Cum mai fura statul roman

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

am inteles si acceptat faptul ca am fost platiti in trezorerie.
nu am inteles insa de ce nu ni s-a dat voie sa NE RETRAGEM BANII direct din trezorerie. am mai pierdut doua zile pana ne-au virat banii din contul nostru de trezorerie in contul nostru din BT

acest lucru mi se pare un abuz. o incalcare flagranta a dretului meu de a dispune de banii mei dupa nevoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Sunt reguli pe care le poti sau nu accepta. Dar daca vrei sa lucrezi cu institutiile statului, le accepti. Nu-ti convin, nu lucrezi cu statul. N-ai ce face.
Din cate inteleg, problema la contractele cu statul apar din cauza neplatii facturilor, nu a comisioanelor generate de plata lor.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Trezoreria e copilul statului, nu trebuie sa manace si gura lui ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

De parca in alte tari Statul e curat, proaspat schimbat .
Sa fim seriosi, peste tot se fac magarii cu bani, mai ales in banci, altfel nu ar fi asa "prospere".
In Olanda pana si o tranzactie normala care in alte tari dureaza 3 zile, aici dureaza 5 ca e criza, nu, sa mai faca si ei o extra dobanda, de pe urma sclavilor care suntem cu totii. Trist dar asta e lumea in care traim. Cash nu mai incaseaza si plateste nimeni, desi nu e corect sa te oblige doar prin banci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

De parca in alte tari Statul e curat, proaspat schimbat .
Sa fim seriosi, peste tot se fac magarii cu bani, mai ales in banci, altfel nu ar fi asa "prospere".
In Olanda pana si o tranzactie normala care in alte tari dureaza 3 zile, aici dureaza 5 ca e criza, nu, sa mai faca si ei o extra dobanda, de pe urma sclavilor care suntem cu totii. Trist dar asta e lumea in care traim. Cash nu mai incaseaza si plateste nimeni, desi nu e corect sa te oblige doar prin banci.

Ei, asa o fi, dar in alte tari Statul isi mai face si treaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius
La orice virament interbancar dureaza in jur de 48 de ore intre momentul dispunerii unei plati si momentul incasarii sumei de catre beneficiaul ei. Sa inteleg ca nu stiai acest aspect?
Banii din conturile curente sunt la dispozitia beneficiarului. Perioada tranzactionala interbancara nu este alocata unei banci anume - decontarile interbancare (inclusiv trezoreria) se fac prin BNR. Acest aspect probabil nu il stiai.

Nu, nu la orice banca viramentul interbancar dureaza in jur de 48 de ore.
O plata dispusa pana in ora 12/13(in functie de banca) ajunge la beneficiar in aceeasi zi.
O plata dispusa dupa aceasta ora ajunge la beneficiar in a doua zi lucratoare.

Si da, institutiile statului nu mai fac plati catre furnizori decat in conturi deschise la trezorerie. Asta de cativa ani buni.
Ce nu vad normal (si nu stiam acest lucru) este faptul ca nu iti poti ridica banii in numerar de la trezorerie. Si ce nu inteleg iar, e de ce banii se vireaza in alt cont a doua zi si nu in ziua respectiva.

Intr-un fel, da, poate fi considerat furt. In acea zi, daca ai fi putut dispune de banii tai dupa dorinta, ai fi putut deschide un depozit si ai fi primit o anume dobanda, pentru acea zi.
Asa, trezoreria face acest depozit cu banii tai si incaseaza dobanda in locul tau. Eista imprumuturi overnight, exista dobanzi platite de o banca unei alte banci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Citat:
La orice virament interbancar dureaza in jur de 48 de ore intre momentul dispunerii unei plati si momentul incasarii sumei de catre beneficiaul ei. Sa inteleg ca nu stiai acest aspect?
Banii din conturile curente sunt la dispozitia beneficiarului. Perioada tranzactionala interbancara nu este alocata unei banci anume - decontarile interbancare (inclusiv trezoreria) se fac prin BNR. Acest aspect probabil nu il stiai.

O plata dispusa pana in ora 12/13(in functie de banca) ajunge la beneficiar in aceeasi zi.

Si da, institutiile statului nu mai fac plati catre furnizori decat in conturi deschise la trezorerie. Asta de cativa ani buni.
Ce nu vad normal (si nu stiam acest lucru) este faptul ca nu iti poti ridica banii in numerar de la trezorerie. Si ce nu inteleg iar, e de ce banii se vireaza in alt cont a doua zi si nu in ziua respectiva.

Intr-un fel, da, poate fi considerat furt. In acea zi, daca ai fi putut dispune de banii tai dupa dorinta, ai fi putut deschide un depozit si ai fi primit o anume dobanda, pentru acea zi.
Asa, trezoreria face acest depozit cu banii tai si incaseaza dobanda in locul tau. Eista imprumuturi overnight, exista dobanzi platite de o banca unei alte banci.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

1. Glumesti - toate platile (decontarile interbancare) au loc prin BNR si nu se inchid sub 24 de ore.
2. Trezoreria face plati catre furnizori char daca in cont de trezorerie dar se pot face plati normale. O plata catre un cont de trezorerie este absolut identica ca orcie alta plata bancara pentru platitor.
3. Plata banilor in si din trezorerie se face prin inchideri zilnice. Dar daca dimineata sunt bani in cont poate fi dispusa plata lor catre terti sau catre un alt cont bancar. Plata nu are loc a doua zi daca ordinul s-a depus dimineata. Incasarea in alt cont desigur nu are loc in aceeasi zi.
4. Cade ideea de depozit pentru o zi (vezi pct. 3) Trezoreria desi functioneaza ca si o banca are specificul ei totusi fiind banca statului cum s-ar zice.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

O fi asa doar in ceea ce priveste trezoreria, eu am facut plata dimineata la ora 10 din cont unicredit tiriac catre cont la ing si la ora 17 aceeasi zi beneficiarul mi-a confirmat primirea banilor..adica si-a facut omu' verificarea la bancomat si avea banii in sold...asta cca 2 luni in urma...mai precis o saptamana inaintea Pastelui...

Ce e drept e ca, am facut viramentul prin internet banking...poate o fi si asta o treaba...sunt convinsa ca dureaza mai mult daca faci plata cu op scris de mana la ghiseul bancii.

Mi s-a intamplat cu o plata facuta printr-o agentie bcr de la turnu severin (parca), operatorul de la ghiseu a "uitat" sa faca tranzactia, (clientul mi-a trimis pe fax copia op-ul pe care se vedea clar stampila bancii si data platii...dar banii nu se regaseau in contul institutiei...am insistat la client sa stea de capul angajatului de la banca ..a rezolvat dupa cca o luna cu reclamatii la conducerea bcr)....Plata era din bcr catre trezorerie.

Apoi fiind bugetar salariul il aveam in cont in ziua imediat urmatoare viramentului din trezorerie...cca 24 ore, la fel si sumele virate catre persoane fizice (deconturi de cheltuieli) ajungeau din trezorerie in contul personal al omului in cca 24 de ore (unul dintre beneficiari chiar mi-a confirmat in ziua viramentului intrarea banilor in contul personal).

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Citat:

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

O plata catre un cont de trezorerie este absolut identica ca orcie alta plata bancara pentru platitor.

da, dar ca si beneficiar, trebuie sa astept ca trezoreria sa ii vireze a doua zin catre contul meu dintr-o banca comerciala. nu i-am putut scoate din trezorerie.

mie asta mi se pare un abuz, nu faptul ca a trebuit sa decshid un cont in trezorerie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Doar daca dispui acea plata, nu face nimic de la ea - identic pentru orice banca - nici o deosebire cu exceptia ridicarii de numerar - aceasta exceptie fiind comunicata oricarui doritor de cont de trezorerie anterior momentului deschiderii contului.

Mergi la inceput