "iesi" profesionisti buni atat de la stat cat si de la privat, depinde de fiecare individ in parte cu cata seriozitate a tratat pregatirea lui....examenul serios de admitere daca nu este sustinut de studiu si munca in urmatorii 3,4,5 ani de facultate, nu are mare valoare , in opinia mea.

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Da Mihai, dar asta inseamna sa angajam numai tineri cu 3, 4 ani experienta pt ca putem sa verificam referintele de la fostul loc de munca sau numai tineri care au si lucrat in timpul facultatii, iar cei ce nu au lucrat si doar au studiat foarte greu vor primi o oferta de munca.

Daca te uiti pe anunturi, vei vedea ca la "entry level" se cere experienta in medie 2 ani. Nu e normal in opinia mea.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu cred ca Mihai are dreptate, facultatea absolvita nu prea mai face diferenta tocmai datorita degradarii invatamantului superior de stat. Ce mai conteaza unde a terminat?

Mai depinde si de jobul la care ne referim. In putine facultati se invata si chestiuni cu aplicabilitate practica, asa ca pana la urma experienta practica ulterioara e determinanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Nu sint la curent cu ce e acum in Romania insa sa va spun din experienta mea in SUA unde diploma mea de politehnica era egala cu 0.
La fel ca si referintele. Toti la care m-am dus la interviu s-au uitat la ele ca la felul 14 de parca terminasem cine stie ce facultate de mi na a treia sau mai rau, de parca erau false.

Pina am gasit un angajator care mi-a spus concret: ai 2 saptamini de proba, ai de facut asta. Daca reusesti esti angajata. Normal, am fost angajata.

De ce nu faceti la fel. La naiba cu recomandarile si diplomele. Evident ca pot sa-si treaca prieteni si rude la recomandari, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Cred ca generalizezi. Si cred ca poti gresi. Si sunt sigura ca gasesti absolventi de facultati de stat incompetenti cu diploma in aceeasi masura in care gasesti absolventi de facultati private foarte competenti.
Ca sa nu spun ca poti avea o mare surpriza gasind oameni foarte buni pe un domeniu care prin definitie cere studii superioare de specialitate, dar ei nu le au. Si sunt cu mult mai buni decat posesorii de diploma, pentru ca fac ceea ce fac din pasiune.
In calitate de angajat ... nici nu m-as uita la o firma ai carei angajati la resurse umane ma judeca dupa o hartie, fara sa ma vada / cunoasca macar.
Parerea mea

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput