Caine de talie mica ce poate fi tinut in curte
Dati-mi, va rog, un sfat. Pana de curand am avut o catea, o combinatie de ciobanesc german cu...ceva, pe care am dat-o pentru ca ne-a distrus mai tot de prin curte (ultima isprava a fost ca s-a apucat de ros niste cabluri electrice). Pentru ca fiica-mea era foarte atasata de ea, ca sa ii treaca supararea sotul i-a spus ca poate vom lua un caine mic in locul ei (prin mic ma refer la talie, nu la varsta)Asa ca acum m-am apucat de facut cercetari, sa vedem daca putem gasi un inlocuitor. Ma intereseaza o rasa rezistenta si nepretentioasa (va sta in curte, nu in casa), jucausa si prietenoasa cu copiii. A, ai avem inca un ciobanesc german in curte, care e pentru paza. Sper sa reusim sa ii facem sa se inteleaga intre ei...Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Multumesc!Mami de Miruna si de VladutPoze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
Raspunsuri
manuelacrina spune:
Eu am un cocker auriu, de 2 ani si ceva, foarte jucaus, prietenos cu copiii si cu toti cainii si pisicile si cu toata lumea ... numai pe vrabii le latra si pe unii caini antipatici lui, de pa strada.
S-a dovedit a fi rezistent si nepretentios, il tin numai in curte (are cusca).
Este un excelent partener de joaca, dar nu garantez ca nu face "ispravi" ... al nostru a ros din cusca, din gardul de lemn, plexiglasul de la poarta etc. ... drept "pedeapsa" mai sta si legat, dar nu l-as da pentru nimic in schimb .
naverdi11 spune:
Eu am vazut la niste prieteni un Jack Russel si m-am indragostit de aceasta rasa de catei.
Nu ti-ar place unul de acesta?
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manuelacrina Eu am un cocker auriu, de 2 ani si ceva, foarte jucaus, prietenos cu copiii si cu toti cainii si pisicile si cu toata lumea ... numai pe vrabii le latra si pe unii caini antipatici lui, de pa strada. S-a dovedit a fi rezistent si nepretentios, il tin numai in curte (are cusca). Este un excelent partener de joaca, dar nu garantez ca nu face "ispravi" ... al nostru a ros din cusca, din gardul de lemn, plexiglasul de la poarta etc. ... drept "pedeapsa" mai sta si legat, dar nu l-as da pentru nimic in schimb . |
manuelacrina spune:
Raluca, iti inteleg frustrarea si supararea in legatura cu ispravile cainelui in curte ... si rabdarea si "toleranta" noastra are o limita ... si al meu a ros din cablurile de TV si internet.
Eu am "noroc" ca atunci cand il leg nu face galagie prea mare ... dar are ochisorii foooarte tristi ... si de multe ori "ma convinge" sa scurtez pedeapsa.
Parerea mea este ca un caine foarte activ si jucaus nu poate fi "cuminte", sa nu roada si ce nu trebuie, decat poate cu lectii de dresaj.
ingridnen spune:
jack russel are parul foarte scurt, nici gand de tinut in curte. Plus ca e foarte activ si energic, in continua miscare
Si noi avem o distrugatoare la activ: boxerita noastra a distrus tot ce se poate distruge pana la varsta de 2 ani (desi stam la curte, o tin in casa cand sant sub 10 grade afara). Pomi, tencuiala de la casa, doua cotete, usa de la magazie, furtunul de la aer conditionat, pubela de gunoi, masa cu scaunele de plastic, ghivece etc etc he he he
Chiar nu stiu ce caine de talie mica (si de rasa) ar avea blana deasa, ca sa reziste in curte.
Eventual un husky... femelele sant oricum mult mai mici decat un ciobanesc german.
Ingrid si Cristi 8 ani
Nati spune:
Raluca, eu am un jack russell, e fetita, sunt adorabili, dar foarte energici.
Plus ca au blana scurta si nu rezista afara pe timp de iarna, sunt buni paznici, chiar sar sa muste daca intra cineva necunoscut in curte ori in casa. Noi mai avem un golden,cu rasa asta nu murii magare, daca intra hotul in casa il si ajuta sa care bunurile la masina.
jack russell terrier nu sunt recomandati pentru familii cu copii mai mici de 8 ani, rasa asta e cam independenta, sunt cu toane(ori o fi numai a mea).
Nu sunt adepta catelului tinut in lant afara, dar....daca asta e decizia voastra, eu zic sa cauti o rasa care are blana lunga si deasa, sa reziste la gerurile din Romania.
edit: poate un ciobanesc mioritic(sau cum se numeste)ala sigur rezista la frig, numa ca daca il apuca latratul se sparg gemurile.Dar cum voi vreti unul de talie mica cam greu.
Succes la gasit catelul perfect!
pisigri spune:
Decit sa iei un ciine de rasa, cu sanse mari de a ajunge la cineva cu adevarat iubitor de animale, si sa il pui in lant, dupa care sa il dai pentru ca roade, mai bine ia un ciine necajit dintr-un adapost, care oricum nu are mari sanse la o viata frumoasa, si ofera-i un castron de mincare, ca se cheama ca oricum ii imbunatatesti viata.
Nu exista numai rase, exista indivizi in cadrul raselor. Habar nu ai care sunt nevoile reale ale unui ciine, te arati dispusa sa schimbi ciinii ca pe sosete... Citeste, informeaza-te, INVATA ca in primul an de viata, sau cel putin pina pe la 8 luni, ciinii rod, 98% dintre ei, pentru ca le erupe dentitia definitiva...ca, la fel ca in cazul unui copil, este datoria ta, de OM, mai destept, capabil sa anticipeze, sa PROTEJEZI ciinele ascunzindu-i cablurile electrice.
Nici cockerul, nici Jack Russel Terrier nu sunt ciini de tinut exclusiv in curte, in conditiile climatice din Romania.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
olympia spune:
Si eu te sfatuiesc sa iei un maidanez, daca vrei sa-l tii numai in curte. Separa cumva spatiul in care-l tii ca sa eviti surprizele, da-i de ros oase mari de vita ca-i trebuie si jucarii, dati-i drumul in curtea mare regulat cand e sub supravegherea voastra. Ia o catea si sterilizeaz-o ca sa n-ai probleme cu lupul.
Eu am doi maidanezi(8 si 3 ani) capatati de prin vecini, sunt rezistenti, obisnuiti cu traiul afara, nu s-au imbolnavit niciodata.
bird70 spune:
Ralucutza,
imi pare rau sa aud ca ai dat cateaua. Ea saraca se plictisea sau nu a fost educata cum trebuie. Solutia nu este sa schimbi cainele ci sa vezi DE CE roade si strica si sa il educi sau sa-i ocupi timpul. Eu am un caine mare care circula in casa si in curte si care acum are 3 ani. Il am de la 6 saptamani si nu mi-a stricat mai nimic. Are curtea plina de jucarii, primeste zilnic oase cu carne de ros, e scos la plimbare si obosit bine, copiii il fugaresc toata seara . Abia apuca saracul sa se bage in pat cand se intuneca.
E responsabilitatea ta sa ai grija ca mediul in care ti cainele sa fie sigur. Cum a ajuns la cabluri electrice?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Decit sa iei un ciine de rasa, cu sanse mari de a ajunge la cineva cu adevarat iubitor de animale, si sa il pui in lant, dupa care sa il dai pentru ca roade, mai bine ia un ciine necajit dintr-un adapost, care oricum nu are mari sanse la o viata frumoasa, si ofera-i un castron de mincare, ca se cheama ca oricum ii imbunatatesti viata.Nu exista numai rase, exista indivizi in cadrul raselor. Habar nu ai care sunt nevoile reale ale unui ciine, te arati dispusa sa schimbi ciinii ca pe sosete... Citeste, informeaza-te, INVATA ca in primul an de viata, sau cel putin pina pe la 8 luni, ciinii rod, 98% dintre ei, pentru ca le erupe dentitia definitiva...ca, la fel ca in cazul unui copil, este datoria ta, de OM, mai destept, capabil sa anticipeze, sa PROTEJEZI ciinele ascunzindu-i cablurile electrice.Nici cockerul, nici Jack Russel Terrier nu sunt ciini de tinut exclusiv in curte, in conditiile climatice din Romania. http://pisigri.blogspot.com/Mami de Ilinca (5.03.2009) |