Cu dragoste din Iasi (102)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

oana, ce fain ca Stefan citeste, Matei numai daca-l imping si comenteazaaaa. insa daca se apuca ii place.

Pai asta e, ca nu prea citeste. In timpul scolii au ora aceea de lectura la after school. Acum, in vacanta, pana sa gasesec cartile astea...nu a citit nimic. De asta zic ca le accept, asa, repovestite si...De altfel, ma gandesc daca va mai dori sa citeasca in original Jules Verne sau altele, ca acum vad prin librarii tot felul de chestii. Cu lumi fantastice, cu... Chiar, stie cineva ceva de seria Jurnalul unui pusti? (is tiplate si nu le pot rasfoi).
Si, referitor la faptul ca nu prea citesc, eu ma impac cu ideea ca nu vor citi asa cum citeam noi, generatia noastra. Si e normal asa, acum au mult mai multe mijloace la dispozitie care sa le stimuleze imaginatia, sa le umple un gol din real. Asa ca...asta e lumea lor, ne adaptam si noi.
Frumoase cartile de la Gama, am luat si noi cateva de la un targ de carte. I-a placut doar Bubico, ca ii pusesem si scheciul cu Birlic. In rest...nu au avut succes. El e atras de aventura, de subiecte care sa-l incite.

(waw, cat am scris azi! Se vede ca-s cam nevorbita. Am cateva zile de cand stau numai cu copiii, ba fac teme cu unul, ba citesc cu altul...Plus mancare, curat...Mai vreau un concediu!!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Al meu a citit cu maaaare placere toate trei volumele din Jurnalul unui pusti. Dar are 10 ani, trece in clasa a IV-a. Pentru copii mai mici, nu stiu daca sunt potrivite.
Revin cu o lista de carti pentru 8 - 10 ani, eu m-am incapatanat si i-am bagat pe gat tot ce prindeam prin librarii (la literatura pentru copii ma refer, bineinteles) si am reusit sa-l fac sa citeasca. Singur, de placere, acum nu se mai culca fara sa citeasca, are o adevarata biblioteca. Consider ca cititul te ajuta in orice situatie, indiferent de ceea ce vei alege sa faci in viata.
Revin peste vreo 3 zile, cum spuneam, acu ma duc sa fac bagajul, ca maine dimineata plec.

Numai bine,
Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Oana, Alex a savurat toate cele 3 volume din Jurnalul unui pusti, sunt in cautare de informatii cand apare volumul 4(inca nu e tradus la noi) dar sotului la Carturesti i-au spus ca au avut volumul 4 in engleza dar se terminase,as vrea sa-l caut sa-l motivez sa mai faca ceva "antrenament" la engleza, si ar fi o "arma" tocmai potrivita!!Daca vrei sa-l testezi pe Stefan pot sa ti le impumut, sunt foarte usoare de citit ca au multe desene, volumul 3 l-am luat "cald" la lansare pe 21 mai si l-a citit la Livaki pe terasa !!
La mine Alex are inceput "Print si cersetor" si s-a lipit acum de "Cartea baietilor -Cum sa supravietuiesti in orice situatie" i-am cumparat-o ieri asa ca pt sf Alexandru(l-am preventi ca e o onomastica asa mai mica) dar a fost super incantat, pentru ca i-am luat mai demult tot din serie "Cartea baietilor-Cum sa fii cel mai bun in toate", cu tot felul de "ponturi" pt varsta lor .
Uff mai avem 20 de pagini si terminam temele de vacanta, abia astept sa termine ca mi-a secatuit imaginatia .
Stiti cumva pe unde as putea gasi niste decoratiuni de toamna(frunze,fructe)?
Seara placuta.
Gabi

Mergi la inceput

Ioana, abia astept listuta.

Gabi, multumesc. Urmatoarea pe lista cumparaturilor, eventual cu vreo ocazie, luam Jurnalul unui pusti. (in Siraj sau erau anul trecut niste frunze de toamna din plastic, destul de reusite, erau asa, in sirag; poti gasi tot acolo fructe, dar astea sunt cam kitsch-oase).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

salutare!
ia sa vad daca mai tin minte cum se scrie pe aici...

scuzati indelungata absenta si ajutati-ma daca puteti:

- unde in iasi pot sa dau comanda de uniforma scolara (din aia clasica, dar parca as dori-o ceva mai de calitate)
- exista / folositi uniforma de vara si de iarna?

toate bune in continuare!

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Cristina, la Dacon Emerald unde fac uniformele cei de la sc lui M se fac si sacouri si pantaloni fara inscriptii.
eu o sa-i fac cu sigla scolii, dar am ales un material cu 80% lana, nu mizeria de poliester pe care o propuneau ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

multumesc,

am sunat si sunt desigur plini de comenzi de la licee....

o sa iau "de gata" pt primele zile, dupa mai vad eu.
numai sa gasesc si din aia

ce stres dintr-o data pe capul meu

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Uite de asta sunt eu bucuroasa ca noi nu avem uniforma, adica nu costum. Ca e mare nebunie sa gasesti ceva de calitate. Si apoi...in clasa e asa cald ca nu stiu daca ar sta ei cu sacou. Si sa dau o caruta de bani ca sa stea agatat in cuier... Vara mai ales, nici vesta nu o mai suporta. Un tricou alb sau camasuta cu maneca scurta si gata.

Mergi la inceput

Scuze, mesajul meu suna cumva a Ciuda-ciuda-ciuda! Sic-sic-sic! Nu voiam asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

suna, suna

eu ii fac un sacou lui M doar ca sa il aiba la ocazii speciale, in rest 2 tricouri cu sigla liceului si pa.

si pt zi de zi tricouri polo albe/bleu

Mergi la inceput