Din nou la munca
Raspunsuri - Pagina 2
codite2 spune:
Multumesc pentru incurajari, dragele mele. Acum dupa aproape o saptamana de cand am inceput serviciul pot sa spun ca sotul se descurca bine, cea mica pare sa fie ok, numai fetita cea mare ma intreaba dimineata cand plec: 'Si azi pleci la serviciu mama?'. Asteptam cu mare nerabdare weekendul.
codite2 spune:
Buna dimineata! Pot sa spun ca am un sot minunat care pe langa faptul ca sta cu fetele, ieri a si gatit (2 feluri de mancare).
De-abia astept sa treaca si ziua aceasta de lucru ca sa ma bucur apoi de fluturasii mei dulci.
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui codite2 'Si azi pleci la serviciu mama?'. Alina |
La noi intrebarea vesnica in fiecare dimineatza este: Esti libera?
Samabata si duminca cand primeste raspunsul DA, sunt libera, sare in sus si incepe sa imi turuie : mergem acolo, facem aia, etc"
r_ocsy spune:
Eu am inceput cand avea Sofia 10 luni, ma mustra si pe mine putin constiinta dar din fericire am gasit o super doamna care sta cu ea, de care sunt multumita peste 100% de ea si stiu ca e pe maini bune ! Conteaza foarte mult sa stii ca copilul e pe maini bune ca sa poti pleca linistita la servici !
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
danangie spune:
Si eu incep munca luni. Marco cel mic nu va avea nici macar 5 luni. sunt mahnita tare dar nu reusesc sa mai stau acasa deoarece ar trebui ptr 6 luni sa iau doar 30% din salar. Si cu 3 copii, cu diferite rate di credite..... e greu tare sa ajung la sf lunii. In sept va merge la cresa. Nu va avea nici 7 luni. Ce pot sa fac? Incerc sa nu ma gandesc, altfel nu as mai reusi sa ma opresc din plans. :(
Alessio Michele (3 ani) , Mattia Gabriel (1 an si 8 luni) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (4 luni) ! .
Pozici cu noi
Mik spune:
Hai, fetelor, frutea sus !
Mai toate ne-am lasat copilasii sa ne intoarcem la job, fiecare cu motivatia ei.
Important este sa-i iubim si timpul pe care il putem oferi copiilor nostri sa fie complet.
Copii se vor invata mai independenti si vor avea in noi un model frumos.
Eu sunt putin atipica : o data la serviciu nu ma mai gindesc la copii, am avut noroc si i-am lasat sistematic pe miini bune. Acum cind sunt marisori, cind vin acasa tot timpul e pentru ei.
Marox spune:
Mik, nu esti chiar asa atipica pt ca si eu sint la fel!
Am inceput serviciul cind Alex avea 3.5 luni si Julia 5 luni. Asa ca mine sint toate colegele mele, au lasat copiii la asistente maternale cind aveau 3,4,5 luni. In general, la primul copil se incepe serviciul repede, la sfirsitul concediului de maternitate de 16 saptamini. La al doilea, daca diferenta e mica, e o probabilitate mai mare ca mama sa isi ia un timp partial sau un concediu parental. Iar la al treilea, pina cel mic face 3 ani sa intre la scoala (gradinita), in mare majoritate mamele lucreaza timp partial 50 sau 80% sau isi iau concediu parental.