Cum mai fura statul roman

Cum mai fura statul roman | Autor: libelula

Link direct la acest mesaj

iar m-am enervat cumplit pe statul roman.

sotul meu a semnat un contract cu o primarie de comuna, pentru renovarea gradinitei din localitate. suma mica si bataie de cap, dar, fiind satul in care a crescut el, s-a gandit torusi sa dea o mana de ajutor.

toate bune si frumoase, plata s-a facut dupa receptia finala a lucrarilor (fara avans - noi am cumparat materialele). nu este vorba de o suma mare, undeva pe la 2.500 euro.

prima data m-am mirat ca primaria a fost obligata sa vireze banii in trezorerie. am facut un efort de bunavointa sa inteleg ca asta este politica, nu li permite sa lucreze cu bancile.
doar ca la trezorerie, mergand sa scoatem banii din contul creat special (nu am mai lucrat cu statul pana acum), ni s-a spus ca nu ni-i pot da, dar ca peste o zi, ii vor transfera in banca noastra.

adica trezoreria doar ne foloseste banii doua zile, si mai ia si comision pentru plimbatul lor dintr-o parte in alta.

mi se pare furt pe fata! asta este politica statului roman.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Toate insitutiile bugetare sunt obligate sa faca tranzactii doar prin Trezorerie. Si asa este, transferul de la trezorerie in contul propriu dureaza 1-2 zile.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Da, asa e, ei pot sa faca plata doar din Trezo in Trezo, si nu e de acum, e de muult timp...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

eu nu contest ca sunt obligati sa plateasca doar in trezorerie.
mi se pare insa un abuz si un furt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si nu se fac plati decat intre 25-30 ale lunii. Daca ai cumva restante la impozite nu poti transfera banii pana nu sunt impozitele achitate total.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu nu vad unde anume e abuzul si nici furtul.

Mergi la inceput

1. nu ti plateste direct in banca ta, esti obligat sa iti deschizi un cont nou in trezorerie
2. ti se ia volens nolens comision pe tranzactie, nu poti accesa banii cateva zile, timp in care statul se foloseste de ei fara sa iti acorde dobanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Statul roman ne fura "la greu". Cazul tau e doar "maruntis".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Statul roman ne fura "la greu". Cazul tau e doar "maruntis".

stiu... insa in fiecare saptamana descopar alte si alte abuzuri ale acestui stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

1. nu ti plateste direct in banca ta, esti obligat sa iti deschizi un cont nou in trezorerie
2. ti se ia volens nolens comision pe tranzactie, nu poti accesa banii cateva zile, timp in care statul se foloseste de ei fara sa iti acorde dobanda.

ba da, iti da dobanda.... mica, e drept, dar la nici o banca dobanzile pe contul curent nu-s mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Pentru ca romanii (unii) angajati in institutii de stat au furat banii publici de multa vreme s-a infiintat banca statului care se numeste trezorerie. Are aceleasi reguli ca si oricare alta banca cu diferenta ca este mult mai exigenta. Toate institutiile de stat platesc obligatiile catre furnizori doar in contul bancar de trezorerie. Orice firma poate sa aiba un numar nelimitat de conturi bancare, unul dintre ele este cel de la trezorerie.
2. La orice banca se incaseaza comision pe tranzactii, sa innteleg ca nu stiai? La orice virament interbancar dureaza in jur de 48 de ore intre momentul dispunerii unei plati si momentul incasarii sumei de catre beneficiaul ei. Sa inteleg ca nu stiai acest aspect?
Banii din conturile curente sunt la dispozitia beneficiarului. Perioada tranzactionala interbancara nu este alocata unei banci anume - decontarile interbancare (inclusiv trezoreria) se fac prin BNR. Acest aspect probabil nu il stiai.

Si eu sunt un pic nedumerit pentru ca nu am vazut nicaieri concret ceva care sa justifice titlul acestui topic.
'a fura" - "furt" - actiunea prin care o persoana isi insuseste in mod fraudulos si ireversibil prin actiune premeditata un bun sau un serviciu care nu ii apartine pe care nu este proprietar fara a-l mai returna proprietarului de drept.

Cam asta ar fi ideea de furt - nu regasesc in textele tale nimic in aceasta directie. Insa sunt clar aspecte pe care nu le cunosti - desi sunt banale comune chiar. Nimic spectaculos.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput