Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(56)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielaromt spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabivalceanu

GABI, iertare, dar a stii poezii si cifre nu inseamna nimic! Exista asa: memorare, rationamnet, creare samd... De obicei, bunicile si chiar si educatoarele pun accent pe memorare (care e importanta, dar cam un sfert (maximum) dintr-un proces de invatare) si toti sunt bucurosi. Din punctul meu de vedere, a toci neuronii unui copil la virsta aia cu informatii care chiar nu-i trebuie... e aiurea, cel putin. Stie sa-si puna singur hainele, sa-si incheie nasturii si sireturile etc, etc? TOATE deprinderile sunt stimuli extrem de importanti, nu numai a repeta papagaliceste...

M-am bagat ca celebra zburatoare a lui Ziki in lapte... dar nu m-am abtinut.
Si apropo de Ziki: stiam eu ca e ceva in neregula cu bain-marin-ul meu. Carevasazica, Marin, misogin de fel, a zis ca el treb`e sa se treaca acolo in locul amaritei de Marie... Teapa lui! De atunci s-au mutat si barbatii la cratita!!

G


Nu m-am facut inteleasa. gandesc oarecum ca tine. Tot ce vroiam sa zic e ca prefer o bona/bunica/etc care sa joace jocuri educative cu bb, unei crese de la care copilul nu vine cu plus de informatie. Iar daca un copil in joaca invata culori si etc e foarte bine din punctul meu de vedere. N?u sunt nici eu de acord sa pui un copil sa memoreze doar de dragul de a ma lauda cu cate stie copilul meu, dar nici sa lasi creierasul sa zaca, ca poate prinde el din zbor.

Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Desi am o gramada de treaba, am citit un articol fain despre masajul la bebelusi intr-o revista de-a mea, trebuie sa vi-l traduc si voua.

Fiinta umana se afla in relatie constanta cu ceilalti si cu mediul inconjurator, relatie care se realizeaza prin simturi. Din toate simturile noastre (vaz, auz, miros, gust, tactil) cel mai important e simtul tactil, este primul care se dezvolta la fiinta umana.

Pielea e unul din primele organe care se dezvolta la om si unul din cele mai importante. Un om poate trai surd sau orb dar nu poate trai fara piele si fara functiile asigurate de piele.

Ce se intampla cand nu simtim atingerea altei fiinte? IN secolul al XIX-lea copii mureau de o boala numita marasm (in greaca- a se atrofia) in primul lor an de viata. Medicii au descoperit mai tarziu ca boala era cauzata de absenta atingerii. Bebelusii care nu erau atinsi in mod regulat incetau sa se mai hraneasca si mureau.

In plus, un studiu surprinzator condus de un specialist in domeniu Ashley Montagu, in sec al XX-lea a relevat ca bebelusii care nu sunt atinsi si mangaiati resimt consecintele pana in oase: s-au desoperit niste linii misi de crestere retardata la nivelul tibiei si radiusului.

La inceputul anilor 1930, rata mortalitatii din orfelinatele americane se ridica la 60%. Acest procent s-a diminuat drastic odata ce li s-au cerut infirmierelor sa ia de cateva ori pe zi copii in brate si sa-i mangaie. Mai recent, un studiu condus de doctorul Tiffany Field, Universitatea din Miami, demonstreaza clar ca greutatea bebelusilor prematuri care sunt masati timp de 15 minute pe zi creste mai repede decat a celorlalti. In plus, dezvoltarea lor motorie si cognitiva e superioara.

Exista numeroase terapii prin atingere care s-au dovedit eficace pentru milioane de oameni.
Masajul pentru bebelusi, din ce in ce mai popular, are urmatoarele efecte:

-Efecte fizice : favorizeaza circulatia fluidelor in interiorul corpului, permite diminuarea colicilor abdominale, a gazelor, a constipatiei. Favorizeaza relaxarea muschilor, destinde bebelusul si ii da un sentiment de bine. Mai tarziu, copilul si adultul va fi in masura sa se destinda mai usor, sa fie mai pregatit in fata stressului.

-Efecte psihologice : Atingerea linisteste si reconforteaza. Stimuleaza ideea de constiinta de sine si de respect fata de sine. Facandu-ne timp sa ne atingem copii cu tandrete si dragoste, prin intermediul masajului le comunica faptul ca sunt importanti pentru noi. Este o ocazia frumoasa sa ii facem sa aprecieze tandretea, sa-si recunoasca nevoile, sa-si exprime si sa-si acorde dreptul la placere.

-Efecte in ce priveste comuncarea: Suprafata pielii are numerosi receptori senzoriali care primesc stimuli de caldura, de frig, de durere, de contact... Pielea reprezinta deci primul nostru mod de comunicare. Masajul permite o mai buna comunicare intre copil si parinte, o mai buna cunoastere reciproca.

-Efecte sociale: favorizeaza atasamentul copilului fata de parinte si invers , are repercusiuni pentru mai tarziu, in ce priveste relatiile interpersonale ale viitorului adult.

Cum facem masajul copilului?
- Alegem un mediu calm si linistit, o pozitie confortabila
- Temperatura camerei sa fie adecvata
- Copilul trebuie sa fie treaz, calm si bine dispus
- E bine sa folosim un ulei vegetal, presat la rece de preferinta cum ar fi uleiul de samburi de struguri sau de caisa.
- Incalzim uleiul in palme, ii aratam bebelusului prin frecarea mainilor ca vom face masaj
- Masati usor cate o parte a corpului, pe rand : picioruse, piept, brate, spate, fata
- Ii putem canta un cantecel sau ii putem pune o muzica relaxanta
- Ramaneti mereu in contact cu bebelusul, cu nevoile lui, important e sa fiti si dv calm si plin de dragoste, linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Fetelor, poate vreti sa votatisi voi petitia ...


Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Al meu nu stie cifrele si refuza cu indarjire sa le invete. (bine ca nici eu nu-mi bat capu) Asta a fost motivul pentru care am schimbat prima gradinita, la romani. Si cred eu ca de asta refuza sa le invete si acum, l-au traumatizat aia cu cifrele lor. La inceput a fost fain, dar cand s-a bagat domnul Tartor cu bata sa ii invete el litere si cifre am zis pas. Nici eu nu sunt de acord sa-i toc creierii cu tot felul de chestii neimportante. Pentru el e important acum sa se joace liber, sa creeze, sa inventeze, imaginatia, gandirea creativa, asta urmaresc eu sa-i dezvolt. Iesim mereu afara, in natura, observam plantele, animalele, ne uitam la oamenii care lucreaza, il duc la santier (cand nu se mai lucreaza, dupa-amiaza) sa scurme prin pietre, prin praf, sa vada cum se pun tevi in pamant, cum se toarna asfaltul, etc.

GABRIELA - da e importanta stimularea, dar trebuie sa te asiguri ca e de calitate. Intre copii zic eu ca sunt mai stimulati decat singur cu un om mare. Copii au propria lor perceptie depre lume, de multe ori nealterata si mult mai proaspata decat noi adultii. Noi nu mai remarcam demult cantecul pasarelelor si mersul furnicilor, ei le remarca imediat.
Oricum un creieras de copil nu poate nicidecum sa zaca. Singur isi inventeaza jocuri, descopera lumea, face asocieri, si de multe ori e mai important sa il lasi liber sa descopere toate astea singur, decat sa-l ocupi cu chestii absolut neimportante - cum ar fi cifrele, literele, repetatul obsesiv de cantece si poezii si mai ales sa fii mereu de fundul lui si sfaturi si demonstratii.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zumzu spune:

roxx, e sormea in poze dar cred ca te-ai prins

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui zumzu

roxx, e sormea in poze dar cred ca te-ai prins




Intial nu, dup-aia mi s-a parut mie ceva...ca de-aia am postat comentariul si dup-aia l-am sters
Oricum pozele sunt super-super, iar modelele si mai si!

Fug afara cu mandra pana nu incepe ploaia. Lumea se vede altfel dupa o ora jumate de somn

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Da, da si eu am remarcat pozele, sunt faine tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

superbe poze intr-adevar.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Am si niste intrebari pt fetele care dau cereale la bebe(sau pt cine stie):
1. Cat inseamna o masura de cereale?
2. Care e proportia in care se prepara(cate masuri cereale la cat lapte)?
Daca s-a mai intrebat, sa-mi fie rusine ca sunt neatenta.



Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

laura eu folosesc masura de la lapte
bun acum le folosesc doar in piureul de fructe
altfel nu le mai mananca..si le pun din ochi




mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput