Doctor Ana Culcer
Am ajuns cu baietelul meu de 8 luni la cabinetul personal al dr Ana Culcer datorita faimei de care se bucura in Bucuresti si in Romania, insa am fost dezamagita de prestatia doamnei doctor, de atitudinea ei si de organizarea si igiena din cabinetul ei.
Prestatia si atitudinea doamnei doctor:
Am asteptat o ora si cincizeci de minute sa intram la consultatie, desi aveam programare. Au intrat in fata noastra alti pacienti care nu aveau programare.
Cand am intrat in sfarsit in sala de consultatie, baiatul meu a fost tratat mai mult decat superficial. A fost un consult general, baiatul meu nesuferind de nimic, insa consultatia propriu-zisa a fost intrerupta de alte doua interventii: asistenta a introdus alte doua mamici sa vorbeasca cu doamna doctor. De fiecare data doamna doctor uita unde ramasese in discutia cu mine. Ii reaminteam eu, dar am avut impresia ca nu ma asculta si nu era atenta la ceea ce ii raspundeam eu, intrucat mai tarziu ma intreba din nou aceleasi lucruri, dar din nou parea ca nu asculta. Nu a verificat vaccinurile facute de baiatul meu pana acum si nu mi-a facut nici o recomandare asupra alimentatiei baiatului meu. La intrebarile mele raspundea superficial.
Inspre finalul consultatiei, au intrat peste noi o familie. La vederea lor, doamna doctor a uitat de noi, i-a invitat sa ia loc si le-a spus: Vai, domnu ..., dar de ce nu ati intrat mai repede?, etc, etc. Adica domnul ... a venit fara programare, a fost introdus in fata si in timpul consultatiei cu mine. Probabil era o persoana 'importanta', intrucat noi am fost uitati cu desavarsire. Nici fetita acelei familii nu suferea de nimic, deci nu era vorba de o urgenta. Nu mi s-a parut corect, intrucat si eu am platit consultatia ca si acel domn si vreau sa va spun ca pretul este mai mult decat piperat. Este mai mare decat la clincile private de sanatate, unde esti tratat cu respect si primesti toata atentia cuvenita.
Despre organizare si curatenie:
Organizarea si caratenia lasa mult de dorit. Sunt tinuti intr-o camera si pe un hol de apartament apr 15 parinti si copii. Daca un copil sufera de ceva este mai mult decat probabil ca le va transmite virusul si celorlalti copii. In camera functioneaza un aer conditionat foarte puternic. Datorita faptului ca acea camera este foarte mica, iar aerul conditionat nu este asigurat de o instalatie propriu-zisa, bate inspre copii, care se pot imbolnavi.
In baie se afla locul de schimbat scutece ale copiilor. Avand in vedere ca am stat aproape doua ore sa asteptam sa intram la consultatie, iar drumul de la mine acasa pana la cabinetul doameni doctor, a trebuit sa il schimb pe baiatul meu. Cand am intrat in acea baie, m-a izbit un miros de igrasie foarte puternic.
Conculzie:
Nu neg competentele doamnei doctor, insa fata de baietelul meu nu si-a le-a dovedit. Nu a fost capabila sa imi transmita ca este cu adevarat interesata de binele copilului meu si ne-a facut sa ne simtim ultimii oameni.
Parerea mea este ca ar trebui sa limiteze consultatiile la numarul de pacienti pe care ii poate trata respectabil si decent, in acord cu pretul pe care il cere pentru fiecare consultatie.
Raspunsuri
mgabi spune:
Buna.
Sunt de acord cu ceea ce ai spus desi cu aceasta dr. mi s-au nascut ambii copii, ea a fost cea care mi-a indicat tratamentul cel mai eficient in cazurile de boala grava care nu raspundea la alte tratamente, cea care mi-a tratat baiatul rahitism. Da este adevarat ca stiinta d-nei doctor este destul de piperat tinand cont ca la o clinica respectabila ar trebui sa fii tratat ceas. dar nu ma mira deoarece am avut dea face cu o clinica renumita si am avut acceasi surpriza de a astepta muuult timp, de a intra multe persoane cunoscute mult mai dotate finciar si polite de platit.
Este alegerea noastra de asuporta consecintele si de a fi umiliti in speranta de a oferi un viitor sanatos copiilor nostri. Nici eu nu am mai ajuns la d-na dr. de 2 ani, cand am platit pt. 2 copii (consultatie si analize- de baza) considerabila suma de 800 ron . De ce pai avand rezultatele analizelor copiilor de la o alta clinica d-na dr. a ripostat spunanad ca nu sunt relevante si ca acestea ne recomnda sa le facem in propriul laborator Asa ca... acesta este stilul nu ai ce face. Desi este scump in situatii limita s-ar putea tot aici sa merg cu copii, dar numai atunci. In rest ne tratam at home ca decat sa ajungi la dr. mai bine mergem la farmacie, mai citim pe net, mai un prieten si uite asa mai scapam de o raceala, mai rau sa nu fie.
Din pacate chir in aceste zile am avut parte de spitalul budimex pentru o fractura la umar al baiatului. Numai ieri am stat pret de 6 ore pentru a scoate un gips si a face o radiografie > pentru asta a trebuit sa-mi iau o zi libera, inial am crezut ca va dura vreo 2 ore, daaaaar ... De ce lipsa de personal din spital se vaita o asitenta ca nu maqi poate ca a ramas singura colega a plecat in strinatate.
Multa sanatate in acest sistem nesanatos in care traim.
CorinaDani spune:
ali, eu nu inteleg, totusi, de ce pentru un consult general, in conditiile in care copilasul tau este sanatos, a trebuit musai sa mergi la acest medic. copilasul tau nu este inscris pe lista unui medic pediatru sau de familie ?
stii cum e vorba 'ceea, "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul"...
de curiozitate, cat a costat consultatia respectiva?
sincer, daca eram in locul tau, cu un copilas de numai 8 luni in brate, faceam scandal dupa prima jumatate de ora de intarziere fata de ora programata. cum vine asta, sa stai aproape 2 ore asteptand sa-ti vina randul sa intri, iar altii ti-o iau inainte, desi nu aveau programare ?!?
ai grija, urmareste cu atentie starea de sanatate a copilasului tau in urmatoarele zile, a stat doua ore in bataia aerului conditionat, alaturi de pacienti sanatosi si bolnavi, sa nu fi luat vreun microb din sala de asteptare.
si roaga-te sa nu mai ai nevoie niciodata de serviciile medicale ale acestui cabinet/medic.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Ali0770700 spune:
Sunt de acord cu tine, insa nu m-as mai intoarce la doamna doctor Culcer decat daca baietelul meu ar suferi de ceva foarte grav si numai competentele avansate ale doameni doctor l-ar putea ajuta (Doamne fereste!, sper sa nu se intample niciodata nimic).
Simt ca am platit degeaba consultatia, am pierdut timpul acolo si mai mult l-am dus intr-un mediu in care se aflau mai multi copilasi bolnaviori tinuti, din cauza conditiilor improprii (o camera de apartament), intr-un spatiu restrans. Consider ca nu am primit nici o informatie utila despre alimentatia bebelusului, de ex. o schema de diversificare (ce considera dumneaei utila, cum sa facem, etc). Am fost tratati superficial si parca am fost introdusi in cabinet pentru 7-8 minute in care aproape ca nu am fost bagati in seama doar ca sa ne taxeze cu o suma importanta.
Eu raman la convingerea mea ca doamna doctor ar trebui sa isi limiteze consultatiile la cabinetul privat la un numar in care sa poata aloca timp fiecarui copilas in parte. Totusi este vorba de copii.
Ali0770700 spune:
Iti multumesc, Corina. Din fericire, baietelul meu nu a luat nici un virus de la ceilalti copii bolnaviori.
Nu am indraznit sa comentez ca nu erau respectate programarile, cunoscand reputatia doamnei doctor. Dar modul in care ne-a tratat in timpul consultatiei a fost picatura care a umplut paharul.
Avem un medic pediatru, insa am vrut o a doua opinie. Poate a fost un gest stupid din partea mea, dar am vrut sa avem confirmarea doamnei doctor ca totul este bine, ca baiatul este pe drumul cel bun si mai ales sa ne spuna ce am mai putea face in plus pentru el ca sa creasca cel mai frumos si cel mai sanatos copil - asta isi doreste fiecare mama.
Dar tu ai prefecta dreptate. La pomul laudat nu te duci cu sacul si chiar nu stiu ce am cautat acolo daca baietelul meu nu are nimic.
Burtocika spune:
Eu nu am avut experienta cu dr. Culcer la cabinetul privat, dar pot sa-ti spun ca la un alt doctor tot asa, foarte faimos si pe forum si printre mamicile "din afara forumului" cu care am mai discutat, am patit acelasi lucru ... Nu dau nume, ca nu stiu daca are rost, mi-am spus parerea despre el la subiectul care ii era dedicat.
In afara e partea cu pretul, care nu era piperat, ba dimpotriva, era foarte mic (?!), recunosc exact aceeasi atitudine si conditii precare pe care le oferea cabinetul de la parterul unui bloc ... Plus ca o programare se obtinea foarte greu, nu numai din cauza timpului limitat, ci si din cauza ca dl. doctor / asistenta raspundea foarte greu la telefon.
Eu cand ma duc la un cabinet particular ma astept sa fiu tratata mai bine decat la stat, ca doar de-aia ma duc acolo ...
Si e normal ca atunci cand bb e mic, sa fii stresat de orice ti se pare in neregula cu el si sa-ti doresti sa "iei un start" cat mai bun in cresterea lui, chiar daca sunt lucruri pe care le poti afla de pe net sau din vecini; de-aia mergi la un medic faimos, nu neaparat pt ca are ceva probleme mai grave.
Dar uite ca faima aduce cu sine si aspecte neplacute ...