Copii furati din parcuri
Raspunsuri - Pagina 4
Picky_toto spune:
Acum vreo 2 sapt eu si sotul ne intorceam cu fetele de la plimbare..era seara, vreo 20:30, dar era inca ff cald afara si in parc erau copii la joaca, mai bine spus la balaceala ..Noi trecand pe langa intrarea in parc am vazut in mijlocul trotuarului niste copii mai mari care ii spunea unui baietel mai mic (3 ani cel mult) sa mearga inapoi in parc la mama lui. Ne-a atras atentia si sotul i-a intrebat pe copii daca il cunoaste pe baietel..acestia au negat...Sotul l-a luat de mana pe baietel care nu a schitat nici macar un gest de refuz..si ne-am indreptat impreuna in parc la locul de joaca...l-a intrebat pe baietel daca stie unde e mami a lui..copilul nimic ...se uita la noi de parca vb alta limba. S-a plimbat al meu cu copilul la locul de joaca..dar nici o mamica de pe acolo nu parea sa-l cunoasca...cand dintr-o data vine in fuga o marocanca cu 2 copii mai mari langa ea, strigand "ca-i al meu"...speriata ca l-a vazut pe sotul meu tinadu-i copilul de mana..Al meu i-a spus ca l-a gasit pe strada ca a iesit din parc dupa alti copii (la iesirea din parc e strada pe unde trece si tramvaiul)..ea s-a speriat cand a auzit..si dadea vina pe copii cei mari ca doar in grija lor l-a lasat pe cel mic... ca deh ea statea frumos pe iarba la barfa cu prietenele ei...intr-un loc unde nu se vede copii la joaca...ca-i gard viu intre alee si nisip.
Si la fel procedeaza si educatoarele/invatatoarele cand vin cu copii in parc...ei se joaca iar ele stau la barfa..si rar isi mai arunca cate un ochii la copii....
Nu stiu daca zvonurile sunt sau nu adevarate, dar mai bine sa fii cu ochii pe copil non-stop decat sa regeti apoi ca l-ai lasat nesupravhegeat si nu ptr ca ar putea fi rapit de cineva ci ptr ca s-ar putea lovi la locul de joaca.
Mami de
mica si iubita
05.05.2009 si de inca o
mai mica si iubita
25.03.2011Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
accept92 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chatonel nu li s-a facut nici un proces verbal, nimic-nimicut??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din pacate, nu, nici macar nu s-a aflat de la ce gradinita erau. Era una din cu totul alt cartier decat parcul si venisera cu microbuzul. Educatoarele s-au intors cu taxiul, ele nu alertasera politia ca au pierdut un copil in parc, normal ar fi fost ca in momentul in care au realizat ca au pierdut un copil sa sune la 112 si echipaje de politie din zona parcului sa intre in alerta...insa ele s-au intors discret, cand au vazut copilul acolo unde il lasasera incepusera chiar sa se hlizeasca...Stiu ca nu trebuiau sa fie lasate sa plece asa, dar...in momentul ala politistii comunitari umblau pe la gradinite iar mamicile nu s-au apucat sa traga de ele, initial toata lumea a rasuflat usurata, si educatoarele, si mamicile, si copilul...pana la dezmeticire au si plecat.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Picky_toto Nu stiu daca zvonurile sunt sau nu adevarate, dar mai bine sa fii cu ochii pe copil non-stop decat sa regeti apoi ca l-ai lasat nesupravhegeat si nu ptr ca ar putea fi rapit de cineva ci ptr ca s-ar putea lovi la locul de joaca. |
Daca scopul acestor zvonuri este sa ii constientizeze pe cei mai putin constienti, atunci rau nu pot sa faca. Poate pentru unii pericolul masinilor, cainilor, adultilor rau intentionati nu suna asa rau si au nevoie de un stimul mai SF. Iar cei care dau dintr-o atitudine fireasca si responsabila in paranoia fac iesirile in parc mai...interesante.:))
Bebe Beca spune:
| citat din mesajul lui lulu77 Si ca sa lase un copil, proaspat operat(ca altfel cum ii scoate rinichiul, daca nu cu anestezie@!!!!!!) in parc dupa doua zile...hahaha. inainte de operatie nu fac analize? taie pur si simplu orice copil? de unde au siguranta unui organ sanatos? |
Umbla vorba in sat ca este vorba despre o retea. care pleca din maternitate, de unde se stocheza informatii precum grup de sange, adresa copil, etc, un doctor (mai multi) care efectueaza interventiile si partea "administrativa".
chatonel spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Din pacate, nu, nici macar nu s-a aflat de la ce gradinita erau. Era una din cu totul alt cartier decat parcul si venisera cu microbuzul. Educatoarele s-au intors cu taxiul, ele nu alertasera politia ca au pierdut un copil in parc, normal ar fi fost ca in momentul in care au realizat ca au pierdut un copil sa sune la 112 si echipaje de politie din zona parcului sa intre in alerta...insa ele s-au intors discret, cand au vazut copilul acolo unde il lasasera incepusera chiar sa se hlizeasca...Stiu ca nu trebuiau sa fie lasate sa plece asa, dar...in momentul ala politistii comunitari umblau pe la gradinite iar mamicile nu s-au apucat sa traga de ele, initial toata lumea a rasuflat usurata, si educatoarele, si mamicile, si copilul...pana la dezmeticire au si plecat. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
adica copilul a ramas tot in parc, desi politia era la curent ca e un "copil pierdut"?
si daca nu gaseau gradinita, iar educatoarele nu veneau, statea acolo 2 zile sa astepte?

accept92 spune:
| citat din mesajul lui chatonel adica copilul a ramas tot in parc, desi politia era la curent ca e un "copil pierdut"? |
Da, si cand politistii au revenit si au constatat ca se risipe lumea adunata au dat jos geamul la masina si au preluat din mers informatia ca fetita a plecat cu educatoarele. Adica nu a existat nicio inregistrare oficiala a cazului, de fapt nu s-a considerat a fi un 'caz'.
chatonel spune:
si daca pleca cineva cu copilul de mina, zicind ca il stie si il duce acasa... iar copilul disparea, cine raspundea: educatoarele, care l-au "uitat/pierdut", politia care nu l-a considerat "caz de luat in seama" sau oamenii care erau acolo si nu l-au legitimat pe cel care a plecat cu copil, asa cum nu au legitimat nici educatoarele?
lulu77 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Bebe Beca
Umbla vorba in sat ca este vorba despre o retea. care pleca din maternitate, de unde se stocheza informatii precum grup de sange, adresa copil, etc, un doctor (mai multi) care efectueaza interventiile si partea "administrativa". Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011) |
stai asa sa ne intelegem, umbla vorba, ok...da copilul ala din maternitate pana il fura ...trec ceva ani in care se pot intampla multe, adik se poate imbolnavi si sa nu mai fie tocmai bun de un eventual transplant.
eu tot sunt de parere ca ptr cazuri de pierdut, fie si furat
pai ptr ca atunci cand il lasi cu altcineva- bona, bunica, gradinitza- stabileste niste reguli stricte, si cred ca cea mai importanta este supravegherea.
daca cercetezi (si asta daca vrei) si vezi ca gradinitza practica plimbatul prin parc - iti asumi riscul uitatului/pierdutului/furatului din parc.
daca bona e pusa pe barfa si cu fundul pe banca-iar iti asumi riscul.
daca tu ca parinte stai pe banca si copilul zburda si nu este in aria ta vizuala, sau il lasi sa fuga la cateva stradutze de tine, chiar si in cartier, E SI MAI GRAV.
lucrurile astea se intampla din vina parintilor iresponsabili(sub o forma sau alta), indiferenti.
ramiris spune:
Cazuri de rapire exista chiar daca este evident ca legenda urbana cu prelevarea rinichilor si abandonarea in parcuri sau cine stie pe unde a bietilor copii operati nu este de crezut.
A existat acum 2 sau 3 ani o tentativa de rapire asupra baietelului meu, pana atunci oricat de vigilenti am fi fost nu cred ca eram atat de constienti de cat de usor se pot intampla lucrui din astea.
Copilul (5 sau 6 ani avea - deci marisor, cu instructajul "nu vorbesti cu straini, nu pleci cu necunoscuti, oricine te-ar aborda te duci imediat la adultul care este cu tine") era in parc cu bunica lui (mama mea) si astepta sa-i vina randul sa se dea in leagan. Un baietel de 11-12 ani (de etnie roma)a venit la el si i-a spus ca aproape de parculetul unde erau este un alt parculet unde "nu e nimeni la leagana" si i-a propus sa mearga impreuna. I-a explicat si unde este parculetul (in spatele blocului nostru) iar copilul meu desi stia foarte bine ca nu e nici un parculet o luase usurel dupa el.
Mama l-a avut sub ochi in tot timpul asta. N-a considerat ca ar fi motiv de ingrijorare, pana la urma erau doi copii care vorbeau. Cand a vazut insa ca baietelul mai mare il ia pe fi-miu de manuta si o iau spre iesirea din parculet s-a dus imediat dupa ei si a intrebat ce se intampla, cine e baietelul si ce doreste. Tiganulsul nu s-a pierdut deloc, i-a spus povestea cu parculetul unde nu e coada la leagane, i-a spus si unde e. Cand mama i-a spus ca nu exista nici un parculet acolo unde spune el si ca baietelul nu se duce nicaieri cu nimeni s-a intors pe calcaie si a plecat.
S-a dus glont la iesirea din parculet unde erau 4 minoritari langa o dubita alba, le-a spus ceva dupa care s-au urcat toti in masina si au plecat.
Mama, care e este o persoana extrem de echilibrata si rationala, aproape ca a facut un atac de panica cand si-a dat seama ce ar fi putut sa se intample, a luat copilul de mana si s-a dus glont acasa iar seara cand am ajuns de la birou inca era socata si speriata.
Din nefericire raul exista, chiar daca nu e la fiecare pas exista riscul sa ne lovim de el....
lulu77 spune:
ramiris, normal ca exista cazuri de rapire, si voi ati avut noroc tocmai ptr ca bunica a fost responsabila
.
exact despre ceea ce vorbeam.

Sara (17.04.2009) si