Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
Matzaila_81 spune:
Tebligia, bine ai venit!
Nu am inteles insa ceva, daca DPN-ul tau este 02.02 tu lunea asta nu ai cum sa fi in 10 saptamani.
tebligia spune:
azi intru in a 10 saptamana, am 9 incheiate asta dpdv al dr laura dracea dpn 1-2 feb 2011
tebligia spune:
stimularea a inceput pe 28 aprilie 2011 si asa mi-a zis dr k se socoteste, acum nu stiu ce sa zic poate nu am calculat bine
Ireth spune:
Buna ziua fetelor,
scuze ca dau buzna, sunt de la odiseea de iulie-august 2011. Ma plictiseam pe-aici si am zis sa mai citesc ce se mai scrie in alte odisei. Mi-aduc aminte cum era la inceput
Am vazut ca se dezbate un subiect care pentru mine a fost cosmar aproape toata sarcina, si anume saptamanile de sarcina in functie de ciclu.
Eu am ciclu neregulat, peste 40 de zile, si asa cum zicea cineva aici, ecografele nu stiu sa masoare decat cicluri regulate de 28 de zile.
Urmarea? eu am fost de la prima ecografie cu 2 sapt jumate (minim) in urma ecografului. Poate nu pare ceva important la inceput, dar dupa un timp o sa vedeti ca doctorii dau mare importanta acestui fapt.
Sa va povestesc experienta mea: la eco morfo de trim 2, cea mai importanta din timpul sarcinii, m-am dus la un mare doctor (nu dau nume) ca sa vad daca totul e asa cum trebuie. Ca la fiecare ecografie, m-a intrebat data ultimului ciclu, i-am zis, cu mentiunea CICLU NEREGULAT. Toate bune si frumoase, totul bine dezvoltat, fara probleme, exact la sfarsit ii zice asistentei (care scria dupa dictare): RETARD DE CRESTERE 45%. WTF??? ce naiba e aia, cum se poate, avand in vedere ca totul era normal?!
Si apoi imi explica. Conform datelor ecografului, trebuia sa fiu in 25 de sapt, eu eram in 22 spre 23, iar femurul copilului era de 21 de sapt si ceva. Concluzie: retard de crestere, ceva nu e bine, probabil ca nu primeste destul sange pe undeva, ma trimite urgent la Uscatescu sa imi fac analize.
Uscatescu imi da sa fac Clexane, fara sa am analize cu probleme, doar pe baza acestui retard de crestere calculat de ecograf. Doctorita mea ginecolog nici nu vrea sa auda, imi spune ca n-am nevoie, ca domnul dr. X care mi-a facut ecografia e bun ecografist dar nu e GINECOLOG si ca sigur n-a tinut cont de ciclul meu neregulat, ceea ce banuiam si eu.
Totusi, piticii pe creier fiind deja plantati, nu m-am lasat pana n-am facut ecografia nr.2, la alt doctor, fara sa-i mentionez de ce mi-a zis dr. X. Acest al doilea doctor era si doctor ginecolog, si a inteles din start ca nu trebuie sa se ia dupa datele ecografului. Mi-a masurat fiecare organ in parte si la sfarsit mi-a zis: dupa calculele mele esti in sapt. 23 si 2 zile. Sa va mai spun ca exact in ziua aia eu implinisem.... 23 sapt si 2 zile??
M-am lungit ca o placinta, ma scuzati. Vroiam doar sa va spun: daca aveti vreun dubiu, consultati si alti medici, nu va lasati influentati de renumele lor! la faza aia (ecografie scumpa plus analizele de rigoare de dupa) am cheltuit peste 2.500 ron, dintr-un moft! Copilul acum e bine merci, dezvoltat cum trebuie, inclusiv femurul, dar daca nu as fi insistat cu analize si ecografii suplimentare, cine stie ce/cate medicamente as fi bagat in mine fara rost.
Si totul a plecat de la un nenorocit de ciclu neregulat.
Gata, am terminat. Inca o data ma scuzati ca m-am bagat cu povestea mea peste odiseea voastra, insa stiu cum e sa suferi dintr-un nimic. Multa bafta fetelor bolnavioare, sa va iasa analizele bine!
34+
aerlilian spune:
Ligia, ma bucur ca ne regasim aici!!!Nu stiu cat sunt de bine, dar sper sa fie asa cum mi se spune.Si eu ma bucur ca tu si bebe sunteti bine.Doamne ajuta in continuare!
Noce, cred ca e discutabila treaba asta cu ecografiile.Stii...in cazul meu si al Ligiei, spre exemplu, sarcinile sunt obtinute prin FIV, monitorizarea, cel putin la inceput, a trebuit sa fie foarte atenta.Dincolo de asta, mai este si disperarea noastra de femei care s-au chinuit si si-au dorit sa ajunga aici...Eu am intrebat medicul daca dauneaza si mi s-a spus "femeilor internate in spital cu probleme, li se fac ecografii zilnic".Deci...de aceea spun ca e discutabil.Si eu as vrea sa le raresc ecografiile, mai ales ca acum inca le fac vaginale si ma tem sa nu zgandare ceva pe acolo, pe de alta parte, crede-ma, as face cate doua pe zi numai sa stiu ca bebe e bine, creste si-i bate inimioara.Ma intelegi,nu???
tebligia spune:
aerlilian multumesc de incurajari si tie la fel azi am fost la echo la un bun prieten si mi-a zis k nu echografia dauneaza in primele luni ci echo doppler care iti arata sunetul inimi fatului undele doppler sunt nocivemie dr mi-a facut doar o data doppler la inima copilului sa vada cum se aude apoi a zis k nu mai imi face doar ne uitam la ea cum bate:)):))pupici
mihacor spune:
fetelor mi-au iesit bubite pe amandoua mainile...nu stiu ce sa fac...medicamente nu am luat si de mancat am mancat doar 2 iaurturi....
7+
aly_k spune:
buna seara fetele.
Eu azi nu am apucat sa intru ca am avut ceva treaba si am si stat mai mult in pat
My lady mersi pt linkuri,mi-au fost utile
lalizuza mersi pt raspuns,am sa incers sa nu fac mult efort,oricum greutati am incercat sa nu ridic de cand am ramas insracinata ca stiam ca nu ii bine.
lexi am terminat cu examenele,mai astept un rezultat si gata am vacanta
anca,tebligia,noce bine ati venit
porumbita tinem pumnii sa fie totul bine
pupici la toate burticutele
13+
puiutul meu
aerlilian spune:
Mihacor, e posibil ca bubitele sa fie o alergie la utrogestan, daca iei...Si orice ar fi, nu inghiti medicamente, incearca doar o mixtura mentolata.
My_Lady0091 spune:
'neatza si un sfarsit de saptamana placut va doresc!
*Blackmoon Lady 8+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |